Baca keterangan rasmi

Mississippi College, bergabung dengan Konvensyen Baptist Mississippi, adalah, bersama pendidikan, universiti swasta Kristian seni dan sains liberal. Sebagai institusi tertua pengajian tinggi di Mississippi, MC mempunyai sejarah yang panjang daripada komitmen kepada kecemerlangan akademik dan punca Kristus.

Visi Kami

Visi kami adalah untuk dikenali sebagai universiti yang diiktiraf untuk kecemerlangan akademik dan komitmen kepada punca Kristus.

Sejarah Kami

Mississippi College ditubuhkan pada tahun 1826 dan merupakan institusi tertua pengajian tinggi di negeri Mississippi.

Mengapa MC?

Majalah WANG baru-baru ini kedudukan MC # 12 dalam senarai mereka "The 20 Best Kolej Swasta untuk Merit Bantuan" Mississippi College adalah universiti swasta yang terbesar di negeri ini dengan lebih 5,000 pelajar. Pada tahun 1831, MC menjadi kolej coeducational yang pertama di Amerika Syarikat untuk memberikan ijazah kepada seorang wanita. Mississippi College adalah lebih murah daripada yang anda sangka dengan tuisyen kami yang lebih rendah dan program biasiswa murah hati. MC anugerah kira-kira $ 53000000 dalam bentuk biasiswa dan bantuan kewangan setiap tahun. MC menawarkan lebih daripada 80 pilihan sarjana muda, lebih daripada 15 program ijazah sarjana, sebuah sekolah undang-undang kelas pertama, program pembantu doktor dan banyak lagi. 16: 1 nisbah pelajar-fakulti. Anda akan mendapati bahawa ijazah dari Mississippi College memegang berat badan dengan majikan dan boleh loncatan anda untuk mana-mana anda mahu pergi. Pelajar MC mendapat penerimaan ke sekolah perubatan di lebih dua kali ganda purata kebangsaan. Hampir 100% Kejururawatan graduan mendapat pekerjaan dalam tempoh tiga bulan selepas tamat pengajian. Lembaga Misi Antarabangsa pangkat MC sebagai sekolah 10 yang mubaligh menamatkan pengajian dan di bawah pelantikan. Pelajar MC sukarelawan lebih daripada 30,000 jam setiap tahun.

Dengan saiz kami badan pelajar, kos rendah kehadiran, dan reputasi akademik yang kukuh, MC adalah mencari jarang berlaku dalam bidang pengajian tinggi Kristian. Matlamat kami adalah untuk menyemai Kristus ke dalam setiap aspek budaya kita - di dalam kelas, sepanjang hidup kampus, dan dalam hati pelajar-pelajar kita.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus Eksekutif

Mississippi College

Mississippi College menyediakan pendidikan kepimpinan yang luar biasa yang meletakkan penekanan yang lebih kepada pengajaran dan pembelajaran. Program Ijazah Sarjana unik ... [+]

Mendapatkan ijazah anda dalam Kepimpinan Pendidikan

Mississippi College menyediakan pendidikan kepimpinan yang luar biasa yang meletakkan penekanan yang lebih kepada pengajaran dan pembelajaran. Program Ijazah Sarjana unik kami dalam penyediaan Kepimpinan Pendidikan berhati-hati memilih ahli kohort setiap musim bunga untuk memulakan program modular 15 bulan yang terdiri daripada 39 jam semester, yang bermula dalam tempoh musim panas. Fakulti ini menawarkan perspektif yang berpengalaman dan inovatif dan memberikan satu siri modul memberi tumpuan kepada enam dimensi kepimpinan, termasuk:

Peribadi / Interpretational Pengajaran Organisasi Sumber Politik Maklumat

Kurikulum kursus anda akan disepadukan dengan seminar, practicums dan latihan, dan berakhir dengan latihan formal pada semester terakhir penyediaan.... [-]

Amerika Syarikat Jackson
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
15 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

MSc

Mississippi College

Jabatan Komunikasi menawarkan Sarjana Sains Komunikasi darjah (MSC). Program ijazah ini dirancang untuk pelajar yang sedang mencari kursus komunikasi di Mississippi; berm ... [+]

Mendapat Ijazah Komunikasi Anda

Jabatan Komunikasi menawarkan Sarjana Sains Komunikasi darjah (MSC). Program ijazah ini dirancang untuk pelajar yang sedang mencari kursus komunikasi di Mississippi; berminat untuk melanjutkan ijazah sarjana dalam komunikasi; dan ingin meningkatkan kebolehpasaran mereka atau menyediakan untuk pendaftaran kedoktoran.

Melalui pilihan kelas elektif, pelajar boleh menyesuaikan tahap mereka ke arah teater, media massa, atau tumpuan komunikasi interpersonal / awam. Pilihan ini perlu dibuat dengan berunding dengan penasihat siswazah semasa merancang kursus yang dicadangkan pengajian.

MC Pengalaman

Jabatan ini menawarkan program Ijazah Sarjana Sains (MS) dalam Komunikasi Gunaan ijazah sarjana. Pelajar boleh memilih salah satu daripada program-program ijazah dalam talian:... [-]

Amerika Syarikat Jackson
Sept. 2020
English
Sepenuh masa
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu