Michigan State University International Studies and Programs

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Michigan State University sengaja global selama lebih dari 60 tahun, dan terkenal di seluruh dunia sebagai universiti penyelidikan teratas. Ia adalah rumah bagi para sarjana dan saintis terkenal dari seluruh dunia dan komuniti pelajar sarjana dan siswazah yang bertenaga dan pelbagai. MSU memanfaatkan perkongsian antarabangsa dengan saintis dan pengamal dari akademik, kerajaan, sektor swasta, dan organisasi penyelidikan dan pembangunan yang dipilih secara strategik untuk mencipta pengetahuan baru dan meneroka penyelesaian inovatif dan praktikal untuk masalah yang paling mendesak di dunia.

Pertumbuhan karya antarabangsa Universiti Negeri Michigan dapat dikaitkan dengan pengembangan Office of International Studies and Programs (ISP). ISP adalah pusat penyelidikan, pengajaran dan jangkauan antarabangsa di MSU. Sebagai pejabat peringkat universiti di bawah kepimpinan provost dan dekan sekutu, ISP menyokong aktiviti antarabangsa di seluruh institusi, berusaha untuk menggerakkan penyelidikan dan biasiswa MSU, meningkatkan pengajian di luar negara dan program pendidikan lain, membentuk dan memperkukuh perkongsian antarabangsa, dan mengalu-alukan dan menyokong pelawat antarabangsa, sarjana dan pelajar.

Di dalam ISP terdapat tujuh pusat kajian tematik dan kawasan global, program untuk pelajar dan sarjana, dan sumber untuk perjalanan dan keselamatan antarabangsa, kerjasama penyelidikan antarabangsa, dan sokongan fakulti dan pelajar. ISP juga memiliki hubungan yang kuat dengan unit-unit antarabangsa yang berafiliasi di seluruh kampus yang memfokuskan pada pertanian, perniagaan, pendidikan, kejuruteraan, kesihatan, pembangunan antarabangsa, dan studi bahasa.

Ciri khas model MSU adalah bahawa ISP tidak mempunyai fakulti yang ditugaskan sendiri. Selaras dengan tujuan menyebarkan dimensi antarabangsa ke seluruh universiti, semua ahli fakulti mempunyai janji akademik utama mereka di jabatan universiti dan sekolah di seluruh kampus. Ini membolehkan ISP berfungsi sebagai penyatuan kumpulan fakulti antara disiplin yang diambil dari seluruh 17 kolej akademik MSU.

Usaha ISP memperluas dan memperdalam penyelidikan global MSU dan membantu mewujudkan pengetahuan saintifik yang diperlukan untuk menanggapi peluang dan matlamat global yang muncul di dunia. ISP berusaha untuk meletakkan MSU sebagai pemimpin dalam penyelidikan dan biasiswa antarabangsa, pengantarabangsaan pendidikan tinggi, dan sebagai rakan yang sangat diperlukan dalam kolaborasi global.

Lokasi

Michigan

Alamat
48912 Michigan, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: