Mississippi State University College of Veterinary Medicine

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Visi Bertaraf Dunia dan Manfaat untuk Semua

Mississippi State University College of Veterinary Medicine memperoleh keseimbangan unik penyelidikan kelas dunia dalam kesihatan haiwan dan awam, pengalaman pembelajaran berkualiti tinggi dan rawatan perubatan canggih, semuanya dengan suasana seperti keluarga.

Hasrat kami adalah untuk meningkatkan kesihatan dan kesejahteraan haiwan untuk kepentingan haiwan, pemiliknya, agribisnis, penyelidikan bioperubatan dan, dengan demikian, masyarakat. Kami mencapai visi kami dengan menyediakan perkhidmatan kesihatan dan diagnostik bertaraf dunia yang penyayang, dan dengan melakukan penyelidikan veterinar translasi (bangku ke klinik). Kami seterusnya merealisasikan visi kami, sebahagiannya, dengan melaburkan diri dalam melatih pelajar dan profesional veterinar dan mendorong mereka untuk merangkul dan mengabadikan visi kami. Kami didorong untuk mencapai tujuan ini dengan pengetahuan bahawa panggilan kami akan memperbaiki kehidupan masyarakat dan haiwan yang dipercayakan untuk menjaga kami.

Kurikulum profesional MSU CVM menyediakan kursus yang membawa kepada doktor ijazah perubatan veterinar (DVM), yang merupakan kurikulum empat tahun. Program pengajian siswazah yang ditawarkan di Kolej membawa kepada ijazah MS atau PhD dalam bidang pengkhususan terpilih. Kami mula menawarkan program sarjana dalam teknologi perubatan veterinar pada tahun 2010, dan kelas pertama dengan ijazah BS lulus pada musim bunga 2012.

Lokasi

Mississippi State

Alamat
Wise Center Drive,240
39762 Mississippi State, Mississippi, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami