Michigan State University College of Agriculture and Natural Resources

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Membina hubungan, menyelesaikan masalah dan memenuhi keperluan penduduk Michigan dan masyarakat dunia telah menjadi tumpuan College of Agriculture and Natural Resources (CANR) selama lebih dari 160 tahun.

Sebagai kolej pertama di MSU dan model untuk sistem pemberian tanah seluruh negara, kami memandang serius misi pemberian tanah kami.

CANR telah mempelopori kemajuan dalam penyelidikan, biasiswa dan jangkauan pertanian dan sumber semula jadi. Hari ini, akar pemberian tanah kita bukan hanya sebahagian daripada sejarah kita, akar-akar itu juga mewakili masa depan kita.

Pada tahun 1855, Kolej Pertanian Negeri Michigan, yang sekarang dikenali sebagai MSU, ditubuhkan untuk memberikan pendidikan praktikal kepada semua warganegara tanpa mengira kelas sosial. Merupakan institusi pengajian tinggi pertama di Amerika Syarikat yang mengajar pertanian saintifik dan pelajar yang berpendidikan menjadi petani, jurutera, pendidik dan saintis.

Pada 2 Julai 1862, Presiden Abraham Lincoln menandatangani Akta Morrill, yang memungkinkan untuk mewujudkan kolej pemberian tanah

Selama lebih dari 100 tahun, MSU Extension telah membantu mengembangkan ekonomi Michigan dengan melengkapkan penduduk Michigan dengan maklumat bahawa mereka perlu melakukan pekerjaan mereka dengan lebih baik, membesarkan keluarga yang sihat dan selamat, membina komuniti mereka dan memperkasakan anak-anak kita untuk mengimpikan masa depan yang berjaya.

MSU AgBioResearch merangkumi karya lebih daripada 300 saintis di tujuh kolej di MSU: Pertanian dan Sumber Asli, Seni dan Huruf, Seni Komunikasi dan Sains, Kejuruteraan, Sains Semula jadi, Sains Sosial dan Perubatan Veterinar. Penyelidik ini, di makmal dalam kampus dan di 13 pusat penyelidikan terpencil di seluruh negeri membantu menyelesaikan masalah yang paling mencabar di dunia.

Lokasi

Michigan

Alamat
48912 Michigan, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: