Read the Official Description

AACSB Accredited

Millsaps ditubuhkan pada tahun 1890 oleh Gereja Methodist. The kedermawanan Mejar Ruben Webster Millsaps dan pemimpin Methodist lain di Mississippi membolehkan College untuk membuka dua tahun kemudian pada ketika itu pinggir Jackson. Permulaan adalah sederhana: dua bangunan, 149 pelajar dan lima tenaga pengajar. Lebih daripada satu abad kemudian, Millsaps mempunyai seramai kira-kira 1,100 pelajar dan fakulti dan kakitangan lebih daripada 300. Yang indah kampus seluas 100 ekar kini terletak di tengah-tengah pusat bandar Jackson. Diiktiraf oleh beberapa pertubuhan kebangsaan, College terus menawarkan pendidikan seni liberal yang komprehensif untuk pelajar dari lebih 27 negara dan 24 buah negara.

Visi

Berlandaskan moto, Ad Excellentiam, warisan kukuh dari segi keadilan sosial, kebebasan berfikir, dan refleksi pada soalan-soalan kehidupan yang paling penting, dan lokasi pusat di ibu negara Mississippi, Millsaps melibatkan pelajar dalam pembelajaran dan kepimpinan pengalaman transformatif yang menghasilkan dalam pertumbuhan peribadi dan intelektual, komitmen kepada kewarganegaraan yang baik dalam masyarakat global kami, dan keinginan untuk berjaya dan membuat perbezaan dalam setiap masyarakat yang disentuh.

Misi

Millsaps College adalah khusus untuk kecemerlangan akademik, siasatan terbuka dan kebebasan bersuara, penerokaan iman untuk memaklumkan kerjaya, dan membentuk inovatif kemajuan sosial, ekonomi, dan budaya rantau kita.

Pelajar Tahun Pertama Antarabangsa

Salinan rasmi transkrip sekolah tinggi anda dalam bahasa asal dengan terjemahan bahasa Inggeris rasmi. Ujian bahasa Inggeris, IELTS rasmi atau skor TOEFL (jika bahasa Inggeris adalah bahasa ibunda keperluan IELTS / TOEFL boleh diketepikan). Bagi pelajar yang bahasa pertamanya bukan bahasa Inggeris, Millsaps memerlukan IELTS skor band 6.5 atau lebih tinggi, skor minimum 80 pada iBT TOEFL, 220 pada TOEFL berasaskan komputer, atau 550 pada TOEFL berasaskan kertas. Kod TOEFL Millsaps 'adalah 1.471. Termasuk ujian standard atau negara yang berkuat kuasa (SAT, ACT, AP, IB, A-level atau ujian lain). Salinan halaman ID pasport. Pengesahan Antarabangsa Millsaps 'Sokongan Kewangan.

Pemindahan Pelajar Antarabangsa

Pelajar pemindahan perlu menghantar keputusan peperiksaan bagi setiap kolej mereka telah dihadiri dalam bahasa asalnya dengan terjemahan bahasa Inggeris rasmi. Ujian bahasa Inggeris, IELTS rasmi atau skor TOEFL (jika bahasa Inggeris adalah bahasa ibunda keperluan IELTS / TOEFL boleh diketepikan). Bagi pelajar yang bahasa pertamanya bukan bahasa Inggeris, Millsaps memerlukan IELTS skor band 6.5 atau lebih tinggi, skor minimum 80 pada iBT TOEFL, 220 pada TOEFL berasaskan komputer, atau 550 pada TOEFL berasaskan kertas. Kod TOEFL Millsaps 'adalah 1.471. Pelajar yang kurang daripada tiga puluh jam kerja kolej-tahap perlu mengemukakan satu salinan yang transkrip sekolah tinggi anda dalam bahasa asal dan terjemahan bahasa Inggeris rasmi dan skor ujian standard atau kebangsaan (SAT, ACT, AP, IB, A-level atau ujian lain ). Salinan halaman ID pasport. Pengesahan Antarabangsa Millsaps 'Sokongan Kewangan.

Pemohon akan dipilih berdasarkan rekod akademik mereka, kerja kursus yang diambil, prestasi dalam kerja kursus dan prestasi ujian standard. Maklumat biografi pemohon, aktiviti kurikulum dan esei, bersama-sama dengan kaunselor dan guru cadangan, juga akan dipertimbangkan dalam proses membuat keputusan.

Pertukaran Pelajar Antarabangsa

Ikuti langkah-langkah yang digariskan di laman Pelajar Bursa Antarabangsa kami.

Graduate Pelajar Antarabangsa

Pemohon bagi Millsaps MBA atau SPRM Program hendaklah memohon terus kepada Pusat Pengajian Siswazah.

2015-16 Kos Pelajar Antarabangsa Anggaran (9 bulan)

Yuran Pengajian - $ 33,306 Yuran - $ 2,204 Perumahan - $ 7006 Makanan - $ 5,406 Buku & Supplies - $ 1,100 Transportation- Dalam Negeri $ 550 Insurans Kesihatan - $ 600 Pelbagai - $ 1,100 Anggaran JUMLAH: $ 51,272

*Ini adalah kos yang minimum untuk perumahan; kos berbeza-beza mengikut jenis penginapan dipilih.

**Ini adalah anggaran kos berdasarkan standard "7 Corners" pelan standard dan umur pelajar purata. Kos adalah berubah-ubah mengikut umur dan liputan.

***Kos di atas merangkumi keperluan minimum. Pelajar perlu bersedia untuk perbelanjaan tambahan peribadi, luar jangkaan dan perbelanjaan cuti musim panas / musim sejuk. Jika anda tidak akan melakukan perjalanan rumah untuk musim panas sila pastikan anda merancang sewajarnya untuk perbelanjaan tambahan.

Antarabangsa Biasiswa Merit Pelajar

Pelajar antarabangsa akan secara automatik dipertimbangkan untuk biasiswa berasaskan merit. Di bawah adalah antarabangsa dipermudahkan sistem pemilihan biasiswa Millsaps 'untuk membantu anda menganggarkan biasiswa anda. Sekolah tinggi pelajar dan / atau kerja kolej ditukarkan oleh Millsaps kepada US GPA pada skala 4.0. Anugerah akhir akan ditentukan oleh kriteria tambahan seperti kerapian program akademik pelajar dan sekolah tinggi dan / atau kurikulum kolej, kepimpinan, penglibatan kurikulum, surat cadangan, hubungan alumni / warisan, patut institusi dan menunjukkan minat. Tiada permohonan berasingan diperlukan untuk biasiswa berasaskan merit. Pelajar mungkin layak untuk seni, muzik atau bakat teater. Perlu bantuan berdasarkan tidak tersedia untuk pelajar antarabangsa melalui Millsaps College.

Tahap 1- $ 30,000 - Yuran Pengajian Penuh Pemohon luar negara dengan 3.9 GPA bersamaan atau di atas secara automatik akan dipertimbangkan apabila mengemukakan permohonan ijazah lengkap untuk kemasukan.

Tahap 2 - $ 23,000 - 27,000 Pemohon antarabangsa dengan bersamaan 3,5-3,89 GPA secara automatik akan dipertimbangkan apabila mengemukakan permohonan ijazah lengkap untuk kemasukan.

Tahap 3 - $ 16,000 - 22,000 Pemohon antarabangsa dengan bersamaan 3,0-3,49 GPA secara automatik akan dipertimbangkan apabila mengemukakan permohonan ijazah lengkap untuk kemasukan.

Nota: Semua biasiswa yang boleh diperbaharui adalah bergantung pada mesyuarat kriteria kelayakan tertentu diberikan anugerah itu. Biasiswa merit tidak meningkat setiap tahun. Peningkatan purata kos kehadiran dianggarkan 5% setiap tahun.

Tindakan awal

Tindakan awal adalah pilihan yang kemasukan tidak terikat yang membolehkan pelajar tahun pertama untuk menerima pemberitahuan awal keputusan kemasukan Millsaps manakala tidak perlu untuk membiarkan tahu kolej keputusan anda sehingga 1 Mei. Pelajar yang diterima di bawah pilihan Tindakan Awal bebas untuk memohon ke sekolah-sekolah lain. Di bawah Tindakan awal, anda perlu memohon dan mengemukakan semua dokumen sokongan sebanyak 15 November. Pelajar yang diterima masuk akan dimaklumkan tidak lewat dari 15 Januari. Pelajar yang diterima masuk boleh mengemukakan deposit pendaftaran mereka pada bila-bila sehingga sehingga Balas Tarikh calon daripada 1 Mei.

Programs taught in:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

MSc

Millsaps College

Dari semua pelbagai besar kombinasi perkara di alam semesta, satu-satunya gabungan kita tahu yang sedar - yang merasakan, memikirkan, tertanya-tanya, ingat, hakim, harapa ... [+]

MSc dalam Neurosains dan Kognitif Kajian

Dari semua pelbagai besar kombinasi perkara di alam semesta, satu-satunya gabungan kita tahu yang sedar - yang merasakan, memikirkan, tertanya-tanya, ingat, hakim, harapan, impian, mengira, dan keinginan - adalah otak. Ini dengan sendirinya adalah satu misteri yang luar biasa. Otak manusia adalah air kira-kira 75%, lemak 10%, protein 8%, dan beberapa mata peratusan karbohidrat dan garam tak organik. Diambil secara berasingan, tiada perkara-perkara berfikir. Meletakkan bersama-sama dalam jisim, masih ada pemikiran. Tetapi menyusun bahan dengan cara yang betul ... dan ia terjaga.

Dengan kira-kira 100 bilion neuron dan mengambil hanya 2% daripada berat badan orang biasa, otak itu berjaya mengawal sebahagian besar pemikiran dan tingkah laku seseorang, menjadikan kita siapa kita. Kajian mengenai otak kemudian adalah kajian tentang siapa kita, apa yang kita, dan bagaimana kita bekerja. Neuroscience dan Pengajian kognitif adalah bidang antara disiplin di mana semua soalan-soalan ini datang bersama-sama. Dari penyelidikan fisiologi ke dalam aktiviti neurotransmitter, kajian psikologi ke dalam pemerolehan bahasa dan ingatan, kajian falsafah ke dalam sifat kesedaran dan perkara, soalan-soalan mengenai otak tidak terkira banyaknya dan menimbulkan salah satu kawasan yang paling menarik dan bertenaga penyelidikan akademik.... [-]

Amerika Syarikat Jackson
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Sarjana

Millsaps College

Sarjana Perakaunan kurikulum direka untuk menyediakan pelajar dengan lebih mendalam dan meluas dalam pendidikan perakaunan daripada Ijazah Sarjana Muda Perakaunan atau Sa ... [+]

Sarjana Perakaunan

Sarjana Perakaunan kurikulum direka untuk menyediakan pelajar dengan lebih mendalam dan meluas dalam pendidikan perakaunan daripada Ijazah Sarjana Muda Perakaunan atau Sarjana ijazah Pentadbiran Perniagaan. Pelajar yang mempunyai ijazah sarjana muda dalam bidang perakaunan dan pelajar dengan ijazah dalam bidang lain selain daripada perakaunan boleh meneruskan ijazah SPRM, walaupun pelajar dengan latar belakang akademik yang sedikit atau tiada dalam perakaunan atau perniagaan dikehendaki mengambil ijazah atau asas kursus-kursus tambahan untuk melayakkan diri ke kursus 600-tahap .

Prasyarat

Program SPRM termasuk 15 jam prasyarat perakaunan. * Ini prasyarat melengkapkan pelajar untuk pengajian lanjutan perakaunan. Siap atau pengecualian syarat diperlukan untuk kajian lanjutan. Jawatan profesional juga boleh diterima untuk mengetepikan kursus pra-syarat yang sepadan. Mengikuti kursus perakaunan pra-syarat yang diperlukan untuk SPRM:... [-]

Amerika Syarikat Jackson
September 2019
Sepenuh masa
Campus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Millsaps College - A Closer Look

Millsaps College Tour