Massachusetts College of Art and Design

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Kami telah berada di sini selama 145 tahun, merintis, mempertahankan, dan menyempurnakan pendidikan bertaraf dunia dalam bidang seni dan reka bentuk, dan menghantar para seniman-sarjana yang mahir dan berpengalaman ke dunia sebagai profesional, bersedia untuk bersinar dan bersinar pada tempatan dan peringkat global.

MASSART MENGIKUT NOMBOR

BADAN PELAJAR

  • Pelajar Prasiswazah: 1780
  • Pelajar Siswazah: 128
  • Pelajar Pendidikan Berterusan: 186

RESIDENCY

  • Pelajar dari Massachusetts: 73%
  • Negeri New England yang lain: 12%
  • Di luar New England: 15%

FAKULTI

  • Fakulti Sepenuh Masa: 120
  • Sambilan / Sambilan Fakulti: 162

UNDANG-UNDANG KAMI

Pada tahun 1873, Massachusetts Normal School membuka pintunya sebagai tindak balas kepada Massachusetts Drawing Act, mandat 1870 yang progresif yang mewajibkan semua bandar di Komanwel lebih dari 10,000 penduduk memasukkan lukisan dalam kurikulum sekolah awam mereka ("sekolah biasa" adalah pendahulu kepada guru 'kolej). Revolusi Perindustrian mengubah cara dunia berfungsi, dan orang-orang Boston abad pertengahan abad ke-19 percaya bahawa industri bukanlah satu-satunya cara untuk membina negara yang lebih kuat. Seni, mereka merasa yakin, juga penting untuk mengembangkan negara yang kuat, ekonomi yang penting, dan meningkatkan dan memajukan kesejahteraan warga. London dan Paris - bandar-bandar yang berkembang dengan muzium dan galeri besar - adalah contoh yang menarik.

Di MassArt, kami selalu percaya bahawa seni adalah kekuatan yang memicu perubahan positif. Sejak zaman terawal kami, kami menawarkan pintu masuk yang terang di mana akses ke pendidikan seni bertaraf dunia tidak ditentukan oleh ekonomi atau keistimewaan. Kami komited untuk memberikan pendidikan dan janji masa depan berdasarkan bakat, cita-cita, dan semangat. Sebagai kolej seni visual berdiri bebas pertama yang disokong secara terbuka di AS, kami sangat berbangga dengan kemampuan kami untuk mengasuh dan menyokong pelajar dengan janji kreatif yang luar biasa, tanpa mengira had peluang persiapan kuliah, atau status kewangan.

Lokasi

Boston

Alamat
Huntington Avenue,621
02115 Boston, Massachusetts, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami