Idaho State University College of Science and Engineering

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Misi kita

Kolej Sains dan Kejuruteraan menyediakan pelajar dengan pendidikan yang komprehensif untuk mempersiapkan kerjaya dalam matematik, sains, kejuruteraan, dan bidang yang berkaitan seperti pendidikan dan profesion kesihatan. Ini dicapai bukan hanya melalui latihan di kelas tetapi terutamanya melalui arahan berasaskan makmal, projek, dan lapangan. Penyelidikan ilmiah adalah tidak terpisahkan dari misi kita sebagai alat mengajar pelajar untuk menjadi pemikir yang asli dan kritis, serta meningkatkan dunia kita melalui penemuan dan penemuan.

Program Ijazah untuk Pelajar

Kolej ini merangkumi tujuh Jabatan: Sains Biologi, Kimia, Geosains, Matematik & Statistik, Kejuruteraan Awam & Alam Sekitar, Kejuruteraan Mekanikal, dan Kejuruteraan Fizik & Nuklear & Kejuruteraan Elektrik. Kolej ini juga mengarahkan Program Sains Komputer di Jabatan Informatik dan Sains Komputer. Setiap jabatan menawarkan pelbagai darjah yang berkaitan dengan disiplinnya, termasuk Ijazah Sarjana Muda Sains (BS) dan Sarjana Muda Sastera (BA) serta ijazah Sarjana Sains (MS) dan Doktor Falsafah (DA, Ph.D) . Kekuatan individu jabatan dan darjah ini bergabung untuk mewujudkan kolej yang memimpin dalam inovasi, pertumbuhan dan, yang paling penting, kejayaan pelajar.

Penyelidikan dan pembangunan

Kolej Sains dan Kejuruteraan bangga dengan warisan penyelidikannya. Dari genetik hingga eksplorasi planet, dari sains material hingga reaktor nuklear, pasukan penyelidik yang diketuai oleh fakulti membuat penemuan baru yang meningkatkan gaya hidup kita dan memperkuat ekonomi kita. Penyelidikan kami dilakukan di berpuluh-puluh makmal, menggunakan sumber pengkomputeran yang kuat, dan tersebar di kawasan medan yang tiada tandingannya di Pegunungan Rocky utara. Kami menarik lebih daripada $ 8 juta setiap tahun dalam pembiayaan penyelidikan dan sering bekerjasama dengan perniagaan dan industri untuk membantu menyelesaikan masalah keprihatinan tempatan dan serantau. Pelajar siswazah adalah bahagian penting dalam usaha penyelidikan kami dan beratus-ratus pelajar sarjana juga mengambil peluang untuk memulakan kerjaya penyelidikan mereka.

Lokasi

Pocatello

Alamat
South 8th Avenue,921
83209 Pocatello, Idaho, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami