Lamar University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Lamar University - Kami Kardinal!

Cari Rumah Anda Di Lamar University !

Berada di lebih dari 15,000 pelajar, Lamar University , yang terletak di dekat Houston di Beaumont, TX, adalah salah satu kolej dan universiti Texas yang paling pesat berkembang dan merupakan ahli The Texas State University System. LU menawarkan lebih daripada 100 program pengajian yang membawa kepada ijazah sarjana, sarjana dan kedoktoran. Kampus 292 hektar di Beaumont adalah kira-kira 90 km timur Houston dan kira-kira 25 kilometer barat Louisiana.

Akademik

Universiti ini telah diiktiraf secara nasional untuk kualiti kurikulum terasnya dan kepelbagaian badan pelajarnya berbanding universiti lain berhampiran Houston. Saiz kelas kecil Lamar dan nisbah pelajar-fakulti yang rendah membolehkan pelajar membina hubungan yang bermakna dengan pakar fakulti yang benar-benar peduli dengan kejayaan mereka.

LU menekankan pencapaian akademik dengan menitikberatkan pembelajaran di semua peringkat, menyediakan peluang yang cukup untuk penyelidikan sarjana muda dan menyokong Program Kepujian yang cemerlang. Universiti ini diakreditasi oleh Suruhanjaya Kolej Persatuan Kolej dan Sekolah Selatan. Beberapa kolej dan program LU mengadakan pensijilan khusus tambahan yang mengiktiraf kualiti dan kepakaran mereka.

Kemudahan Kampus

Kampus LU menyediakan kemudahan kehidupan pelajar untuk persekolahan dan masa lapang. Lebih daripada 2,500 pelajar tinggal di kampus, hanya satu jam setengah dari Houston, di rumah kediaman bergaya moden yang dikenali sebagai Cardinal Village, yang mempunyai bilik tidur peribadi dan ruang tamu yang dilengkapi dengan baik. Semua pelajar Lamar University mempunyai akses ke dewan makan gourmet dan Pusat Sukan Rekreasi Sheila Umphrey yang luas, kemudahan pameran dengan dinding pendaki sepanjang 43 kaki, semua peralatan latihan terkini dan pelbagai sukan intramural.

Kehidupan Kampus

Di luar kelas, pelajar Lamar University mengembangkan kemahiran kepemimpinan dan persahabatan seumur hidup di lebih dari 100 kelab kampus dan organisasi. Pelajar membuat impak melalui persaudaraan dan kebanggaan negara bersekutu, persatuan profesional, kumpulan kebudayaan, kelab agama, dan organisasi perkhidmatan. Kedekatan Lamar University ke Houston juga menawarkan peluang unik untuk menjadi dekat dengan bandar tetapi cukup jauh untuk melarikan diri.

Atletik

Pelajar Lamar University menikmati bersorak-sorai di Cardinals di lebih daripada selusin Sukan Olimpik NCAA Bahagian I dan wanita. Bersaing di Persidangan Southland, pasukan Cardinals mempunyai sejarah memenangi kejohanan dalam sukan termasuk lelaki dan wanita bola keranjang, bola tampar, golf dan negara salib. Program besbol, yang diketuai oleh jurulatih legendaris Jim Gilligan, telah menghasilkan beberapa pemain utama. Program bola sepak baru LU telah meningkatkan keghairahan di kampus dengan orang ramai menjual dan pelajar yang terlibat dalam perarakan, sorakan, pasukan tarian dan semua keseronokan permainan ekor.

Kenyataan Akreditasi

Kenyataan Akreditasi

Lamar University diiktiraf oleh Persatuan Kolej Selatan dan Suruhanjaya Sekolah di Kolej untuk menganugerahkan ijazah, sarjana, sarjana, dan ijazah kedoktoran. Hubungi Suruhanjaya Kolej di 1866 Southern Lane, Decatur, Georgia 30033-4097 atau hubungi 404-679-4500 untuk pertanyaan mengenai akreditasi Lamar University .

Dasar Bukan Diskriminasi

Lamar University adalah peluang yang sama, institusi pendidikan tindakan afirmatif, dan majikan. Lamar University tidak akan mendiskriminasikan mana-mana pekerja atau pemohon untuk pekerjaan kerana bangsa, warna, agama, jantina, umur, kecacatan, asal negara, status veteran, orientasi seksual atau identiti jantina, selaras dengan Jaminan Pematuhan dengan Tajuk VII Akta Hak Sivil 1964; Perintah Eksekutif 11246 yang dikeluarkan dan dipinda; Tajuk IX Pindaan Pendidikan 1972, sebagaimana yang dipinda; Seksyen 504 Akta Pemulihan 1973.

Akta Maklumat Awam Texas

Menurut Kod Kerajaan Texas, Bab 552, Lamar University akan mematuhi semua peruntukan yang berkaitan dengan pengeluaran maklumat awam yang diminta. Semua maklumat kerajaan dianggap tersedia kepada orang awam walaupun terdapat pengecualian tertentu untuk pendedahan maklumat tersebut. Lamar University akan segera melepaskan maklumat yang diminta yang tidak sulit oleh undang-undang, sama ada perlembagaan, berkanun, atau keputusan kehakiman, atau maklumat yang mana pengecualian untuk pendedahan tidak diminta.115257_110883_pexels-photo-1595391.jpeg

Kenyataan Misi

Lamar University didedikasikan untuk kejayaan pelajar dengan melibatkan dan memperkasakan pelajar dengan kemahiran dan pengetahuan untuk berkembang dalam kehidupan peribadi mereka dan bidang yang dipilih. Sebagai institusi pemberian doktoral, Lamar University diiktiraf di peringkat antarabangsa untuk akademiknya yang berkualiti tinggi, kurikulum inovatif, populasi pelajar yang pelbagai, kebolehcapaian, kejayaan pelajar, dan aktiviti ilmiah terkemuka yang menyumbang kepada perubahan masyarakat di Texas Tenggara dan seterusnya.

Moment Anda Di Sini

Anda dibentuk setiap saat dalam hidup anda, dan itu menjadikan anda unik. Di Lamar University , pendidikan adalah berdasarkan kepada keperluan individu anda untuk memberi anda alat untuk berjaya di sekolah siswazah dan kerjaya anda. Dengan pengalaman pembelajaran peribadi untuk setiap pelajar dan pelbagai peluang tangan, LU membuat kiraan masa anda. Buat banyak momen di sini di Lamar University .

Lokasi

Beaumont

Alamat
Lamar University
4400 MLK Blvd.

77710 Beaumont, Texas, Amerika Syarikat