Baca keterangan rasmi

Dinamakan untuk J. Willard dan Alice S. Marriott, Marriott School of Management berkongsi banyak nilai yang sama yang telah membina salah satu syarikat hospitaliti yang paling berjaya di dunia. Ketika menubuhkan syarikatnya pada tahun 1927, Encik Marriott berkata, "kejayaan tidak pernah akhir. " Kami mengikuti inovasi semangat yang menggalakkan ini, memerhatikan butiran, dan mendorong kesempurnaan.

Misi

Pendidikan

 • Untuk menarik, mengembangkan, dan menempatkan lelaki dan wanita iman, watak, dan keupayaan profesional yang akan menjadi pemimpin yang cemerlang yang mampu menangani perubahan dalam persekitaran global yang dinamik.
  Penyelidikan
 • Untuk memajukan pengetahuan dengan membina asas-asas konseptual yang kuat untuk mengenal pasti dan menyelesaikan masalah pengurusan kritikal, memberi tumpuan khusus pada pemacu global, teknologi, dan keusahawanan.

Outreach

 • Untuk melanjutkan berkat pendidikan pengurusan kepada ahli-ahli Gereja di seluruh dunia.
  Persahabatan
 • Untuk mengembangkan rakan-rakan untuk universiti dan Gereja di seluruh dunia menerusi perkhidmatan dalam organisasi profesional dan dengan berkolaborasi dalam pembangunan program pendidikan-pendidikan.

Sekolah

 • Kolej perniagaan Brigham Young University menjadi Sekolah Pengurusan pada tahun 1975. Sekolah ini dinamakan untuk pengasas Marriott Corporation J. Willard dan Alice S. Marriott pada tahun 1988.
 • Marriott School terletak di Bangunan N. Eldon Tanner, sebuah bangunan berukuran tujuh puluh kaki persegi, 120,000 kaki persegi, bangunan granit yang terletak di kampus BYU di Provo, Utah.

Pelajar

 • Kira-kira 1,900 pelajar siswazah dan 1,100 pelajar siswazah mendaftar di Marriott School.
 • Hampir 75 peratus daripada pelajar dwibahasa, kira-kira 20 peratus bercakap bahasa ketiga. Kebanyakan telah tinggal di luar negara.
 • Sekolah ini mendaftarkan kira-kira 10 peratus pelajar antarabangsa.

Alumni

 • Sekolah ini mempunyai hampir 44,000 alumni.
 • Lebih daripada 900 alumni secara aktif menasihati pelajar menerusi program mentor sukarelawan.
 • Lebih daripada 500 alumni dan rakan-rakan terlibat dengan majlis penasihat sekolah dan lembaga khusus program.

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus Eksekutif

Marriott School of Management, Brigham Young University

Misi program SPRM adalah untuk mencapai kecemerlangan dalam pendidikan perakaunan dan untuk memupuk semangat untuk pembelajaran sepanjang hayat. ... [+]

Program Tujuan

Misi program SPRM adalah untuk mencapai kecemerlangan dalam pendidikan perakaunan dan untuk memupuk semangat untuk pembelajaran sepanjang hayat yang diasaskan kepada nilai-nilai Gereja Yesus Kristus Orang Suci Zaman Akhir. Nilai-nilai teras program ini adalah:

Tumpuan pelajar - Kami menganggap pelajar sebagai pelanggan utama kami dan rakan-rakan kami dalam pembelajaran. Biasiswa - Kami menyokong takrifan yang meluas bagi biasiswa seperti yang dibuktikan oleh kualiti dan peer review.

Hasil dijangka Pembelajaran

Program SPRM adalah program dengan memberi tumpuan kepada perakaunan, membina pada pendidikan siswazah luas dalam perniagaan, dan selesai dengan memberi tumpuan khusus dalam bidang perakaunan. Matlamat program ini adalah untuk membantu pelajar membina kerjaya dalam perakaunan awam, industri atau kerajaan, perkhidmatan kewangan, perakaunan korporat atau kedudukan sektor swasta atau perakaunan lain, dan pendidikan melalui Ph.D.program persediaan. ... [-]

Amerika Syarikat Provo
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Marriott School of Management, Brigham Young University

The BYU MBA menggabungkan berkualiti tinggi dan kos rendah bersama-sama dan akan menawarkan anda satu pengurusan pendidikan cemerlang nilai unggul. ... [+]

Program BYU MBA adalah sebahagian besarnya dibiayai oleh Gereja Yesus Kristus Orang Suci Zaman Akhir. Pemimpin Gereja kami tidak sabar-sabar untuk membangunkan pemimpin masa depan. Penajaan mereka mewujudkan kewajipan unik dan peluang pekerjaan. Selain menghasilkan graduan cemerlang dicari oleh syarikat-syarikat terkemuka, kami berusaha untuk memajukan misi di seluruh dunia Gereja, iaitu untuk kehidupan yang lebih baik melalui pengajaran dan aplikasi Injil Yesus Kristus. Kami percaya bahawa pembangunan pemimpin perniagaan global yang berfikiran memberi manfaat kepada Gereja dan dunia amnya. Begitu juga, kami mendapati bahawa pengurus diterangi oleh kebenaran Injil dan inspirasi untuk berkongsi mereka adalah lebih berkesan dari segi semata-mata profesional. ... [-]

Amerika Syarikat Provo
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Marriott School of Management, Brigham Young University

MISM ini menggabungkan teori sistem maklumat dengan "tangan " pendekatan kepada pembelajaran reka bentuk sistem maklumat dan pelaksanaan kemahiran. ... [+]

Sarjana Pengurusan Sistem Maklumat (MISM) Ijazah dirancang untuk pelajar yang mencari kerjaya profesional dalam sistem maklumat. MISM ini menggabungkan teori sistem maklumat dengan "tangan " pendekatan kepada pembelajaran reka bentuk sistem maklumat dan pelaksanaan kemahiran. Topik pengurusan terutamanya penekanan.

&nbsp

Tahap MISM mempunyai kurikulum baru disemak membenarkan pelajar untuk membangunkan asas topik Isys utama termasuk pengurusan dan strategi, orang dan organisasi, seni bina IT, dan pembangunan sistem.

&nbsp

Selain itu, dua belas jam kursus elektif yang diperlukan, memberi peluang kepada pelajar fleksibiliti untuk mengkaji lagi sistem maklumat dan / atau topik pengurusan pilihan mereka. Semua kelas MISM mengandungi tema menjadi asas etika, komunikasi, profesionalisme, dinamik pasukan, kawalan, pengurusan risiko, pengurusan projek, fleksibiliti, dan keupayaan menyesuaikan diri.... [-]

Amerika Syarikat Provo
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu