Marquette University Law School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Orang memilih sekolah undang-undang tertentu untuk pelbagai alasan. Saya tahu bahawa ramai di antara anda akan memilih sekolah kerana anda percaya ia adalah sekolah undang-undang "terbaik" yang boleh anda masuki. Sebilangan daripada anda ingin menghadiri sekolah di wilayah geografi tertentu, sementara yang lain dari anda akan memilih institusi kerana anda yakin programnya menawarkan pengkhususan dalam bidang undang-undang tertentu. Mungkin sebilangan pemohon ingin bersekolah di sekolah dengan fahaman agama tertentu. Dan anda semua prihatin dengan kos pendidikan undang-undang, dan nilai dan kebolehpasaran ijazah JD anda setelah anda menamatkan pengajian.

Ini semua adalah pertimbangan yang sah, dan Marquette memerlukan pertimbangan serius anda atas sebab-sebab ini. Namun, saya mencadangkan ada beberapa perkara lain yang juga harus anda fikirkan. Pertama, bagaimana pengalaman anda di sekolah undang-undang? Adakah anda akan menjadi sebahagian daripada keluarga pelajar, fakulti, pentadbir dan alumni yang menyokong? Kedua, orang seperti apa yang akan anda hasilkan dari pendidikan undang-undang anda? Adakah sekolah undang-undang akan menolong anda untuk mendapatkan rasa hormat kepada semua orang dan pemahaman tentang bagaimana undang-undang dapat menolong orang menyelesaikan masalah yang sukar, sering kali dalam keadaan tertekan? Adakah anda akan menjadi orang yang lebih baik selepas sekolah undang-undang, atau tidak?

Bagi saya, undang-undang adalah profesion menolong. Sebagai sekolah undang-undang Katolik dan Jesuit, kami mempunyai kewajiban tertentu untuk memastikan bahawa pendidikan yang diberikan di Marquette dirancang untuk meningkatkan rasa hormat siswa kami kepada semua orang, sambil memastikan bahawa pelajar kami menjadi peguam yang mahir yang dapat unggul dalam profesion undang-undang .

Marquette memberi anda peluang yang tidak biasa. Pertama, kami adalah sekolah undang-undang yang cemerlang. Kurikulum kami dirancang untuk memastikan bahawa anda akan memiliki pengetahuan, kemahiran, dan nilai-nilai penting untuk mempraktikkan undang-undang pada abad ke-21. Kami sangat berbangga kerana kami melatih peguam - peguam yang berlatih di semua bidang profesion, di firma swasta dan agensi awam, di Wisconsin dan di seluruh Amerika Syarikat. Bukan kebetulan bahawa banyak alumni kami adalah hakim negeri dan persekutuan, dan banyak lulusan Marquette University Law School adalah pemimpin perniagaan dan politik. Kami mengajar pelajar kami untuk mempunyai kemahiran untuk berjaya dalam apa jua bidang profesion yang mereka pilih. Sebahagian daripada tradisi pendidikan Jesuit mendorong pelajar untuk menjadi agen perubahan positif dalam masyarakat. Ini sangat penting di sekolah undang-undang.

Lokasi

Milwaukee

Alamat
West Michigan Street,1215
53233 Milwaukee, Wisconsin, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: