Gordon College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Pendidikan adalah transformasi. Di Gordon, kami mengambilnya secara peribadi. Adalah keistimewaan kami, bukan hanya tanggungjawab kami, untuk mencipta tonggak akademik, kokurikulum dan perhubungan yang unik dalam kehidupan pelajar kami.

Pengalaman Gordon mewujudkan konteks untuk pengetahuan yang diperoleh, memberikan peluang untuk menerapkan apa yang dipelajari dan menyempurnakan tujuan yang lebih luas-panggilan atau panggilan dalam kehidupan setiap pelajar.

Gordon College berusaha untuk menamatkan lelaki dan wanita yang dibezakan oleh kematangan intelektual dan watak Kristian, komited kepada kehidupan perkhidmatan dan bersedia untuk kepimpinan di seluruh dunia.

Misi kami: Tepat-masa dan tepat pada masanya

Sebagai komuniti Kristian yang disengajakan, Gordon menghidangkan pelajar dari pelbagai latar belakang yang memeluk identiti evangelikal secara kolektif dan menginginkan pengalaman yang menggabungkan pendidikan seni liberal yang luar biasa dengan kepercayaan Kristian yang berpengetahuan. Kami mengekalkan komitmen untuk mengintegrasikan iman dan pembelajaran, warisan yang pernah dianut oleh banyak institusi, seperti jiran kita di Boston, Universiti Harvard-institusi pengajian tinggi pertama di Amerika Syarikat.

Gordon juga tetap komited kepada kekuatan pendidikan seni liberal untuk mengasah kualiti yang paling dicari oleh majikan-keupayaan untuk berfikir secara holistik, berasaskan analitik, berkomunikasi secara persuasif dan-lebih penting lagi-untuk bertindak secara moral.

Tanggungjawab utama kami adalah untuk mempersiapkan para pelajar untuk jangka panjang, untuk menjadikan mereka secara rohani, intelektual, hubungan dan profesional bersedia untuk pertumbuhan seumur hidup-dari pekerjaan pertama di luar kolej dan seterusnya, ke bidang yang belum ada. Dalam satu masa apabila individu mungkin berpindah pekerjaan (bukan hanya majikan) sepanjang perjalanan kerjaya, pendidikan seni liberal yang kuat menawarkan fleksibiliti dan ketangkasan.

Misi kami adalah asas semua yang kami lakukan sewaktu kami memberi inspirasi kepada generasi akan datang ke arah kepemimpinan yang setia untuk kebaikan bersama.

Gordon College adalah salah satu kolej Kristian utama negara dan terletak di utara Boston. Kami menawarkan pelajar luar biasa peluang kepada peluang terdepan untuk pembangunan intelektual, profesional, dan kepimpinan untuk menangani cabaran yang semakin kompleks dalam masyarakat global. Gordon berdiri terpisah daripada institusi luar negeri lain di New England dengan menggabungkan pendidikan yang luar biasa dengan iman Kristian yang berpengetahuan.

Akreditasi

Gordon College telah diakreditasi oleh organisasi-organisasi berikut, sebagai pengiktirafan kepada kecemerlangan program-program kami selepas semakan yang ketat:

 • NEASC: Persatuan Sekolah-sekolah dan Kolej New England
 • NASM: Persatuan Kebangsaan Sekolah Muzik
 • CSWE: Majlis Pendidikan Kerja Sosial
 • Jabatan Pendidikan Komanwel Massachusetts

Gabungan

 • CCCU: Majlis Kolej dan Universiti Kristian
 • CCC: Christian College Consortium
 • Kumpulan Annapolis
 • CIC: Majlis Kolej Bebas
 • NAICU: Persatuan Kebangsaan Kolej dan Universiti Bebas
 • AICUM: Persatuan Kolej Bebas dan Universiti Massachusetts
 • NECCUM: Consortium Northeast of Colleges and Universities of Massachusetts
 • Persatuan Olahraga Kolej Kebangsaan (Bahagian III)

Kehidupan seorang pelajar

Jantung Gordon adalah komuniti pelajar kami yang kuat-hidup, belajar, berkhidmat dan berkembang bersama-sama satu sama lain. Kami mengambil berat tentang memastikan anda berkembang dalam setiap aspek pengalaman Gordon anda, dan anda berbuat demikian dalam syarikat kawan baik dan kakitangan yang peduli. Di sini, anda mempunyai peluang untuk memimpin rakan-rakan anda, membuat perbezaan di dalam dan luar negara, memperdalam iman anda dan memperluaskan cakrawala anda.

Lokasi

Wenham

Alamat
Gordon College, 255 Grapevine Road,
01984 Wenham, Massachusetts, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami