Kennesaw State University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Welcome To The New KSU

Universiti Negeri Kennesaw merupakan sebuah universiti komprehensif diiktiraf bagi semangat keusahawanan, penglibatan global dan rasa masyarakat. Sebagai universiti dan salah satu daripada lima puluh universiti awam terbesar di negara ketiga terbesar Georgia, Kennesaw State menawarkan lebih daripada 100 prasiswazah dan siswazah darjah, termasuk peningkatan jumlah program kedoktoran. Kennesaw Negeri komited untuk menjadi sebuah institusi akademik bertaraf dunia kedudukan yang baik untuk meluaskan misi akademik dan penyelidikan dan mengembangkan skop di peringkat tempatan, nasional dan global.

Selama lebih daripada 50 tahun, Universiti Negeri Kennesaw telah terkenal dengan semangat keusahawanan dan rasa masyarakat. Di kampus di Marietta dan Kennesaw, universiti itu terletak di utara Atlanta dan menggabungkan suasana yang pinggir bandar dengan akses kepada salah satu daripada bandar-bandar yang paling dinamik di negara ini. Sebagai universiti ketiga terbesar Georgia, Kennesaw State menawarkan lebih daripada 150 prasiswazah dan siswazah darjah, termasuk program kedoktoran yang semakin meningkat. Yang ditetapkan oleh Lembaga Regents Sistem University of Georgia sebagai universiti yang komprehensif, Kennesaw Negeri komited untuk menjadi sebuah institusi akademik bertaraf dunia kedudukan yang baik untuk meluaskan misi akademik dan penyelidikan dan mengembangkan skop di peringkat tempatan, serantau dan negara.

Dua Institusi Great - One University Bertaraf Dunia

Pada 6 Januari 2015, Lembaga Regents Sistem University of Georgia meluluskan penggabungan Kennesaw State dan Universiti Negeri Politeknik Selatan. Ini mewakili penyatuan kelima dan terbesar di USG dalam komitmen yang berterusan untuk meningkatkan kecekapan dan keberkesanan yang lebih baik kepada pelajar dan negeri ini.

Kennesaw State University baru menggabungkan yang terbaik daripada kedua-dua institusi yang paling dihormati Georgia dalam pendidikan tinggi. Sebuah universiti komprehensif, Kennesaw State ialah kampus destinasi yang menawarkan pelajar spektrum luas akademik yang berkualiti, yang berkembang dan kehidupan kampus bertenaga, kemudahan tempat makan pemenang anugerah dan pelbagai kemudahan yang ada menawarkan olahraga. Dengan pelbagai peringkat kebangsaan menduduki tempat program perniagaan, kejuruteraan dan tahun pertama, dan juga pengajaran utama, kejururawatan, seni bina, program sains dan matematik, Universiti Negeri Kennesaw baru bersedia untuk menjadi institusi bertaraf dunia Georgia seterusnya.

Kennesaw State University - By The Numbers

  • Jumlah pendaftaran: 33,000 (berdasarkan Fall 2015)
  • Jumlah program ijazah: darjah lebih 150 sarjana muda, sarjana dan kedoktoran
  • Di kampus kapasiti perumahan: kira-kira 5200 dan lapan dewan kediaman
  • Bilangan alumni: lebih daripada 100,000
  • kesan ekonomi: $ 1,2 bilion - Lembaga Regents Sistem University of Georgia laporan 2012
  • Negara yang diwakili dalam badan pelajar: 130
  • Pelajar yang mengambil bahagian dalam kelas pendidikan berterusan: 17.210
  • Pasukan Olahraga: 18 NCAA Bahagian I, termasuk bola sepak (Fall 2015)

Kennesaw State University yang diiktiraf oleh Persatuan Selatan Kolej dan Sekolah Suruhanjaya Kolej untuk anugerah itu sarjana muda, sarjana, pakar dan kedoktoran. Menghubungi Suruhanjaya di Kolej pada 1866 Southern Lane, Decatur, Georgia 30.033-4.097 atau hubungi 404-679-4500 untuk soalan mengenai akreditasi Kennesaw State University.

Kenyataan KSU Mission

Kennesaw State University menawarkan berkualiti tinggi dan ijazah produktif, siswazah, pendidikan berterusan, dan program kokurikulum. Ini termasuk peluang pembelajaran dalam seni bina, seni, perniagaan, komputer, pendidikan, kejuruteraan dan teknologi kejuruteraan, kesihatan dan perkhidmatan manusia, penghormatan pengalaman, kemanusiaan dan sains sosial, kajian antara disiplin, pembangunan kepimpinan, sains semula jadi dan fizikal, belajar di luar negara, dan disiplin lain yang berkaitan. penyelidikan, biasiswa Universiti, aktiviti kreatif, dan inisiatif perkhidmatan awam berkembang dan menggunakan pengetahuan, menyumbang kepada pembangunan ekonomi dan meningkatkan kualiti hidup masyarakat tempatan, Georgia, negara, dan dunia.

Nilai-nilai masyarakat KSU terbuka, jujur, dan bijaksana pertanyaan intelektual, penyelesaian masalah inovatif dan kreatif, profesionalisme, kepakaran, kerjasama, integriti dan tingkah laku beretika, kewarganegaraan terlibat, pemahaman global, kemampanan, saling menghormati, dan menghargai manusia dan kepelbagaian budaya. Masyarakat University berusaha secara berterusan untuk meningkatkan kejayaan pelajar, meningkatkan kualiti institusi, dan bertindak balas terhadap permintaan awam untuk pendidikan tinggi.

Kenyataan KSU Wawasan

Kennesaw State University akan menjadi sebuah universiti komprehensif bertaraf dunia yang diiktiraf bagi kecemerlangan dalam pendidikan, penemuan, inovasi, teknologi dan penglibatan masyarakat di semua peringkat dari tempatan ke global. Pengalaman KSU akan memberi kuasa kepada ahli dan graduan warga universiti untuk mempunyai wawasan, kebolehan, dan keberanian untuk mengubah masa depan.

Lokasi

Kennesaw

Alamat
1000 Chastain Road

30144 Kennesaw, Georgia, Amerika Syarikat

Marietta

Alamat
1100 South Marietta Pkwy

30060 Marietta, Georgia, Amerika Syarikat