Midway University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Gambaran keseluruhan

Midway University , yang terletak di Midway, Kentucky, adalah kolej seni liberal swasta, tanpa keuntungan, ditubuhkan pada tahun 1847 oleh Dr. Lewis L. Pinkerton, sebagai sekolah pertama di Amerika Syarikat untuk berkhidmat kepada perempuan yatim piatu dan kurang bernasib baik. Selama bertahun-tahun sekolah ini berkembang dan menjadi Sekolah Tinggi Pinkerton, Midway Junior College, Midway College dan pada 1 Julai 2015, Midway University .

Hari ini, Midway University adalah pemimpin dalam menyediakan peluang pendidikan untuk lelaki dan wanita yang ingin meneruskan pendidikan mereka. Kampus utama menyediakan pembelajaran unik, peluang hidup untuk pelajar yang mahukan ijazah sarjana muda mereka. Midway juga menawarkan program sarjana dan siswazah dalam format dipercepat di mana pelajar menghadiri kelas pada waktu petang atau dalam talian.

Midway University telah lama dikenali kerana kecemerlangannya di seluruh Kentucky dan di luar bidang program Perniagaan, Kajian Ekuin, Kejururawatan / Penjagaan Kesihatan, dan Pendidikan Guru. Dengan lebih daripada 30 jurusan dan kawasan konsentrasi, program kami dipadankan dengan keperluan tenaga kerja rantau ini dan terpakai bagi banyak segmen perniagaan.

Universiti ini diluluskan untuk menggaji syarikat bersekutu, sarjana muda dan sarjana.

Kami adalah institusi berasaskan seni liberal swasta dengan jurusan yang berpusatkan kerjaya. Kami menawarkan program sarjana muda semester tradisional serta format malam yang dipercepat dan program sarjana dan lepasan dalam talian. Pelajar kami dari seluruh Amerika Syarikat dan banyak negara antarabangsa. Cerita kami adalah unik yang dilahirkan dari idea untuk mendidik wanita yatim piatu.

Kampus indah kami terletak di 200 hektar di Midway, Kentucky di Woodford County dan merupakan ladang kuda yang bekerja. Hanya lima belas minit dari Lexington, kampus kami berada di tengah-tengah negara kuda Kentucky yang terkenal di dunia dan Is surrounded oleh beberapa ladang Thoroughbred teratas di dunia.

Midway, Kentucky adalah sebuah bandar yang terkenal dan bersejarah yang diasaskan oleh syarikat kereta api pada tahun 1830-an. Kereta api masih berjalan melalui bandar, dan kampus kami setiap hari. Downtown Midway dikenali sebagai destinasi makan serantau dan butik uniknya yang menarik pengunjung setiap hari.

Midway University menganjurkan acara di kampus setiap semester untuk pelajar kami dan ramai yang terbuka kepada komuniti Midway. Setiap musim panas Midway University dan Renaissance Midway, sebuah organisasi komuniti bukan untung, menganjurkan Festival Seni Farm's Francisco, yang merupakan festival kesenian juried. Setiap tahun lebih daripada 5,000 pelawat datang ke kampus selama perayaan dua hari itu.

Kenyataan Misi

Midway University melibatkan dan mencabar pelajar untuk mencapai pertumbuhan individu, kewarganegaraan yang bertanggungjawab, dan kerjaya bermakna melalui pengalaman pendidikan peribadi. (Diguna pakai November 8, 2018)

Penyataan Visi

Midway University adalah sebuah institusi yang bertenaga dan beragam yang komited untuk kecemerlangan akademik dan pertumbuhan individu.

Nilai

Midway University memupuk nilai teras yang dikongsi oleh Jemaat Kristian (Murid-murid Kristus) dan mencerminkan keyakinan pengasas kami, Dr. LL Pinkerton. Nilai-nilai ini termasuk:

  • Menghargai martabat semua orang
  • Bertindak dengan integriti dan tanggungjawab
  • Melihat diri sebagai sebahagian daripada masyarakat
  • Kehidupan hidup dalam konteks global
  • Memberi khidmat kepada orang lain
  • Mengikuti pembelajaran sepanjang hayat

Akreditasi

Midway University diiktiraf oleh Persatuan Kolej Selatan dan Suruhanjaya Sekolah di Kolej untuk menganugerahkan syarikat bersekutu, sarjana muda dan sarjana. Hubungi Suruhanjaya Kolej di 1866 Southern Lane, Decatur, Georgia 30033-4097 atau hubungi 404.679.4500 untuk soalan mengenai akreditasi Midway University . (Disemak Februari 2013)

Akreditasi program adalah seperti berikut:

Program Kejururawatan

Program kejururawatan ADN, BSN dan MSN diiktiraf oleh Suruhanjaya Akreditasi untuk Pendidikan dalam Kejururawatan, Inc. (ACEN), 3343 Peachtree Road NE, Suite 850, Atlanta, GA 30326, Telefon 404.975.5000, Faks 404.975.5020 (www. acenursing.org)
Program ADN Midway University telah diluluskan oleh Board of Nursing Kentucky (KBN), 312 Whittington Parkway, Louisville, KY 40222, Telefon 800.305.2042, Faks 502.696.5762 (www.kbn.ky.gov)

Program Pendidikan

Lembaga Piawaian Pendidikan dan Profesional Kentucky (EPSB), Jalan Lapangan Terbang 100, Tingkat 3, Frankfort, KY 40601, Telefon 502.564.4606, Faks 502.564.7080 (www.kyepsb.net).

Kehidupan Kampus

Pelajar di Midway mempunyai peluang untuk mengalami pengalaman kolej yang unik. Hidup di kampus atau bahkan mengantar pelajar kita mempunyai akses kepada kelas kecil dan ahli akademik yang hebat tetapi mereka juga mendapat rangkaian kawan dan komuniti yang sebenar. Kedekatan yang dihadapi oleh pelajar kami menjadi asas persahabatan yang kekal dan juga bon yang mereka bentuk dengan ahli fakulti dan kakitangan.

Kehidupan Residence

Jabatan Kehidupan Midway memberi tumpuan kepada mewujudkan komuniti pelajar yang kuat dan terlibat. Dengan menetap di kampus, harapan kami sememangnya anda merangkul perkembangan anda di dalam dan di luar bilik darjah. Hidup dalam komuniti boleh datang dengan cabaran yang unik, tetapi ganjaran yang luar biasa persahabatan, pertumbuhan, dan sambungan. Sepanjang tahun anda tinggal bersama kami, kami akan berusaha untuk menyokong anda secara akademik, sosial, peribadi, dan rohani.

Terdapat tiga dewan kediaman yang disediakan untuk pelajar untuk perumahan kampus - Buster Hall, Belle Wisdom, dan Pinkerton Hall. Untuk menyokong anda, kami mempunyai Pembantu Residen yang tinggal di setiap tingkat. Pemimpin Midway ini adalah khusus untuk menghubungkan anda dengan penduduk lain dan ke kampus melalui aktiviti menarik dan kreatif. Pengarah Residen profesional juga tinggal di setiap bangunan dan berfungsi untuk mengenali setiap pelajar melalui acara bangunan dan perbualan individu. Penolong Residen dan Pengarah Residen anda di sini untuk anda.

Lokasi

Midway

Alamat
Midway University,
512 E. Stephens St.

KY 40347 Midway, Kentucky, Amerika Syarikat