Mississippi State University College of Forest Resources

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Selamat datang ke laman web College of Forest Resources. Saya sangat gembira kerana anda telah mengambil kesempatan ini untuk melihat-lihat dan menemui program menarik dalam pengajaran, penyelidikan, dan perkhidmatan yang ditawarkan di College of Forest Resources.

Sekiranya ini adalah lawatan pertama anda, izinkan saya mengenali anda dengan Kolej Sumber Hutan. Sejak tahun 1954, kami telah lulus lebih dari 4.200 pelajar kehutanan, hasil hutan, hidupan liar, perikanan, dan akuakultur. Pelajar ini - alumni kami - kini berkhidmat dalam kedudukan kepemimpinan agensi negeri dan persekutuan, CEO syarikat hasil hutan, perunding swasta, dan pengusaha. College of Forest Resources adalah satu-satunya program pendidikan yang diiktiraf secara nasional di negeri ini untuk mendidik dan mengembangkan pemimpin masa depan dalam sumber semula jadi.

Kolej komited untuk mempromosikan pembangunan profesional dan intelektual pelajar kami. Kami benar-benar komuniti akademik yang berdedikasi untuk pemeliharaan dan penggunaan hutan dan sumber semula jadi lain melalui program bersepadu.

Kolej Sumber Hutan merangkumi jabatan perhutanan; hidupan liar, perikanan dan akuakultur; dan bioproduk lestari. Kami menawarkan empat jurusan dengan empat belas pilihan dan beratus-ratus kerjaya. Bahagian penyelidikan College adalah Pusat Penyelidikan Hutan dan Hidupan Liar dan kami bekerjasama rapat dengan Stesen Eksperimen Pertanian dan Perhutanan Mississippi. Jangkauan jangkauan Kolej adalah Perkhidmatan Penyambungan MSU.

Sebilangan besar program kami diakreditasi oleh agensi yang sesuai dan kami menawarkan banyak biasiswa dan pekerjaan sambilan untuk pelajar yang berkelayakan.

Misi untuk Kolej ini adalah untuk mempromosikan, menyokong dan memungkinkan pengurusan, pemuliharaan, dan penggunaan hutan dan sumber semula jadi lain untuk memberi manfaat kepada pihak berkepentingan di Mississippi, the Nation, dan dunia. Luangkan masa untuk melihat visi lengkap untuk Kolej.

Saya harap anda menikmati lawatan anda. Kami mempunyai banyak program menarik, fakulti berdedikasi, kemudahan canggih, dan banyak lagi. Sekiranya saya dapat membantu, jangan ragu untuk menghubungi saya.

Wes Burger

Dekan Sementara

Lokasi

Mississippi State

Alamat
75 B. S. Hood Road
39762 Mississippi State, Mississippi, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: