Lurleen B Wallace Community College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Pesanan daripada Presiden

Dr. Herbert HJ Riedel

Terima kasih kerana minat anda dalam Lurleen B. Wallace Kolej Komuniti dan selamat datang ke laman web kami. Kami adalah salah satu 1195 kolej komuniti yang komprehensif di Amerika Syarikat, yang mendidik 46% daripada semua pelajar ijazah pertama di negara ini dan 555,000 anugerah darjah bersekutu dan 295,000 sijil setiap tahun. LBW adalah salah satu daripada 26 kolej ahli Sistem Kolej Komuniti Alabama, sumber utama untuk menyediakan pendidikan yang lebih tinggi dan pembangunan ekonomi di negara kita.

LBW dibezakan oleh fakulti profesional yang cemerlang, cekap, dan penyayang; program-program yang berkaitan pengajian bagi dunia sebenar; dan kepimpinan dalam masyarakat di mana kami berkhidmat untuk meningkatkan kualiti hidup mereka melalui tawaran pendidikan dan budaya. Pelajar-pelajar kita mendapat manfaat daripada suasana kolej dekat dengan rumah, banyak kelab-kelab pelajar dan organisasi, dan acara-acara khas, seperti Cik LBWCC ratu, Saints Day, Blue dan Hari Putih, program pemasangan, dan persembahan khas yang diadakan sempena Arts Covington Majlis. LBW mengambil bahagian dalam olahraga antar perguruan dalam National Junior College Athletic Association (NJCAA) dalam lelaki dan wanita bola keranjang, besbol dan Sofbol.

Kampus kami di Andalusia, Greenville, dan Opp dan Pusat Luverne kami, menyediakan up-to-tarikh dan bangunan yang menarik dengan landskap indah. Setiap kampus mempunyai pusat persidangan moden, yang boleh didapati untuk Kolej dan komuniti acara. Kedua-dua MacArthur dan Andalusia Kampus mempunyai laluan pejalan kaki / kecergasan, dengan kedua juga menawarkan sebuah pusat kecergasan yang lengkap, gelanggang tenis berlampu, yang Evans Barnes Golf Course, dan Kota Andalusia Dream Park.

Saya menjemput anda untuk meneroka banyak peluang Lurleen B. Wallace Kolej Komuniti tawarkan dan sangat berharap bahawa kita boleh menjadi sebahagian daripada masa depan anda, sama seperti LBW telah menjadi sebahagian daripada masa depan ramai pemimpin masyarakat kita sejak 1965. Hari ini, lebih daripada biasa, kejayaan sumber komuniti yang penting ini adalah penting untuk pertumbuhan masa depan dan kesejahteraan masyarakat kita.

Lokasi

Andalusia

Alamat
1000 Dannelly Boulevard,
P.O. Drawer 1418

AL 36420 Andalusia, Alabama, Amerika Syarikat