Hawaii Pacific University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

DJI_0058-2Hawaii Pacific University","author_url":"","source":""}" />

Di HPU, kami percaya bahawa adalah tanggungjawab kami untuk memberi kembali kepada masyarakat dan menghormati tanah yang kami tinggali. Pelajar, fakulti, kakitangan, dan komuniti universiti yang lebih luas digalakkan untuk mencari peluang pembelajaran pengalaman dengan kesan komuniti yang mengabadikan nilai-nilai Hawaii kami pono, kuleana, dan aloha.

Misi, Visi, Nilai

Misi

Hawai'i Pacific University adalah komuniti pembelajaran antarabangsa yang ditetapkan dalam konteks budaya Hawai'i yang kaya. Pelajar dari seluruh dunia bergabung dengan kami untuk pendidikan Amerika yang dibina berdasarkan asas seni liberal. Program sarjana dan siswazah kami yang inovatif menjangkakan perubahan keperluan masyarakat dan mempersiapkan graduan kami untuk hidup, bekerja, dan belajar sebagai anggota aktif masyarakat global.

Visi

Hawai'i Pacific secara konsisten akan berada di antara 10 universiti teratas di Amerika Syarikat, Barat, bebas dan komprehensif, memanfaatkan kedudukan geografinya antara hemisfera Barat dan Timur dan hubungannya di sekitar Lingkar Pasifik untuk memberikan pengalaman pendidikan yang berbeza di antara kampus-kampus Amerika .

Nilai

Fakulti, staf, pelajar dan keseluruhan komuniti universiti Hawai'i Pacific menerapkan nilai-nilai berikut sebagai mewakili prinsip-prinsip kerohanian, etika, dan falsafah yang menyokong komuniti kita, dan juga cita-cita aspirasi yang kita cita-citakan secara kolektif.

  • Pono, yang bermaksud benar, jujur dan bermoral, dan tenaga keperluan.
  • Kuleana, yang bermaksud tanggungjawab dan hak, dan perhatian untuk semua kepentingan, harta benda, dan orang.
  • Aloha, yang bermaksud halo, selamat tinggal, cinta, kebaikan dan rahmat, perpaduan, kerendahan hati, kesabaran, dan menunggu saat yang tepat.

Maklumat

Pentauliahan dan Keahlian

Hawai'i Pacific University diakreditasi oleh Suruhanjaya Akreditasi untuk Kolej Kanan Persatuan Sekolah dan Kolej Barat (WASC) dan mempunyai sejumlah pentauliahan tambahan dan keahlian dari kumpulan yang diiktiraf secara nasional.

Kampus & Kemudahan

Dengan keseronokan kampus pusat bandar, ketenangan gunung Ko'olau, dan Institut Oseanik yang bersempadan dengan lautan, kampus-kampus HPU sangat berbeza dengan pelajarnya.

Sejarah

Ketahui lebih lanjut mengenai sejarah kaya HPU dan lebih daripada 50 tahun pengalaman melayani Hawai'i.

HPU dengan Nombor

Dengan pelajar dari semua 50 negeri dan 65 negara, HPU adalah salah satu universiti yang paling pelbagai budaya di dunia.

Kedudukan dan Pencapaian

Hawai'i Pacific University (HPU) telah menerima sejumlah penghargaan untuk kecemerlangan akademik, kepelbagaian antarabangsa, dan kemampuan pendidikan swasta yang kami tawarkan.

Hak Pelajar untuk Tahu

HPU berbangga dengan ketelusannya sebagai institusi, dan keprihatinannya terhadap kesejahteraan dan perlakuan adil terhadap semua pelajarnya. Ketahui lebih lanjut mengenai Akta Hak-Tahu Pelajar.

Kejayaan Pelajar

HPU komited untuk cemerlang dalam pencapaian pelajar. Dengan menggunakan strategi pengajaran dan pembelajaran yang inovatif dan pendekatan pengalaman yang berakar pada komuniti pulau tropis kami, kami memastikan bahawa pelajar kami memupuk pengetahuan, kemahiran, dan nilai yang diharapkan dari semua warga negara yang berpendidikan. Kami memberi mereka yayasan seni liberal yang ditetapkan dalam konteks budaya Hawai'i yang kaya dengan menawarkan pelbagai kursus di luar jurusan yang mengilhami pembelajaran sepanjang hayat dan memperkenalkan pelajar kepada idea, perspektif, dan pengalaman yang relevan dengan kehidupan mereka. Kami juga mempersiapkan mereka untuk menghadapi cabaran dan peluang unik abad ke-21 dengan menawarkan kursus dalam jurusan yang memudahkan pembelajaran dan penguasaan konsep, teori, dan kaedah dari disiplin yang mereka pilih. Akhirnya, kami mendorong penglibatan dalam HPU dan komuniti setempat dengan menyediakan pelbagai aktiviti kokurikulum yang menyoroti tradisi budaya unik kami, persekitaran semula jadi yang indah, dan semangat aloha yang menakjubkan.

20180515HPU1320Hawaii Pacific University","author_url":"","source":""}" />

Lokasi

Honolulu

Alamat
1 Aloha Tower Drive
Honolulu, HI

96813 Honolulu, Hawaii, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami