Massachusetts Institute of Technology MIT

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

MIT membentuk semula dirinya untuk membentuk masa depan

Era baru pengkomputeran dan pendidikan AI, penyelidikan, dan inovasi

Kemajuan dalam pengkomputeran akan menjadi kekuatan penentu dalam fasa sejarah manusia berikutnya, mungkin yang paling jelas dengan pengembangan sistem AI yang menambah atau menggantikan pengambilan keputusan dan penaakulan manusia. Teknologi ini akan memberikan peluang yang belum dapat kita bayangkan. Tetapi mereka juga meningkatkan minat masyarakat terhadap pertanyaan lama mengenai masalah besar: privasi, keselamatan awam, sifat pekerjaan, keselamatan negara. Bagaimanakah masyarakat mengembangkan pemahaman yang lebih baik dan lebih luas mengenai soalan-soalan seperti itu, dan mencari jalan penyelesaian yang melayani kebaikan bersama?

MIT Stephen A. Schwarzman College of Computing adalah inisiatif yang berani untuk mempercepat penyelidikan dan inovasi perintis dalam pengkomputeran, membina kesedaran mendalam mengenai implikasi etika dan kesan sosial, dan, di atas semua, mendidik para pemimpin untuk masa depan algoritma.

Asal usul

Pembentukan MIT Schwarzman College of Computing didorong oleh trend utama di dalam dan di luar MIT.

Di dalam Institut, jumlah pelajar yang menyatakan jurusan dan memilih kelas dalam sains komputer telah mencapai tahap tertinggi dalam sejarah. Jurusan bersama yang baru dibuat antara sains komputer dan bidang lain, termasuk biologi dan ekonomi, juga terbukti popular. MIT Schwarzman College of Computing akan memungkinkan penciptaan program pendidikan baru dan inovatif, dan menghasilkan pemikir dan pelaku komputasi kreatif dengan kesedaran budaya, etika, dan sejarah untuk menggunakan teknologi untuk kebaikan bersama - pemimpin yang akan menawarkan dunia kemungkinan teknologi baru berlandaskan nilai-nilai kemanusiaan.

Begitu juga, dalam bidang yang jauh dari kejuruteraan dan sains - dari sains politik dan linguistik hingga antropologi dan seni - terdapat banyak peluang untuk penyelidikan semasa dan masa depan untuk mendapat manfaat dari pengetahuan dan kemampuan komputasi yang maju. Kolej ini bertujuan untuk memberi peluang kepada penyelidik untuk memimpin dalam penyelidikan seperti itu dalam sains komputer, AI, dan dalam pelbagai bidang. Penemuan mereka akan meninggalkan kesan kekal pada pendidikan, persekitaran, etika, reka bentuk, kewangan, kesihatan, muzik, pembuatan, polisi, keselamatan, pengangkutan, dan banyak lagi.

Pada masa yang sama, pengkomputeran dan AI semakin terjalin ke setiap bahagian ekonomi global, dan bahagian digital ekonomi telah berkembang jauh lebih pantas daripada keseluruhannya.

Berdasarkan tren ini, kolej ini akan memperkukuhkan kajian dan penyelidikan pengkomputeran di banyak bidang kecemerlangan MIT, dan seterusnya membentuk arah penyelidikan dan pendidikan pengkomputeran melalui pandangan dari bidang-bidang ini.

Kepimpinan

Pada Februari 2019, MIT mengumumkan pelantikan Dan Huttenlocher SM '84, PhD '88, sebagai dekan perdana MIT Schwarzman College of Computing. Pembangun berpengalaman dan pemimpin entiti akademik baru, baru-baru ini Cornell Tech di New York City, Huttenlocher menjawat jawatannya pada Ogos 2019.

Lokasi

Cambridge

Alamat
Massachusetts Avenue,77
02139 Cambridge, Massachusetts, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami