Baca keterangan rasmi

AACSB Accredited

Sekolah Perniagaan Howard University telah menjadi model pendidikan tinggi sejak ditubuhkan pada tahun 1970.

Dengan jabatan akademik yang dinamik, pusat kecemerlangan terobosan, fakulti yang dihormati, program memenangi anugerah, dan lebih 8,000 alumni di seluruh dunia, Sekolah Perniagaan Howard University terus berada di peringkat dalam kalangan program perniagaan utama di negara ini.

Pelajar dan fakulti memilih Howard University School of Business kerana ia menyediakan pengajaran kelas mendalam, pengalaman dunia nyata, penceramah pakar dari pelbagai latar belakang, akses kepada pemimpin industri global dan komitmen untuk penyelidikan dan penerbitan.

Jabatan

Perakaunan

Jabatan Perakaunan di Howard University telah menamatkan lebih banyak Akauntan Awam Bertauliah Amerika Afrika daripada mana-mana kolej atau universiti lain.

Kewangan, Insurans dan Perniagaan Antarabangsa

Jabatan Kewangan, Insurans dan Perniagaan Antarabangsa, jabatan terbesar di Sekolah Perniagaan, menawarkan kursus dalam tiga bidang (Kewangan, Perniagaan Antarabangsa, dan Insurans).

Sistem maklumat

Sistem Pengurusan Maklumat dan Jabatan Pengurusan Rantaian Bekalan menyokong kurikulum Pentadbiran Perniagaan teras dan menawarkan program dua peringkat di peringkat Sarjana dan Siswazah (Sistem Maklumat Komputer dan Pengurusan Rantaian Pembekalan).

Pengurusan

Jurusan pengurusan akan direndam dalam kurikulum yang tertumpu kepada pembangunan kepimpinan, membuat keputusan, pengurusan sumber manusia, dan kemahiran keusahawanan.

Pemasaran

Jabatan Pemasaran menawarkan kurikulum yang direka untuk mempersiapkan pelajar sarjana untuk kedudukan peringkat kemasukan dalam pemasaran dan pelajar siswazahnya untuk kedudukan peringkat pertengahan dan peringkat atas dalam pengurusan fungsi pemasaran dalam organisasi.

Pusat Akademik

  • Pusat Kecemerlangan Kerjaya
  • Pusat Pendidikan Perakaunan
  • Pusat Kecemerlangan Dalam Pengurusan Rantaian Pembekalan
  • Pusat Perkhidmatan Kewangan
  • Pusat Pengajian Perniagaan Global
  • Pusat Pendidikan Insurans
  • Pusat Pendidikan Keselamatan Siber

Terbaik di dalam kelas

Untuk tahun ke-12 berturut-turut, The Princeton Review menduduki ranking Howard University School of Business # 1 dalam peluang untuk pelajar minoriti

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus Eksekutif

Howard University

Program Sarjana Sains dalam Kewangan [MSF] akan menyediakan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk berjaya dalam perniagaan dan memajukan karier K ... [+]

Program Sarjana Sains dalam Kewangan [MSF] akan menyediakan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk berjaya dalam perniagaan dan memajukan karier Kewangan. Dalam program siswazah yang intensif ini, para pelajar belajar untuk menganalisis dan menyelesaikan masalah kewangan dan pelaburan kompleks dan isu praktikal dalam bidang kewangan korporat, pasaran dan institusi kewangan, pengurusan pelaburan dan portfolio, kejuruteraan kewangan dan strategi kewangan.

Tambahan pula, program ini akan sangat membantu para pelajar dan pengamal yang bersedia untuk penamaan profesional seperti CFA (Penganalisis Kewangan Berkanun) atau CFP (Perancang Kewangan Bersertifikat) .

Keperluan KemasukanPermohonan Kemasukan dengan bayaran permohonan $ 75 yang tidak dapat dikembalikanTranskrip rasmi menunjukkan penganugerahan ijazah sarjana mudaDua surat cadanganEseiSkor ujian GMATPemohon yang ideal mempunyai 1-3 tahun pengalamanMajoriti sarjana pilihan termasuk Kewangan, Ekonomi, dan Perakaunan.Keperluan IPK ialah 3.0 atau lebih tinggi... [-]
Amerika Syarikat Washington
Julai 2020
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Howard University

The Howard University Master of Accountancy Program MAcc adalah program khusus peringkat sarjana lanjutan khusus yang difokuskan pada penyediaan graduan untuk kerjaya yan ... [+]

The Howard University Master of Accountancy Program MAcc adalah program khusus peringkat siswazah lanjutan khusus yang memberi tumpuan kepada menyediakan graduan untuk kerjaya yang berjaya dalam perakaunan korporat, perakaunan kerajaan, perakaunan bukan keuntungan, pengauditan, dan khidmat nasihat dan perundingan.

Kurikulum menyediakan pelajar, dengan cara yang penting, untuk peperiksaan Perakaunan Awam Bertauliah (CPA) melalui kursus intensif dan mencabar semasa program 30 jam. Permintaan negara 150 jam, biasanya tahun kelima pendidikan perakaunan, untuk menduduki peperiksaan. Program kami menyediakan kursus tambahan yang diperlukan sambil membolehkan pelajar memperoleh gelar MAcc yang berprestij.... [-]

Amerika Syarikat Washington
Julai 2020
English
Sepenuh masa
1 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu