Indiana State University College of Arts and Sciences

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sejak tahun 1865, kami berdiri: Untuk kerja keras. Untuk nilai kukuh. Untuk pokok sycamore. Dan untuk awak.

Kami percaya di sekolah awam, kesihatan awam, dan kebaikan awam. Kami mengejar kebahagiaan. Kewajaran. Peluang. Dan peluang untuk setiap orang mendapat pendidikan yang hebat.

Itulah sebabnya kami menawarkan lebih daripada 100 jurusan, 70+ program dalam talian, dan peluang yang tidak berkesudahan untuk pelajar kami (sarjana dan siswazah). Kami mencabar mereka untuk tumbuh dan belajar di dalam dan di luar kelas. Dan untuk memberi kesan kepada masyarakat, sama ada di Terre Haute atau di sekitar dunia.

Mision

Nilai teras

Negara Indiana komited terhadap nilai-nilai teras ini:

  • Pembelajaran: Kami mempersiapkan generasi pemimpin dan warganegara seterusnya dengan memberikan pengalaman peribadi dan transformatif yang membawa kepada kejayaan di dalam kelas dan seterusnya.
  • Penemuan: Kami memupuk rasa ingin tahu dan pertumbuhan intelektual melalui penciptaan pengetahuan baru dan kegembiraan pemahaman manusia yang ditingkatkan.
  • Penglibatan: Kami bekerjasama dengan komuniti tempatan dan global kami untuk mewujudkan hubungan jangka panjang, hubungan dengan integriti, dan rasa bangga bersama.
  • Inklusif: Kami mengambil tindakan untuk menghormati kepelbagaian individu, idea dan ekspresi, memastikan mereka benar-benar dikenali, dihargai, dan dihayati.

Penyataan Visi Universiti Negeri Indiana

Kami akan menjadi universiti pilihan bagi pelajar yang mencari pendidikan khas dan berkualiti tinggi yang diserlahkan oleh pengalaman mencabar yang mempersiapkan graduan kami untuk menyumbang kepada daya hidup ekonomi dan pembangunan sivik dan budaya masyarakat mereka dan masyarakat global.

Penyataan Misi Universiti Negeri Indiana

Kami mengubah kehidupan pelajar melalui pendidikan berkualiti tinggi yang disertakan dengan pembelajaran pengalaman, penglibatan masyarakat dan kesediaan kerjaya. Pelajar kami berjaya dalam budaya penyertaan dan sokongan yang memberikan kemahiran dan pengetahuan untuk mempengaruhi Indiana dan seterusnya.

Lokasi

Terre Haute

Alamat
Chestnut Street,621
47809 Terre Haute, Indiana, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami