Kennesaw State University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Seorang pemimpin dalam pengajaran dan pembelajaran yang inovatif, Kennesaw State University adalah salah satu daripada 50 institusi awam terbesar di negara ini. KSU menawarkan lebih daripada 150 darjah sarjana, siswazah dan kedoktoran kepada lebih daripada 35,000 pelajar. Dengan 13 kolej di dua kampus Atlanta, Kennesaw State adalah ahli Sistem Universiti Georgia dan universiti ketiga terbesar di negeri ini. Kebudayaan kampus yang bertenaga universiti, penduduk yang pelbagai, hubungan global yang kuat, semangat keusahawanan, dan sukan Bahagian I menarik pelajar dari seluruh rantau dan dari 92 negara di seluruh dunia. Peringkat utama untuk pelajar oleh US News, Kennesaw State adalah institusi penyelidikan doktoral yang ditetapkan oleh Carnegie (R2), meletakkannya di kalangan kumpulan elit hanya 6 peratus daripada kolej dan universiti AS dengan status R1 atau R2.

Kenyataan Misi

Di Kennesaw State, kami berkhidmat sebagai contoh yang kuat tentang impak pendidikan universiti berpusatkan pelajar, yang berpusatkan kepada penyelidikan. Kami membantu pelajar berjaya melalui penerokaan, kolaborasi, dan ketat, menyatukan spektrum latar belakang dan bakat yang pelbagai. Di KSU, pelajar menjadi individu yang dikehendaki oleh orang sebagai rakan sekerja dan pemimpin.

Penyataan Visi

Kennesaw State akan membuktikan kuasa dan janji universiti berpusatkan pelajar, yang berpusat pada penyelidikan. Secara kebetulannya berbeza, secara unik boleh dicapai dan tidak berkesudahan, kita akan melepaskan potensi setiap pelajar yang kita berkhidmat.

Nilai

Kami adalah Kami Percaya
Diilhamkan oleh pelajar Menggalakkan aspirasi dan menyampaikan Pathways - membolehkan pelajar untuk meregangkan dan berusaha, merangkul mimpi, dan membuat rancangan yang boleh diambil tindakan.
Memenuhi janjikan Sebagai janji dan komitmen yang sedia ada, kita boleh terus memberi peluang kepada setiap pelajar dan mencetuskan pertumbuhan ekonomi untuk rantau ini.
Benar kepada diri kita sendiri Tinggal yang tulen, berpandukan kejujuran, niat dan tujuan - tidak kira bagaimana kita berubah, berkembang, atau berubah - tidak pernah melupakan siapa kita.
Ketinggian Menaikkan trajektori - mengejar, mencipta, mengejar, membina.
Buka Merangkumi kekuatan keterbukaan sebenar - menilai dan memanfaatkan perspektif yang pelbagai untuk mencari penyelesaian yang lebih baik dan mendapat kelebihan.
Penjanaan kesan Menyampaikan perbezaan - individu dan komuniti yang berpengaruh untuk perubahan positif.

KSU sekilas

Kennesaw State, sebuah universiti yang komprehensif yang terletak di kampus pinggir bandar di Kennesaw dan Marietta barat laut metro Atlanta, membuat kesan merentasi wilayah, negara, dan dunia. Sebagai universiti ketiga terbesar di Georgia dan salah satu daripada 50 institusi awam terbesar di negara ini, Kennesaw State mempunyai lebih daripada 35,000 pelajar mewakili 92 negara.

Akademik Kualiti

Kennesaw State telah dinaikkan ke klasifikasi R2 - sebuah institusi doktoral dengan aktiviti penyelidikan tinggi - oleh Carnegie Classification of Institutes of Higher Learning. Universiti ini mempunyai hampir 150 program sarjana, tuan, dan doktoral.

Jurusan teratas

Program sehingga dan termasuk ijazah kedoktoran yang mempersiapkan pelajar untuk kemajuan usaha profesional amat menarik dan ditawarkan di semua kolej universiti. Program akademik yang memenangi anugerah menghasilkan jumlah guru dan jururawat tertinggi di Georgia dan sekolah perniagaan kedua terbesar di negeri ini dan kolej kejuruteraan kedua terbesar di negeri ini.

Kehidupan Kampus

Sebuah institusi yang luas tersebar di dua kampus, yang terdiri daripada 130 bangunan dan kemudahan untuk akademik, operasi, budaya, rekreasi, dan kehidupan kediaman, terletak di lebih daripada 587 ekar.

Didaftarkan pada tahun 1963 oleh Lembaga Regent Sistem Universiti Georgia sebagai sekolah komuter, Kennesaw State telah menjadi kampus destinasi, di mana lebih daripada 5,200 pelajar tinggal di lapan komuniti perumahan khas di Kennesaw dan Marietta. Pelajar yang tinggal di kampus dan mereka yang berkunjung mempunyai akses kepada pelbagai kemudahan, sumber dan aktiviti bertaraf dunia.

Terlibat Kewarganegaraan

Kennesaw State dinamakan di antara 10 peratus institusi teratas di peringkat nasional, oleh Yayasan Carnegie, atas usaha kerjasama yang sedang berjalan dengan masyarakat yang lebih besar.

Terdapat lebih daripada 250 organisasi pelajar, yang merangkumi tadbir dan media pelajar, kelab kokurikulum, atletik, organisasi surat Greek, duta kampus, khidmat masyarakat dan advokasi.

Jangkauan Global

Hal Ehwal Global Bahagian Kennesaw mengetuai pelbagai program pendidikan, pendidikan dan perkhidmatan yang menyeluruh bagi pihak seluruh universiti sambil mentadbir lebih daripada 60 program pengajian antarabangsa, menawarkan lebih daripada 100 kursus dan menganjurkan lebih daripada 130 acara pendidikan antarabangsa yang berbeza.

Universiti ini mempunyai perkongsian dengan institusi akademik, kerajaan dan perniagaan di seluruh dunia, termasuk CIFAL, pusat latihan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu pertama yang dihoskan oleh sebuah universiti.

Alumni

KSU mempunyai lebih daripada 110,000 alumni di seluruh dunia.

Berkembang dalam Penyelidikan

Universiti ini telah menyaksikan kenaikan pesat dalam pendanaan untuk penyelidikan asas - lebih daripada $ 35 juta dalam tempoh lima tahun yang lalu, yang membawa kepada pengetahuan dan penemuan baru oleh fakulti dan peluang untuk pelajar. Pada tahun 2019, Universiti ditinggikan ke klasifikasi R2 sebagai institusi doktoral dengan aktiviti penyelidikan yang tinggi.

Lokasi

Kennesaw

Alamat
1000 Chastain Road
Kennesaw, Georgia, Amerika Syarikat

Marietta

Alamat
1100 South Marietta Pkwy
Marietta, Georgia, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami