Mississippi State University College of Agriculture and Life Sciences

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Ditubuhkan pada tahun 1878 sebagai Kolej Pertanian dan Mekanikal Negeri Mississippi, Mississippi State University hari ini terus unggul dalam misi pendidikan, penyelidikan, dan perkhidmatan asalnya. Kajian pertanian, asas penubuhan institusi ini, diformalkan menjadi sebuah kolej pada tahun 1903.

Kolej Pertanian dan Sains Kehidupan (CALS) yang ada sekarang menyediakan pelbagai peluang untuk kajian kehidupan, merangkumi 9 sekolah dan jabatan. Bersama-sama, mereka menawarkan 17 jurusan dan 45 kepekatan untuk sarjana dan 17 jurusan dan 38 kepekatan untuk ijazah.

Kolej ini mempunyai fakulti 218 yang berpengalaman dan terpelajar, yang tujuan utamanya adalah untuk memberi pelajar pendidikan terbaik.

Banyak jabatan menempatkan pusat penyelidikan khusus yang telah menarik geran persekutuan dan pembiayaan korporat yang besar. Kolej ini juga berkait rapat dengan Stesen Eksperimen Pertanian dan Perhutanan Mississippi (MAFES) dan Perkhidmatan Penyambungan Universiti Negeri Mississippi, yang berkongsi pengetahuan dan penyelesaian dengan petani, ahli perniagaan, dan agensi kerajaan di seluruh negeri dan sekitarnya.

Lokasi

Mississippi State

Alamat
M Bost Bldg Extension Dr,201
39762 Mississippi State, Mississippi, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami