Michigan State University College of Veterinary Medicine

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Kursus sains veterinar telah diajar di MSU sejak penubuhan institusi ini pada tahun 1855. Kolej Perubatan Veterinar secara rasmi ditubuhkan sebagai program pemberian ijazah selama empat tahun pada tahun 1910.

Hari ini, Kolej merangkumi empat jabatan sains bioperubatan - mikrobiologi dan genetik molekul, penyelidikan patobiologi dan diagnostik, farmakologi dan toksikologi, dan fisiologi; dua jabatan klinikal - sains klinikal haiwan besar dan sains klinikal haiwan kecil; dua unit perkhidmatan — Pusat Perubatan Veterinar dan Makmal Diagnostik Veterinar; dan beberapa pusat penyelidikan.

Sebagai tambahan kepada program ijazah Doktor Perubatan Veterinar, Kolej ini juga menawarkan program sijil dan sarjana dalam bidang kejururawatan veterinar, serta program ijazah lanjutan (master dan doktor falsafah).

Kolej Perubatan Veterinar bernasib baik kerana mempunyai fakulti yang cemerlang, yang semuanya memiliki ijazah Doktor Perubatan Veterinar dan / atau doktor falsafah. Hampir semua papan khas yang diiktiraf oleh Persatuan Perubatan Veterinar Amerika diwakili di fakulti. Sebilangan besar ahli fakulti ini adalah pemimpin dalam bidangnya, baik nasional dan antarabangsa.

Michigan State mempunyai komitmen lama untuk peluang yang sama, tindakan afirmatif, dan multikulturalisme. Kolej Perubatan Veterinar telah mendapat pengiktirafan nasional untuk kepemimpinannya dalam program untuk mendorong kumpulan yang kurang terwakili di tahap pengajian pra-profesional, profesional dan lanjutan, serta untuk peningkatan kepelbagaian di fakultinya.

Peluang khas untuk pelajar preterinar dan profesional untuk mengambil bahagian dalam aktiviti veterinar antarabangsa meningkatkan lagi penghargaan terhadap budaya yang berbeza. Sesungguhnya, pengalaman dan peluang antarabangsa banyak terdapat di maktab untuk fakulti dan pelajar. Hampir 300 individu yang berkaitan dengan kolej telah terlibat dalam aktiviti di 36 negara. Wakaf khas menyediakan dana untuk menyokong perjalanan pelajar ke luar negara.

Kelimpahan dan kepelbagaian pertanian haiwan dan haiwan pendamping di Michigan menyediakan College dengan salah satu beban klinikal dan diagnostik terbesar di negara ini. Peluang pendidikan dan penyelidikan dipertingkatkan dengan jumlah beban yang besar ini.

Kolej ini juga memandang serius tanggungjawabnya untuk memenuhi keperluan masyarakat di samping perkhidmatan dan pendidikan klinikal. Kolej ini mempunyai kepakaran dalam bidang kesihatan awam, penyelidikan perubatan bioperubatan dan perbandingan, ekosistem dan pengurusan persekitaran, dan pelbagai aspek yang membentuk sistem makanan global yang kompleks. Kolej ini juga menyokong program kesihatan haiwan yang dijalankan oleh Jabatan Pertanian Michigan dan Jabatan Pertanian AS.

Lokasi

East Lansing

Alamat
Wilson Road,784
48824 East Lansing, Michigan, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: