Howard University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sekolah Perniagaan Howard University telah menjadi model pendidikan tinggi sejak ditubuhkan pada tahun 1970.

Dengan jabatan akademik yang dinamik, pusat kecemerlangan terobosan, fakulti yang dihormati, program memenangi anugerah, dan lebih 8,000 alumni di seluruh dunia, Sekolah Perniagaan Howard University terus berada di peringkat dalam kalangan program perniagaan utama di negara ini.

Pelajar dan fakulti memilih Howard University School of Business kerana ia menyediakan pengajaran kelas mendalam, pengalaman dunia nyata, penceramah pakar dari pelbagai latar belakang, akses kepada pemimpin industri global dan komitmen untuk penyelidikan dan penerbitan.

Jabatan

Perakaunan

Jabatan Perakaunan di Howard University telah menamatkan lebih banyak Akauntan Awam Bertauliah Amerika Afrika daripada mana-mana kolej atau universiti lain.

Kewangan, Insurans dan Perniagaan Antarabangsa

Jabatan Kewangan, Insurans dan Perniagaan Antarabangsa, jabatan terbesar di Sekolah Perniagaan, menawarkan kursus dalam tiga bidang (Kewangan, Perniagaan Antarabangsa, dan Insurans).

Sistem maklumat

Sistem Pengurusan Maklumat dan Jabatan Pengurusan Rantaian Bekalan menyokong kurikulum Pentadbiran Perniagaan teras dan menawarkan program dua peringkat di peringkat Sarjana dan Siswazah (Sistem Maklumat Komputer dan Pengurusan Rantaian Pembekalan).

Pengurusan

Jurusan pengurusan akan direndam dalam kurikulum yang tertumpu kepada pembangunan kepimpinan, membuat keputusan, pengurusan sumber manusia, dan kemahiran keusahawanan.

Pemasaran

Jabatan Pemasaran menawarkan kurikulum yang direka untuk mempersiapkan pelajar sarjana untuk kedudukan peringkat kemasukan dalam pemasaran dan pelajar siswazahnya untuk kedudukan peringkat pertengahan dan peringkat atas dalam pengurusan fungsi pemasaran dalam organisasi.

Pusat Akademik

  • Pusat Kecemerlangan Kerjaya
  • Pusat Pendidikan Perakaunan
  • Pusat Kecemerlangan Dalam Pengurusan Rantaian Pembekalan
  • Pusat Perkhidmatan Kewangan
  • Pusat Pengajian Perniagaan Global
  • Pusat Pendidikan Insurans
  • Pusat Pendidikan Keselamatan Siber

Terbaik di dalam kelas

Untuk tahun ke-12 berturut-turut, The Princeton Review menduduki ranking Howard University School of Business # 1 dalam peluang untuk pelajar minoriti

Lokasi

Washington

Alamat
2600 6th St NW
20059 Washington, Daerah Columbia, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Akreditasi

AACSB Accredited