Meridian University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Meridian University didedikasikan untuk membolehkan pembangunan manusia melalui kesan transformatif yang bijak di pelbagai domain sektor awam dan swasta dengan jangkauan global dan nilai tempatan. Program ijazah sarjana Meridian dalam Perniagaan, Psikologi, Pendidikan, dan Kepimpinan Transformatif membolehkan pelajar menggabungkan semangat dengan profesi dalam perkhidmatan kepada matlamat sosial, kebudayaan, ekologi, dan pembangunan yang lebih besar.

Setiap darjah Meridian memberikan pelajar satu set kemahiran dan keupayaan yang bersepadu berdasarkan prinsip dan amalan Pembelajaran Transformatif bersama dengan amalan-amalan seterusnya yang khusus untuk tahap dan kepekatan yang dipilih oleh setiap pelajar. Model pembelajaran unik Meridian membolehkan pelajar menggabungkan kediaman di tapak, pembelajaran dalam talian tanpa segerak, dan mengadakan panggilan video untuk membangunkan jalur pendidikan yang sesuai dengan kehidupan dan visi mereka menerusi platform teknologi bersepadu Meridian sendiri.

Meridian diakreditasi oleh Kolej Senior WASC dan Suruhanjaya Universiti dan diluluskan oleh Jabatan Pendidikan AS untuk menyertai program Bantuan Pelajar Persekutuan. WASC adalah Jabatan Pendidikan yang diiktiraf sebagai pensyarah serantau untuk sekolah-sekolah seperti Universiti California di Berkeley, UCLA, dan Universiti Stanford. Tahap perlesenan Meridian telah diiktiraf oleh Lembaga Ilmu Kelakuan dan Lembaga Psikologi California selama lebih dari 25 tahun.

" Meridian University menawarkan program yang unik dalam keupayaan mereka untuk membawa pembelajaran kognitif dan pengalaman bersama."

- Jean Houston, Canselor

Visi dan Misi: Pendidikan yang Mengubah

Evolusi manusia mengungkapkan potensi bumi terdalam. Istilah Meridian membangkitkan dan melambangkan bumi sebagai dihuni dan dibayangkan oleh manusia. Budaya yang dibayangkan oleh manusia adalah dalam keperluan transformasi yang mendesak. Profesi Psikologi, Perniagaan, dan Kepemimpinan Transformatif boleh memberi sumbangan kritikal kepada kemungkinan kontemporari untuk transformasi budaya. Kurikulum Meridian University mengambil pendekatan integratif untuk transformasi peribadi dan budaya dalam organisasi, masyarakat, dan masyarakat.

Dipandu oleh Visi Integral, Meridian University bertujuan untuk mendidik para pemimpin dengan keupayaan, kemahiran, dan pengetahuan yang penting untuk mengubah profesi Psikologi, Perniagaan, dan Kepimpinan Transformatif. Keupayaan kepimpinan keberanian, belas kasihan, kejelasan, hati nurani, dan kesadaran diri yang terkandung, bersama-sama membentuk kebijaksanaan dan integritas yang diperlukan untuk mengubah profesi dan budaya yang lebih luas. Pembelajaran transformatif di Meridian memperlihatkan kemunculan kapasiti ini, bersama-sama dengan membangunkan kemahiran pertanyaan kreatif dan memperoleh pengetahuan profesional, merealisasikan komitmen Meridian untuk mengekalkan pendidikan yang berubah.

Komitmen Meridian kepada penglibatan awam dan profesional dibangunkan melalui Pusat Pembelajaran Transformatif.

Apabila anda melihat bumi dari bulan, anda tidak melihat mana-mana bahagian di negara atau negeri.

Ini mungkin simbol, sebenarnya, untuk mitologi baru datang.

Itulah negara yang kita akan meraikan.

Dan mereka adalah orang yang kita bersama.- Joseph Campbell

Lokasi

Petaluma

Alamat
47 Sixth Street
94952 Petaluma, California, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami