Harrisburg University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai HU

Ada begitu banyak yang hebat tentang Harrisburg University . Sukar untuk memilih apa sebab terbaik untuk menghadiri kolej di sini. Berikut adalah beberapa perkara yang dikatakan oleh pelajar kita yang mereka paling menghargai Harrisburg University :

 1. Kami terkenal dengan program ijazah yang tertumpu kepada sains dan teknologi yang membawa kepada kerjaya yang hebat.
 2. Kami menawarkan salah satu tuitions terendah untuk pendidikan universiti swasta di Pennsylvania dan kembali dengan biasiswa hebat dan bantuan kewangan yang lain.
 3. Dengan pelajar yang berasal dari 110 buah negara, badan pelajar kami adalah salah satu yang paling beretika di kalangan kolej swasta. Jadi perkara siapa anda, anda akan merasa betul di rumah.
 4. Setiap major memerlukan latihan magang sehingga anda dijamin menerima pengalaman dunia nyata yang dinilai oleh majikan.
 5. Kampus kami terletak di tengah-tengah pusat bandar Harrisburg, ibu kota Pennsylvania yang berkembang pesat, di mana terdapat peluang yang luas untuk latihan, pekerjaan, dan hiburan.
 6. Kami menawarkan program yang menyambungkan pelajar kami kepada komuniti perniagaan untuk mentoring dan membina rangkaian - aset kerjaya yang besar.
 7. Peringkat # 1 di negara di kalangan kolej swasta kerana menawarkan biasiswa.
 8. Dinamakan STEM University of the Year oleh Corporate LiveWire.
 9. Perumahan bergaya baru di seberang jalan dari kelas anda.
 10. Fakulti mengintegrasikan pengalaman korporat dan industri mereka dengan projek tangan.
 11. Mulakan mengambil kelas dalam utama anda semasa tahun pertama anda.

Sejarah Ringkas Harrisburg University

Harrisburg University of Science and Technology Harrisburg University telah diperbadankan di Commonwealth of Pennsylvania pada 12 Disember 2001, menjadikannya universiti pertama yang bertaraf sains dan teknologi yang berfokus, bukan keuntungan, ditubuhkan di Pennsylvania dalam lebih dari 100 tahun. Harrisburg University diwujudkan untuk menangani keperluan Capital City untuk meningkatkan peluang pendidikan dalam bidang sains, teknologi, kejuruteraan dan matematik (STEM), dan ia merupakan langkah utama untuk menarik, mendidik, dan mengekalkan tenaga kerja berasaskan pengetahuan abad ke-21 Pennsylvania .

Keperluan untuk Universiti Baru

Pada tahun 1981, Harrisburg adalah sebuah bandar perindustrian yang sektor pembuatannya menurun dan ia telah disenaraikan sebagai bandar kedua yang paling bermasalah di negara ini. Pekerjaan berkemahiran tinggi, tinggi tidak lagi dicipta seperti yang pernah mereka lakukan, dan kawasan itu tidak mempunyai tenaga kerja berpendidikan yang mampu berkembang maju dalam ekonomi berasaskan pengetahuan yang berkembang di rantau ini. Di samping itu, walaupun terdapat 20 kolej lain yang berdekatan, rantau ini mengalami kecacatan otak teknikal.

Pemimpin masyarakat mengakui bahawa arah baru untuk rantau ini diperlukan. Memanfaatkan kekuatan Harrisburg sebagai modal negeri, para pemimpin ini memutuskan untuk membina asas pekerjaan yang lebih stabil dan menghidupkan semula ekonomi dengan mewujudkan institusi pengajian tingginya sendiri yang berdedikasi untuk menangani keperluan teknologi dan sains tenaga kerja abad ke-21. Kumpulan perniagaan, kerajaan, dan pemimpin akademik ini menilai keperluan khusus ekonomi baru ini, dari pendidikan dan industri kepada cukai dan pengangkutan. Apa yang menjadi jelas ialah kepentingan menghubungkan pendidikan kepada pembangunan ekonomi.

Sudah jelas kepada kumpulan bahawa pendidikan tinggi dan kemahiran baru diperlukan untuk pertumbuhan pekerjaan kerana era teknologi baru muncul dan bahan baru membawa lebih banyak produk dan proses yang canggih ke industri, pejabat perniagaan, dan persekitaran runcit. Pembuatan tidak lagi merupakan proses berkemahiran rendah, berulang, tetapi melibatkan tahap pengetahuan teknikal yang tinggi ditambah pula dengan pengambilan keputusan yang kuat dan kemahiran membangun pasukan. Kolar tidak lagi berwarna biru atau putih dan para pekerja perlu memeluk pembelajaran sepanjang hayat untuk terus membina kemahiran baru dan berkembang maju di tempat kerja.

Dengan terlalu sedikit pekerja berpendidikan teknologi yang ada, pertumbuhan ekonomi di rantau ini sangat bergantung pada sektor yang mempunyai pekerjaan yang berpendapatan rendah dan prospek jangka panjang yang redup. Kami berada dalam bahaya menjadi apa yang dikatakan seorang pemimpin perniagaan sebagai "ekonomi gudang.

Pendidikan perlu menekankan sains dan teknologi, dari bilik darjah menengah ke dewan kuliah kolej dan universiti. Tetapi di rantau dua juta orang, di mana Harrisburg adalah bandar terbesar dan juga ibu negeri, tidak ada institusi empat tahun yang menumpukan terutamanya kepada sains dan teknologi. Rantau ini mempunyai kehadiran kolej komuniti yang kuat dan beberapa institusi seni liberal yang sangat dihormati, tetapi tidak ada yang menumpukan pada subjek teras yang memerlukan dan berkembang ekonomi: STEM - sains, teknologi, kejuruteraan, dan matematik. Lebih-lebih lagi, universiti-universiti di rantau ini membuktikan sedikit minat dalam menawarkan program-program yang tertumpu kepada mata pelajaran STEM semata-mata, yang tidak ada alternatif selain daripada mewujudkan sebuah universiti yang sepenuhnya baru dari awal.122463_54e5d044495baa14f6da8c7dda7930791c3bd8e2554c704c722f7fdc9748c75d_1280.jpg StockSnap / Pixabay

Menghubungkan Pendidikan Tinggi ke Pembangunan Ekonomi Strategik

Masukkan Harrisburg University Sains dan Teknologi Harrisburg University , sebuah institusi pendidikan bandar swasta yang menyediakan kecekapan yang menggalakkan navigasi yang berjaya kerjaya STEM oleh semua pelajar. Harrisburg University dibuka pada 25 Ogos, menyambut kelas pertama 113 pelajar. Universiti mewakili pembangunan ekonomi berasaskan STEM dan ia telah menjadi pelan tindakan bagi dewan perdagangan di seluruh negara untuk memenuhi dividen bakat mereka.

Misi pusat kepada Harrisburg University adalah untuk menghubungkan pendidikan dengan keperluan perniagaan di rantau ini. Lama sebelum kami menerima permohonan tunggal, pengurusan kanan bertemu dengan lebih daripada 100 ketua pegawai eksekutif dari syarikat di seluruh Komanwel untuk menentukan keperluan tenaga kerja mereka. Berdasarkan jawapannya, universiti telah merancang kurikulumnya. Ahli industri serantau juga merupakan peserta dalam membangunkan kurikulum kursus universiti dan mengambil bahagian sebagai fakulti korporat dan ahli penasihat program. Di samping itu, pelbagai latihan adalah mandatori.

Lokasi kampus Universiti adalah berhampiran dengan banyak perniagaan di mana pelajar HU berkhidmat sebagai magang. Hubungan timbal balik ini membolehkan para pelajar memperoleh pengalaman kerja sebenar dalam sektor teknologi perniagaan dan syarikat untuk mendapatkan pekerja pra-berkelayakan yang mereka dapat mendidik dan melatih untuk keperluan khusus industri mereka. Dengan menjajarkan gelar sarjana tradisional dengan pembangunan tenaga kerja berasaskan sains dan teknologi, HU membantu merangsang pertumbuhan ekonomi berasaskan pengetahuan di pusat Pennsylvania, meletakkan tenaga kerja rantau ini untuk mengambil bahagian dengan jayanya dalam ekonomi berasaskan pengetahuan abad ke-21.

Universiti menerima sokongan luar dari sektor korporat, individu swasta, dan kerajaan negeri dan persekutuan. Fortune 500 syarikat dan syarikat terkemuka lain seperti Syarikat Hershey, Select Medical Corporation, PPL, Gannett Fleming, Syarikat Peralatan Cleveland Brothers, Tyco Electronics, dan Penn National Insurance semuanya menyokong Universiti.

Model pembelajaran pengalaman Universiti, ditambah pula dengan penyediaan dan pembangunan kerjaya, telah membawa kepada perkongsian yang sejajar dengan misi dan visi Universiti. Dengan Lembaga Pemegang Amanah yang berwawasan dan pasukan pengurusan yang berpengalaman, Harrisburg University berada pada kedudukan yang baik untuk berkembang, makmur, dan menjawab panggilan Komanwel untuk tenaga kerja berasaskan STEM.

Akreditasi

 • Harrisburg University Sains dan Teknologi Harrisburg University diiktiraf oleh Suruhanjaya Negeri di atas Pengajian Tinggi, 3624 Market Street, Philadelphia, PA 19104. Suruhanjaya Negeri Pertengahan di Institut Pengajian Tinggi adalah sebuah institusi akreditasi institusi yang diiktiraf oleh Setiausaha Pendidikan AS dan Majlis Tinggi Akreditasi Pendidikan.
 • Tawaran program diberi kuasa oleh Jabatan Pendidikan Pennsylvania, Biro Pendidikan Pascasiswazah dan Dewasa, 333 Market Street, Harrisburg, PA 17126.
 • Suruhanjaya Pengajian Tinggi Maryland memberikan kelulusan kebenaran untuk beroperasi di Pusat Pendidikan Tinggi Maryland Selatan untuk Sarjana Sains dalam Teknologi Pembelajaran dan Sarjana Sains dalam program Sarjana Kejuruteraan Sistem Maklumat dan Pengurusan.
 • Diluluskan untuk mengambil bahagian dalam tajuk Tajuk IV, program bantuan pelajar HEA oleh Jabatan Pendidikan AS, ke-7
 • Diluluskan oleh Jabatan Pendidikan Pennsylvania untuk veteran dan orang tanggungan yang layak untuk mendapatkan faedah pendidikan melalui Pentadbiran Veteran (VA).
 • Diluluskan oleh Pentadbiran Veteran untuk menyertai program "Reben Kuning".
 • Dibenarkan di bawah undang-undang persekutuan oleh Jabatan Keselamatan Dalam Negeri - Imigresen dan Penguatkuasaan Kastam AS (DHS-USICE) sebagai institusi yang layak untuk Sistem Maklumat Pelawat dan Pelajar Pertukaran (SEVIS) untuk mendaftarkan pelajar bukan imigran.
 • Perjanjian artikulasi dengan institusi pengajian tinggi lain membenarkan pelajar yang mendaftar di program ijazah tertentu untuk memindahkan kredit ke program ijazah tertentu di universiti. Universiti ini mempunyai perjanjian artikulasi dengan institusi berikut: Kolej Komuniti Kawasan Harrisburg; Kolej Komuniti Baltimore County; Kolej Komuniti Lehigh Carbon; Sekolah Seni Hussian. Perjanjian artikulasi tambahan sedang dijalankan dengan pelbagai institusi pengajian tinggi.
 • Perjanjian konsortium dengan institusi pengajian tinggi lain membolehkan pelajar tetap mendaftar di universiti sambil mengambil kredit di institusi lawatan. Universiti ini mempunyai perjanjian konsortium untuk kursus nanobioteknologi tertentu dengan The State State University - University Park Campus, dan, universiti itu mempunyai perjanjian konsortium untuk kursus sains komputer tertentu dengan Saint Francis University.
 • Sarjana Sains dalam Pengurusan Projek yang diiktiraf oleh Pusat Akreditasi Global dari Institut Pengurusan Projek. Program MS HU dalam Pengurusan Projek adalah satu daripada hanya 110 program di seluruh dunia untuk mencapai akreditasi ini. Pusat Pendidikan Akreditasi Global untuk Program Pendidikan Pengurusan Projek (GAC) adalah badan akreditasi akademik bebas yang mempunyai dasar, prosedur, dan piawaian untuk projek, program, pengurusan portfolio dan program berkaitan di peringkat sarjana muda, pascasiswazah dan kedoktoran.

Lokasi

Harrisburg

Alamat
326 Market St
17101 Harrisburg, Pennsylvania, Amerika Syarikat