Marian University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Apakah yang dimaksudkan oleh Marian University ?

Diasaskan sebagai Kolej Marian pada tahun 1936 oleh Jemaat-jemaat St Agnes, Marian University adalah sebuah kolej, Universiti Katolik yang mengilhami kejayaan peribadi dan profesional menerusi pendidikan berasaskan nilai-nilai yang menarik. Dengan saiz kelas rata-rata 15 pelajar dan nisbah pelajar-fakulti 12: 1, pelajar di Marian University mengambil bahagian dalam pelbagai pengalaman pembelajaran hands-on yang membolehkan teori bilik darjah yang bersepadu dan pengalaman kerja praktikal. Pelajar Marian University lulus dengan baik untuk memulakan kerjaya yang menarik dalam bidang mereka atau untuk kemasukan kepada program siswazah dan profesional yang ketat di seluruh negara.116043_pexels-photo-864994.jpeg

Kenapa Marian

Diilhamkan untuk membantu anda berjaya, Marian University bangga menyediakan pendidikan yang berasaskan nilai-nilai yang memenuhi keperluan semua pelajar. Memastikan pendidikan peribadi, Marian University menyediakan pengalaman pendidikan yang berkualiti, terutamanya jika dibandingkan dengan kolej dan universiti swasta yang sama di kawasan itu.

Marian University menduduki tempat ke-12 sebagai "Pulangan Sepanjang Hayat Tinggi di Kolej Pelaburan (ROI)" di kalangan semua kolej dan universiti Wisconsin dan universiti oleh Kolej Terjangkau Online (ACO). Graduan dari Marian University adalah antara sekolah-sekolah terunggul di Wisconsin yang menikmati peningkatan pendapatan terbesar di antara mereka dan pemegang bukan gelar dalam jangka masa tiga puluh tahun.115254_110883_pexels-photo-1595391.jpeg

Akreditasi dan Kelulusan

Suruhanjaya Pengajian Tinggi

Marian diakreditasi melalui Suruhanjaya Pengajian Tinggi (HLC), sebuah agensi akreditasi serantau untuk institusi pendidikan tinggi yang berpusat di kawasan Utara Utara di Amerika Syarikat. Marian pertama kali diiktiraf pada tahun 1960 dan telah diiktiraf semula pada 2016. Marian's reaccreditation mengesahkan dan menilai tawaran akademik, pentadbiran dan pentadbiran, misi, kewangan, dan sumber.

Bersama akreditasi institusi, Marian mempunyai beberapa program akreditasi:

 • Perniagaan mempunyai beberapa program yang diakreditasi melalui Perhimpunan Antarabangsa untuk Pendidikan Perniagaan Kolej (IACBE).
 • Program ijazah sarjana muda dalam program kejururawatan dan sarjana dalam bidang kejururawatan di Marian University diakreditasi oleh Suruhanjaya Pendidikan Kejururawatan Kolej.
 • Program Kerja Sosial diakreditasi melalui Majlis Pendidikan Kerja Sosial (CSWE).
 • Pendidikan Guru mempunyai beberapa program sarjana dan siswazah yang diiktiraf melalui Majlis Akreditasi Pendidikan Kebangsaan (NCATE).

Kelulusan

Marian mempunyai beberapa kelulusan untuk menunjukkan bahawa pelajar menerima pendidikan yang berkualiti. Kelulusan ini menunjukkan bahawa kami dipegang untuk standard program dan operasi. Marian juga memiliki keahlian dalam beberapa persatuan pendidikan untuk memastikan pelajar memperoleh pengalaman pendidikan berkualiti.

Majlis Kebangsaan bagi Perjanjian Pengawalan Kebenaran Kebenaran Negara (NC-SARA)

Marian menawarkan beberapa program dalam talian yang direka dengan pelajar bukan tradisional dalam fikiran. Sama ada anda mengambil semua kursus dalam talian atau mencampur format dalam talian dan bersemuka, anda menerima pengalaman Marian University sama.

Marian adalah ahli NC-SARA (Majlis Kebangsaan untuk Perjanjian Pengawalan Kebenaran Negeri). SARA adalah perjanjian "di antara negara anggota dan wilayah AS yang menetapkan piawaian kebangsaan yang setara untuk menawarkan antara kursus dan program pendidikan jarak jauh. Ia bertujuan untuk memudahkan pelajar mengambil kursus dalam talian yang ditawarkan oleh institusi postsecondary yang berpangkalan di negeri lain "(NC-SARA).

Negeri-negeri yang tidak mengambil bahagian dalam Perjanjian Kebergantungan Majlis Kebangsaan untuk Negara termasuk California, Massachusetts, dan Puerto Rico.114424_pexels-photo-933964.jpeg

Misi dan Nilai

Misi dan Nilai Kami

Dipandu oleh misi dan nilai teras kami, Marian University komited untuk memperluaskan pendidikan anda di luar ruang kelas dan direka untuk memberi kesan kepada hati dan minda anda dengan cara yang berbeza dan bermakna kepada anda. Fakulti, kakitangan, dan pelajar kami-sama ada tradisional atau bukan tradisional, sarjana, siswazah atau profesional-datang ke Marian University untuk menyertai komuniti pelajar sepanjang hayat yang memberi tumpuan kepada menyokong kecemerlangan dalam pendidikan dan perkhidmatan kepada masyarakat.

Kenyataan Misi

Marian University adalah masyarakat seni liberal yang diterapkan Katolik yang mengalu-alukan tradisi rohani yang pelbagai. Ditaja oleh Kongregasi Sisters St. Agnes, Marian University melibatkan pelajar dalam pendidikan seluruh orang. Kami memeluk keadilan dan belas kasihan dan mengubah kehidupan untuk perkhidmatan profesional dan kepimpinan dalam masyarakat global.

Penyataan Visi

Membangunkan potensi dan memperkayakan kehidupan melalui pengajaran dan pembelajaran-bersatu dalam perkhidmatan untuk dunia yang adil dan berperikemanusiaan.

Visi dalam Penyataan Tindakan:

 • Marian University , sebuah universiti seni liberal Katolik yang dibina dalam karisma Pertubuhan Suster St. Agnes, adalah komuniti pengajaran dan pembelajaran yang berpusatkan nilai-nilai dan bersemangat.
 • Menyediakan pengalaman pendidikan tinggi untuk pelajar sarjana, siswazah, dan profesional, Marian University memupuk keupayaan untuk berkembang dalam semua bidang kehidupan: kerohanian, pendidikan, kerjaya, dan perkhidmatan kepada orang lain.
 • Marian University menyokong pelajar kerana mereka terlibat dalam pendidikan yang ketat yang memupuk penyelidikan dan biasiswa demi pembangunan dan pembangunan kerjaya.
 • Marian University mengekalkan keselamatan kewangan berasaskan misi sambil meningkatkan reputasi untuk menyediakan pendidikan yang berpatutan, walaupun untuk orang yang sederhana.
 • Kerja ini berlaku di bilik darjah, dalam talian, dan dengan cara dan tempat yang belum diketahui.

Nilai teras

Nilai lima teras kami mengilhami semua yang kami lakukan di Marian University -dalam bilik darjah, dalam aktiviti-aktiviti dalam perkhidmatan kepada orang lain dan dalam hubungan kami antara satu sama lain.

Komuniti

 • Menghormati kepelbagaian kami sebagai individu, kami menggalakkan, mencabar dan memupuk satu sama lain, bergabung bersama untuk mencapai misi dan visi bersama kami.

Pembelajaran

 • Kami terlibat dalam proses kerjasama sepanjang hayat mencari kebenaran dan mempergunakan pengetahuan dan nilai untuk mengubah individu, komuniti dan dunia.

Perkhidmatan

 • Melalui perkhidmatan dan khidmat yang aktif, kami saling menyokong dan berusaha untuk memenuhi keperluan komuniti yang lebih besar.

Keadilan sosial

 • Kami berusaha untuk mencipta perubahan individu dan masyarakat yang menyokong nilai, maruah, dan peluang setiap orang.

Tradisi Rohani

 • Mengiktiraf warisan agama Katolik Marian, kami menghormati kebebasan setiap individu untuk meneroka kepelbagaian kepercayaan rohani.113235_pexels-photo-901964.jpeg

Lokasi

Fond du Lac

Alamat
45 S. National Ave
54935-4699 Fond du Lac, Wisconsin, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami