Michigan State University College of Human Medicine

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sejak tahun 1966, Kolej Perubatan Manusia telah mendidik doktor dan menuntut reputasi nasional untuk misi sosialnya - menghasilkan MD untuk mempraktikkan perubatan di kawasan-kawasan yang kurang terlatih di Michigan. Kini kolej ini diiktiraf secara nasional kerana kecemerlangan dan komitmennya terhadap perubatan yang berpusatkan pesakit.

Dari tahun 1959–61, beberapa laporan menunjukkan perlunya sekolah perubatan ketiga di Michigan yang khusus menumpukan pada melayani penduduk negeri melalui penglibatan langsung dalam perawatan kesihatan masyarakat. Pada tahun 1961, Lembaga Pemegang Amanah Negeri Michigan memutuskan untuk memulakan program perubatan dua tahun yang akan diperkuat dan diperkuat oleh bidang pelengkap universiti. Kerja persiapan dilakukan oleh Institut Perubatan dan Biologi di pejabat provost, di bawah arahan Bill Knisley, yang memainkan peranan penting dalam pembentukan Kolej Perubatan Manusia dan pembangunan Bangunan Sains Kehidupan MSU. Beberapa bantuan membantu pembangunan program dan pada tahun 1964 Lembaga Pemegang Amanah bernama Andrew D. Hunt, MD, dekan Kolej Perubatan Manusia.

Pada bulan Jun 1965, Badan Perhubungan untuk Pendidikan Perubatan, cabang akreditasi Persatuan Perubatan Amerika, memberikan sepucuk surat "jaminan yang munasabah" kepada Kolej Perubatan Manusia, yang membolehkan MSU menerima pelajar perubatan pertamanya — 26 pada musim gugur 1966 dan 23 pada musim gugur 1967. Setelah dua tahun menjalani latihan praklinikal, para pelajar ini berpindah ke sekolah perubatan lain untuk menyelesaikan syarat ijazah perubatan mereka. Pada tahun 1967, Kolej Perubatan Manusia mendapat persetujuan untuk mengembangkan program pemberian ijazah selama empat tahun. MD pertama lulus pada tahun 1972.

Sejak MSU College of Human Medicine ditubuhkan dalam institusi yang dibiayai oleh negara untuk melayani rakyat Michigan, dianggap penting dan sesuai bagi pelajar untuk mendapatkan latihan klinikal mereka di masyarakat negeri. Muncul falsafah formal untuk menempatkan latihan klinikal di hospital masyarakat. Untuk menerapkan falsafah ini, kolej ini membentuk sebuah konsortium hospital pengajaran di beberapa komuniti Michigan, masing-masing dengan pembantu dekan dan kakitangan penyelaras fakulti untuk kepakaran perubatan utama.

Bersempena dengan misi penubuhannya untuk melayani semua orang di Michigan, satu program khas untuk memenuhi keperluan penjagaan kesihatan warga luar bandar bermula di Semenanjung Atas pada tahun 1974. Pelajar memasuki Kolej Perubatan Manusia yang merancang untuk melayani masyarakat desa setelah selesai latihan perubatan mereka boleh berlaku untuk menyelesaikan tahun klinikal mereka di Semenanjung Atas.

Pada bulan Jun 2015, MSU mengumumkan rancangan untuk membina Pusat Penyelidikan Grand Rapids berhampiran Pusat Secchia di pusat bandar Grand Rapids. Pusat penyelidikan bernilai $ 88 juta akan jatuh pada akhir tahun 2017 dan akhirnya akan menempatkan sebanyak 44 penyelidik utama dan pasukan penyelidikan mereka pada tahun-tahun mendatang.

Juga pada tahun 2015, Dean Marsha Rappley mengundurkan diri dan Dekan Kanan untuk Hal Ehwal Akademik Aron Sousa, MD, menjadi dekan sementara. Pada 1 Oktober 2016, Kolej Perubatan Manusia menyambut dekan barunya, Norman Beauchamp, Jr, MD, lulusan kedua kolej itu sebagai dekan. Pada 25 Oktober 2019, Beauchamp dinaikkan pangkat sebagai naib presiden eksekutif untuk sains kesihatan. Lembaga Pemegang Amanah sekali lagi menamakan Sousa dekan sementara.

MSU College of Human Medicine diakreditasi sepenuhnya oleh Jawatankuasa Perhubungan Pendidikan Perubatan. Dengan 5,138 graduan, alumni Kolej Perubatan Manusia kini berlatih di hampir setiap daerah di Michigan, di hampir setiap negeri di negara ini, dan di beberapa negara asing. Semasa terus melatih doktor dengan kualiti tertinggi, Kolej Perubatan Manusia menantikan peluang perubatan pada milenium berikutnya.

Lokasi

Grand Rapids

Alamat
Michigan Street Northeast,15
49503 Grand Rapids, Michigan, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: