Read the Official Description

AACSB Accredited

Grambling State University menggabungkan kekuatan akademik di sebuah universiti utama dengan manfaat sebuah kolej kecil, gabungan yang membolehkan pelajar-pelajar kita untuk membesar dan belajar dalam persekitaran yang tenang dan positif. Kami menawarkan lebih daripada 800 kursus dan program ijazah 68 dalam lima kolej, termasuk kolej kepujian, dua buah sekolah profesional, sekolah siswazah dan Bahagian Pendidikan Berterusan. Majikan kebangsaan dan tempatan merekrut graduan kejururawatan Grambling yang sangat baik, sains komputer, pendidikan guru, dan program-program lain.

Selain menjadi salah satu pengeluar utama negara graduan Afrika Amerika dan pengeluar bahagian atas grads Maklumat Komputer Sains Louisiana, Grambling adalah rumah yang terkenal di peringkat antarabangsa Tiger Marching Band dan "winningest" Jurulatih dalam bola sepak kolej, bola sepak legenda jurulatih Eddie Robinson, Sr., yang tempoh adalah memorialized di sebuah muzium kampus, yang dibiayai dan dikendalikan oleh negeri Louisiana. Kaya dengan sejarah, yang mempunyai tradisi lama wujud kecemerlangan, Grambling State University terus menekankan nilai dan kepentingan setiap pelajar, yang ditunjukkan oleh motto kami: Mana semua orang Somebody.

Programs taught in:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

MSc

Grambling State University

Jabatan Kepimpinan Pendidikan didedikasikan untuk menyokong dan memajukan misi dan matlamat Universiti, dan untuk tujuan itu, matlamat utamanya adalah menyediakan kakitan ... [+]

Jabatan Kepimpinan Pendidikan didedikasikan untuk menyokong dan memajukan misi dan matlamat Universiti, dan untuk tujuan itu, matlamat utamanya adalah menyediakan kakitangan profesional yang kompeten untuk pekerjaan di sekolah-sekolah, agensi-agensi perkhidmatan, pengaturan pendidikan, perniagaan, industri, dan agensi kerajaan.

Tujuannya termasuk, tetapi tidak terhad kepada:

Menyediakan profesional dalam bidang pendidikan pembangunan untuk pengajaran dan peranan kepimpinan di kolej / universiti, industri swasta, kerajaan, perniagaan dan tetapan perkhidmatan manusia.Menyediakan profesional untuk peranan dalam tetapan sekolah rendah, menengah dan menengah.Memberi arahan dalam pentadbiran pendidikan dan penyeliaan untuk pelajar yang memperolehi pensijilan dalam kepimpinan dan penyeliaan pengajaranDarjah yang ditawarkan... [-]
Amerika Syarikat Grambling