Harvard University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Harvard University dikhaskan untuk cemerlang dalam pengajaran, pembelajaran, dan penyelidikan, dan untuk mengembangkan pemimpin dalam banyak disiplin ilmu yang membuat perbezaan di peringkat global. Universiti, yang berpusat di Cambridge dan Boston, Massachusetts, mempunyai pendaftaran lebih daripada 20,000 calon ijazah, termasuk pelajar sarjana, siswazah, dan profesional. Harvard mempunyai lebih daripada 360,000 alumni di seluruh dunia.

Fakulti Harvard terlibat dengan pengajaran dan penyelidikan untuk mendorong batas pengetahuan manusia. Bagi pelajar yang teruja untuk menyiasat masalah terbesar abad ke-21, Harvard menawarkan pengalaman pelajar yang tiada tandingannya dan program bantuan kewangan yang murah hati, dengan lebih daripada $ 160 juta diberikan kepada lebih daripada 60% pelajar sarjana kami. Universiti mempunyai dua belas Sekolah pemberian ijazah sebagai tambahan kepada Radcliffe Institute for Advanced Study, yang menawarkan pendidikan yang benar-benar global.

Ditubuhkan pada tahun 1636, Harvard adalah institusi pengajian tinggi tertua di Amerika Syarikat. Harvard memberi salam kepada orang-orang dari seluruh dunia, memberikan maklumat sejarah dan umum mengenai kampus kepada pengunjung, jiran, dan orang ramai.

Lokasi

Cambridge

Alamat
Quincy Street,48
02138 Cambridge, Massachusetts, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami