Idaho State University College of Nursing

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

TENTANG KITA

Misi dan visi dilaksanakan melalui Matlamat Strategik Sekolah Kejururawatan yang merangkumi peningkatan penyelidikan dan produktiviti ilmiah serta mengembangkan peluang perkhidmatan inovatif untuk pelajar dan tenaga pengajar untuk meningkatkan kesihatan penduduk luar bandar dan pelbagai.

MISI

School of Nursing Mission adalah untuk menyediakan pemimpin perawat yang teladan yang mengintegrasikan pendidikan, perkhidmatan dan biasiswa, melalui latihan dan penyelidikan, untuk meningkatkan kualiti hidup bagi penduduk luar bandar dan pelbagai.

VISI

Visi Sekolah Kejururawatan harus menjadi Sekolah Kejururawatan yang terkenal yang berkomitmen untuk menjadi manusiawi dan penyayang seperti yang kita ilmiah dan inovatif.

PHILOSOPHY

Fakulti di Sekolah Kejururawatan mengikuti falsafah umum mengenai manusia, kejururawatan, dan pendidikan kejururawatan yang merangkumi program sarjana dan siswazah. Fakulti berusaha untuk menjadi pemimpin dan visioner dalam peranan mereka sebagai pendidik jururawat, pengguna dan penyokong pengguna penjagaan kesihatan, dan profesional kesihatan.

Manusia bersifat dinamik, holistik, dan multidimensi. Mereka memiliki nilai dan keperluan intrinsik yang dialami dan dinyatakan secara unik dalam keseluruhan lingkungan mereka. Cara memenuhi keperluan tersebut mempengaruhi pertumbuhan dan perkembangan individu, keluarga, dan masyarakat melalui kitaran hidup. Manusia mempunyai hak dan tanggungjawab untuk kesihatan dan kesejahteraan mereka. Selain itu, mereka berhak mengakses perkhidmatan asas untuk promosi kesihatan, pencegahan penyakit, dan rawatan penyakit akut atau kronik. Untuk tujuan ini, fakulti menyedari tanggungjawab sosial dan profesional mereka untuk membenarkan akses untuk penjagaan kesihatan melalui aktiviti pendidikan, kepemimpinan, politik, dan perkhidmatan awam.

Pendidikan adalah tanggungjawab masyarakat yang dipikul oleh penerima dan penyedia penjagaan kesihatan, pelajar dan fakulti. Fakulti komited untuk kreativiti dalam proses pembelajaran dan peningkatan kualiti berterusan dalam pengembangan kurikulum dan program. Fakulti memfasilitasi proses pendidikan, mempromosikan persekitaran untuk penerapan integrasi pengetahuan yang berkesan, merangsang pemikiran kritis, dan profesionalisme. Pembelajaran adalah proses sepanjang hayat. Pelajar adalah peserta aktif dalam pendidikan mereka dan bertanggungjawab untuk mengembangkan pengetahuan peribadi dan profesional.

Kejururawatan profesional bersifat mendidik, fasilitatif, dan penyayang. Amalan kejururawatan profesional didasarkan pada pengetahuan saintifik dan humanistik yang kukuh yang terbentuk dari bidang pengajian yang kompleks dan pelbagai. Tambahan pula, amalan kejururawatan adalah usaha kolaboratif, yang mempromosikan kesihatan dan kesejahteraan dalam pelbagai cara dan keadaan. Jururawat menguruskan seni penyembuhan dan menyokong keluarga melalui peralihan normatif dan tragis. Jururawat profesional menggunakan integrasi pengetahuan dari teori, penyelidikan dan praktik untuk merancang dan memberikan penjagaan pelanggan yang holistik. Membuat keputusan, pengajaran-pembelajaran, penyelidikan, komunikasi terapeutik, dan proses pemikiran kritis digunakan oleh jururawat profesional.

Penggunaan pengetahuan kejururawatan adalah fokus utama dalam kurikulum sarjana dalam pengembangan pengamal peringkat awal. Program sarjana mempersiapkan para graduan untuk memenuhi masalah kesihatan masyarakat sekarang dan yang baru muncul di peringkat tempatan dan global. Sepanjang pengembangan peranan profesional, pelajar belajar untuk melihat penerima penjagaan kejururawatan sebagai individu, keluarga, kumpulan, atau komuniti dalam konteks budaya dan persekitaran. Taburan penduduk dan sifat geografi Idaho memberi mandat agar graduan mahir dalam bidang kejururawatan luar bandar dan perbatasan.

Pendidikan siswazah dibina berdasarkan pendidikan sarjana. Pelajar bersedia untuk mengambil peranan latihan maju dengan mengembangkan pengetahuan kejururawatan melalui penyelidikan, teori, dan praktik. Pada peringkat siswazah, fakulti dan pelajar menyumbang ke arah penerapan dan penjelasan teori kejururawatan untuk menerangkan, menjelaskan, meramalkan, dan memahami fenomena kejururawatan. Pendidikan siswazah memudahkan persekitaran pembelajaran di mana pelajar dapat membina integrasi pengetahuan mereka sendiri pada tahap yang lebih maju. Jururawat praktik lanjutan mengembangkan pengetahuan dan pengalaman yang luas untuk memfasilitasi atau memberikan penjagaan kesihatan yang menyeluruh dan peribadi kepada pelanggan sepanjang hayat dalam pelbagai keadaan dengan penekanan pada amalan luar bandar.

Lokasi

Pocatello

Alamat
South 8th Avenue,921
83209 Pocatello, Idaho, Amerika Syarikat

Idaho Falls

Alamat
Science Center Drive,1784
83402 Idaho Falls, Idaho, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami