Milwaukee School of Engineering (MSOE)

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sekolah Kejuruteraan Milwaukee adalah universiti swasta, tanpa keuntungan yang menawarkan ijazah sarjana muda dan sarjana dalam kejuruteraan, perniagaan, matematik dan kejururawatan serta program Bahasa Inggeris untuk tujuan Akademik yang intensif bagi mereka yang ingin meningkatkan kecekapan bahasa Inggeris mereka. Di MSOE, anda akan menemui komuniti pelajar dan fakulti yang peduli. Bersama-sama, kami komited untuk memupuk taraf pengaturcaraan dan penyelidikan akademik yang lebih tinggi, dan perkhidmatan peribadi, arahan, dan panduan.

Kenapa Pilih MSOE?

Pelajar mendapat pengalaman dunia dalam program terulung, dari fakulti pakar. Semasa tamat pengajian, anda akan bersedia untuk memasuki beberapa kerjaya yang paling dalam permintaan. Malah, pada 2014-15, 96% daripada graduan kami mendapat pekerjaan atau ke sekolah siswazah pilihan mereka. Terdapat banyak sebab mengapa MSOE menonjol berbanding universiti tinggi yang lain. Berikut adalah beberapa.

Profesor Pakar

Pengajaran datang pertama kali di MSOE. Setiap kelas (yang purata hanya 21 pelajar) dan makmal yang kami tawarkan diajarkan oleh ahli fakulti yang berpengalaman. Tiada pembantu mengajar di sini.

Pengalaman Dunia Sebenar

Kebanyakan universiti bercakap tentang menawarkan kerja tangan, tetapi sedikit yang dapat menandingi purata 600 jam pengalaman makmal yang anda akan dapatkan sebagai pelajar di MSOE. Malah, kami mempunyai lebih banyak makmal di kampus kami daripada bilik darjah-dan mereka semua boleh didapati untuk mahasiswa.

Program Teratas

Program kejuruteraan sarjana muda MSOE telah menduduki tempat ke-10 di negara ini oleh US News

Jaminan Graduasi Empat Tahun

MSOE adalah satu daripada hanya segelintir universiti di seluruh negara yang menjamin pelajar akan mendapat kelas yang mereka perlukan untuk menamatkan pengajian dalam tempoh empat tahun.

Kadar Penempatan Kerjaya

Beberapa universiti di negara ini boleh mengalahkan kadar penempatan purata kami sebanyak 96 peratus - apatah lagi gaji permulaan graduan $ 56,522.

Lokasi, Lokasi, Lokasi

Hidup dan belajar di East Town - kejiranan di pusat bandar kami dan salah satu daripada Milwaukee yang paling menarik dan paling selamat - akan menempatkan anda dalam beberapa langkah dari peluang profesional, peluang akademik, kebudayaan dan rekreasi. Dan kami hanya blok dari Lake Michigan!

Tempat untuk Fit Dalam

Anda akan mempunyai banyak peluang untuk bersesuaian, melibatkan diri atau hanya mendapatkan sosial dengan rakan-rakan yang berpikiran sama dengan minat yang sama. MSOE menawarkan lebih daripada 70 pertubuhan akademik, profesional dan sosial serta kelab dan sukan intercollegiate.

Ini semua mengenai tempat asal kami

Sejak penubuhan kami pada 1903, pelajar, fakulti, kurikulum, dan sejarah MSOE terus berkembang. Pemimpin perniagaan dan industri bekerjasama dalam pembangunan institusi, dan hubungan rapat ditubuhkan yang berterusan sepanjang sejarah MSOE.

Penyataan Visi

MSOE sentiasa berada di barisan hadapan pendidikan profesional dengan penekanan pada teori dan teknologi, ditambah pula dengan makmal yang intensif dan amalan kerjaya.

Kenyataan Misi

MSOE menyediakan iklim pendidikan interaktif yang mampan bagi pelajar untuk menjadi siswazah yang berpengalaman, berteknologi tinggi dan profesional dan pemimpin yang produktif.Falsafah Pengendalian

Misi ini akan dicapai melalui persekitaran yang teratur yang menempatkan pelajar dengan teliti untuk merekrut pelajar fakulti yang berkelayakan, kakitangan sokongan yang berdedikasi dan rakan strategik dalam perniagaan dan industri - semuanya komited untuk memenuhi matlamat akhir lulusan yang disediakan sepenuhnya untuk produktiviti segera dan kajian lanjutan. Sinergi ini melibatkan komponen berikut:

Fakulti - secara kolektif mempunyai konsep kurikulum dalam bidang pengkhususan mereka; komited untuk kecemerlangan dalam mengajar dan baki semasa melalui pengalaman industri / kerjaya, pencapaian ilmiah, penyelidikan terpakai, aktiviti masyarakat profesional dan pendidikan berterusan; sentiasa dinilai untuk cara-cara untuk menggabungkan maklumat teknologi terkini yang diperlukan untuk aplikasi masa depan.

Kakitangan - komited untuk menyediakan persekitaran sokongan, termasuk akademik, pentadbiran, kewangan dan pembangunan, untuk membantu para pelajar, dan fakulti bila perlu, dalam memperoleh pengetahuan, pengalaman dan kepimpinan yang berpengalaman. Selain itu, bekerja bersama-sama dengan fakulti untuk menyediakan dan menyokong aktiviti yang membolehkan para pelajar mendapat manfaat daripada pengalaman dengan perniagaan, perindustrian / kerjaya, dan aktiviti kemasyarakatan, serta penglibatan langsung dengan semua peringkat tahap pengamal pengamal kepada eksekutif korporat kanan.

Perniagaan dan Industri - komited kepada sokongan yang saling menguntungkan universiti dan graduannya. Dalam usaha pendidikan yang berterusan, MSOE akan menyediakan peluang yang luas dalam aktiviti jangkauan, termasuk program pemberian ijazah, kursus kredit dan kredit tanpa kredit, dan tawaran khusus kepada mereka yang mencari kemajuan peribadi dan / atau profesional.

Prinsip Institusi

Kepercayaan asas Milwaukee School of Engineering adalah berikut:

 • Fokusnya adalah pada pelajar individu.
 • Pembelajaran seumur hidup sangat penting untuk berjaya.
 • Fakulti yang berdedikasi dengan pengalaman yang relevan dan terkini adalah hati proses pengajaran kami.
 • Penalaran dan proses saintifik dan matematik adalah penting.
 • Penyelidikan yang diterapkan dan teknologi yang berkembang dan interdisipliner sangat penting dalam memanfaatkan peluang.
 • Pembangunan kemahiran komunikasi diperlukan untuk berfungsi dengan berkesan.
 • Pengalaman pelajar diperkuat dengan interaksi dengan bidang perniagaan, industri dan penjagaan kesihatan.
 • Pembangunan ciri kepimpinan dan keusahawanan adalah penting.
 • Pelajar, fakulti, kakitangan, dan sukarelawan semua berkongsi tanggungjawab pembelajaran.
 • Nilai peribadi yang kuat diperlukan untuk berjaya.
 • Alumni mengukuhkan institusi melalui nasihat, dorongan, dan sokongan mereka.
 • Kebebasan dengan tanggungjawab adalah asas perusahaan bebas.
 • Terdapat kekuatan dalam kepelbagaian.
 • Kesedaran global mesti ditunjukkan dalam semua aktiviti.
 • Permulaan dan penerimaan perubahan diperlukan untuk menjangka dan memanfaatkan peluang.

Pentauliahan


Kami adalah universiti yang diiktiraf sepenuhnya./>

Dua jenis agensi akreditasi utama di Amerika Syarikat ialah persatuan serantau dan persatuan profesional. Persatuan ini adalah bebas daripada kerajaan dan terdiri daripada pendidik dan profesional yang dihormati. Pasukan pakar dari persatuan melawat kolej dan universiti secara tetap untuk menilai dan melaporkan kualiti mereka. Milwaukee School of Engineering diiktiraf oleh Suruhanjaya Pembelajaran Tinggi , (800) 621-7440, (www.ncahlc.org).

Program-program MSOE berikut diiktiraf oleh Suruhanjaya Akreditasi Kejuruteraan ABET , http://www.abet.org

 • Kejuruteraan Senibina (BS)
 • Kejuruteraan Bioperubatan (BS)
 • Kejuruteraan BioMolekul (BS)
 • Kejuruteraan Komputer (BS)
 • Kejuruteraan Elektrik (BS)
 • Kejuruteraan (BSE)
 • Kejuruteraan Industri (BS)
 • Kejuruteraan Mekanikal (BS)
 • Kejuruteraan Perisian (BS)

Program sarjana muda dalam kejururawatan diakreditasi oleh Suruhanjaya Pendidikan Kejururawatan Kolej (CCNE) , One Dupont Circle, NW, Suite 530, Washington, DC 20036; telefon (202) 887-6791 dan mempunyai kelulusan penuh dari Lembaga Peraturan dan Perlesenan Wisconsin, 1400 E. Washington, Madison, WI, 53703.

Program sarjana muda dalam pengurusan pembinaan diakreditasi oleh Majlis Pendidikan Pembinaan Amerika (ACCE) , 1717 North Loop 1604 East, Suite 320, San Antonio, TX 78232-1570; telefon (210) 495-6161, fax (210) 495-6168, email acce@acce-hq.org

Sarjana Sains di Perfusion diakreditasi oleh Suruhanjaya Akreditasi Program Pendidikan Kesihatan Sekutu (CAAHEP) , 25400 US Highway 19 N, Suite 158, Clearwater, FL 33763; telefon (727) 210-235, faks (727) 210-2354

Lokasi

Milwaukee

Milwaukee School of Engineering

Alamat
Milwaukee School of Engineering
1025 N. Broadway

53202-3109 Milwaukee, Wisconsin, Amerika Syarikat
Telefon
+1 414-277-6763