Goizueta Business School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Pengalaman kami menjadikan kami hebat. Bayangkan apa yang boleh dilakukan untuk anda.

Hampir 100 tahun kecemerlangan bermakna kita tahu bagaimana untuk mewujudkan impak perniagaan yang berkekalan dan bermakna.

Goizueta Beyond: Membayangkan Masa Depan Perniagaan

Perniagaan adalah kenderaan yang mampu memberikan kesan yang bermakna dan berkekalan kepada masyarakat. Mengambil pandangan ini membuka keupayaan kolektif kami untuk berinovasi dengan cara yang paling penting dalam topik yang paling mendesak. Selama hampir 100 tahun, Goizueta Business School telah menjadi tempat latihan bagi para pemimpin berprinsip dan makmal untuk mendapatkan pandangan yang kuat. Sejarah kami termasuk etos perniagaan etika, dan memperkasakan kita semua untuk berusaha untuk kemajuan seumur hidup. Dengan menavigasi kesalinghubungan yang kompleks dari perniagaan dan masyarakat, kami berusaha untuk mengadakan pemikiran yang paling terang untuk menyelesaikan masalah terbesar dengan integriti, kebijaksanaan dan kecanggihan. Ini adalah Goizueta Beyond.

Sejarah Membentuk Masa Depan.

Melalui pemacu, ketabahan, dan idea yang berani, nama kami, Roberto Goizueta dapat memanjat tangga pengurusan ke kedudukan tertinggi di The Coca-Cola Company dan memimpinnya ke kemakmuran yang belum pernah terjadi sebelumnya. Di bawah kepimpinannya, nilai pasaran saham Coca-Cola meningkat daripada $ 4 bilion pada tahun 1981 kepada $ 145 bilion pada tahun 1997.

Roberto C. Goizueta

Senama kami adalah salah satu pemimpin perniagaan yang hebat pada abad ke-20. Sepanjang tempoh 16 tahun di Syarikat Coca-Cola, Roberto Goizueta menaikkan nilainya dari $ 4 bilion kepada $ 145 bilion - memastikan tempatnya di kalangan "Syarikat Paling Terpuji Amerika," seperti disenaraikan oleh Fortune. Semasa membina perniagaan itu, Goizueta turut menyumbang secara signifikan kepada kemajuan Emory dan sekolah perniagaan.

Sepanjang hidupnya, Goizueta didorong oleh keingintahuan, keberanian intelektual, dan integriti. Kami berbesar hati untuk berkongsi namanya dan menghayati nilai-nilainya, yang membentuk landasan pendekatan pendidikan kami dan menjadi asas kepada misi kami untuk mendidik para pemimpin esok yang terbaik.

Kesan Goizueta Business School di Goizueta Business School

Roberto C. Goizueta bercakap mengenai pentingnya menjalankan perniagaan dengan integriti, penghormatan, dan kebanggaan. Anaknya berkongsi petikan kegemaran yang menyoroti apa yang membuatkan seorang pemimpin yang baik.

Lokasi

Atlanta

Alamat
Clifton Road,1300
30322 Atlanta, Georgia, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami