Georgia State University - J. Mack Robinson College of Business

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Menyelesaikan Masalah Yang Penting

Kolej Perniagaan Robinson adalah komuniti pelajar, pendidik, dan profesional yang pakar dalam menemui wawasan yang mendorong keputusan perniagaan yang lebih bijak.

Dengan sejarah yang kaya di bandar, Robinson College terletak di pusat Atlanta, adalah pemimpin dengan rakan perniagaan tempatan dan global dan menyokong rangkaian alumni lebih dari 60 000 orang yang mencapai jauh dan luas - dari perniagaan kecil hingga syarikat global . Kami mempunyai hubungan yang kuat di seluruh dunia - dan kami memastikan para pelajar kami juga.

Program kami dibina untuk mendorong pelajar melangkaui kelas dan menawarkan pengalaman yang menjembatani jurang antara pendidikan perniagaan dan dunia perniagaan. Fakulti yang diiktiraf di peringkat antarabangsa kami bukan sahaja pakar dalam bidang mereka tetapi juga pengarang yang prolifik, penyelidik terkemuka, dan pemimpin pemenang anugerah.

Pelajar Robinson Berdiri

Anda akan mendapati pelajar kami berkhidmat sebagai perunding untuk perniagaan tempatan dan menyediakan rancangan perniagaan, penyelidikan pasaran dan penilaian produk. Mereka bekerja bersebelahan dengan rakan kongsi perniagaan untuk menyelesaikan masalah data besar sebenar dan menawarkan penyelesaian yang baik. Pelajar kami mengembara ke dunia belajar tentang perniagaan yang beroperasi secara global. Mereka bersaing untuk kedudukan teratas dalam kes-kes pertandingan, hackat dan cabaran keusahawanan. Graduan kami menduduki kedudukan teratas, memperoleh pendapatan dan membuat nama untuk diri mereka sendiri dan Kolej Robinson.

Dapatkan lebih dekat dengan Perniagaan

  • Symposia Kepimpinan Kewangan. Simposium Kepimpinan Kewangan tahunan terdiri daripada panel eksekutif, usahawan, dan profesional kewangan C-suite yang mendedahkan pelajar kepada amalan perniagaan yang terbaik, trend baru muncul dan masa depan perniagaan. Diubah oleh Eksekutif kami di Kediaman, C - Eksekutif eksekutif dalam dua syarikat Fortune 500 dan dalam pemulihan ekuiti persendirian, topik masa lalu Symposia termasuk M
  • Program Mentor. Para pelajar boleh menerima mentor eksekutif untuk memberi nasihat kerjaya dan sambungan perniagaan. Pentadbir termasuk eksekutif C-suite di firma seperti Georgia Pacific , Turner Broadcasting , BlueLynx , Gereja Chicken , Printpack , dan Power Oglethorpe .
  • Rangkaian Kepimpinan Kewangan. Rangkaian Kepimpinan Kewangan (FLN), yang bergabung dengan Jabatan Kewangan, menyediakan pelajar dengan akses kepada firma terkemuka di Atlanta seperti Equifax, Mohawk Industries , Intercontinental Hotel Group , Georgia Pacific , Westrock , Mueller Water Products , PrimeRevenue, dan Alvarez
  • Anugerah Pemimpin Kewangan Tahunan (FLY). Jabatan Kewangan menaja Anugerah FLY , satu acara tahunan yang mengiktiraf pemimpin cemerlang dalam komuniti kewangan dan membantu menghubungkan pelajar dengan "penggerak dan penggera" dalam kewangan Atlanta.
  • Kursus Kepimpinan Kewangan. Diisi oleh Eksekutif kami di Kediaman, Kursus Kepimpinan Kewangan memberi tumpuan kepada pembangunan kerjaya dan modal insan melalui mentoring, ujian penilaian kerjaya, dan interaksi dengan penceramah eksekutif.

Memajukan Wawasan 2020

Memajukan Wawasan 2020 adalah rancangan strategik Robinson selama lima tahun yang memerlukan pelaburan dalam bidang tenaga pengajar, meningkatkan jumlah peluang pembelajaran yang mendalam dan pengalaman bagi para pelajar, membina kerjasama yang lebih mendalam antara kolej dan rakan korporat, kemudahan dan teknologi yang dinaik taraf, dengan pendanaan datang dari sumber sedia ada dan pendapatan baru. Pelan ini telah diluluskan pada Mesyuarat Fakulti Kejatuhan Robinson 2015 pada 18 November 2015.

Visi

Tidak ada yang lebih dekat dengan perniagaan daripada Robinson.

Di tengah-tengah Atlanta, yang dikelilingi oleh syarikat-syarikat Fortune 500 dan permulaan keusahawanan, Robinson College of Business memupuk hubungan perniagaan yang mendalam dan tahan lama yang melangkaui penyelidikan, pengajaran, dan misi perkhidmatan kami untuk mempermudah pembangunan pemimpin generasi akan datang . Kami mengembangkan bakat masa depan melalui program ijazah sementara terus menyambungkan pelajar ke perniagaan dan masyarakat, dan kami menyokong pemimpin semasa melalui pendidikan eksekutif serta hubungan kerjasama dan penyelidikan yang ditaja. Ini membolehkan kami lebih dekat dengan perniagaan, untuk lebih memahami cabaran pasaran, dan untuk membina dan melaksanakan penyelesaian dengan lebih berkesan dengan perniagaan.

Tiga matlamat diperlukan untuk mencapai visi ini menjelang 2020:

  1. Empower Students to Seize the Opportunities of Revolution Technological
  2. Menggalakkan Alam Sekitar Penyelidikan yang Perlu Menjana Pemimpin Perniagaan Insightful
  3. Memimpin Komuniti Purposif

Misi

Memastikan badan pelajar pelbagai muncul bersedia untuk menyampaikan nilai dalam perniagaan, kerajaan, dan organisasi bukan keuntungan.

Kami mencapai ini dengan melibatkan para sarjana dan pengamal yang meningkatkan pemahaman kita tentang bagaimana individu, organisasi, dan pasaran paling berkesan meningkatkan kesejahteraan sosial. Kami berkongsi pengetahuan ini dengan rakan-rakan kami dan pemimpin perniagaan semasa dan masa depan untuk memaksimumkan potensi untuk mempengaruhi individu, keluarga, masyarakat dan masyarakat global.

Nilai teras

Empat nilai menentukan kami dan membimbing hasil kami.

115806_Openness.jpg

115807_Rigor.jpg

115808_Collaboration.jpg

115809_PowerofMarkets.jpg

Keterbukaan

Rigor dan Relevance.

Kerjasama.

Kuasa Pasaran.

Kami secara terbuka komited untuk mencari idea-idea kreatif dan cara untuk mencapai apa yang dikatakan oleh orang lain mungkin tidak mungkin. Kami memperjuangkan pemimpin semasa dan masa depan dari semua latar belakang.

Kami menghasilkan penyelidikan yang ketat dan relevan yang merangsang dunia akademik dan membolehkan kami menyampaikan pengalaman pendidikan yang memberi inspirasi kepada pemimpin perniagaan semasa dan masa hadapan untuk maju, berinovasi dan mengubah amalan perniagaan.

Kami mewujudkan dan menghargai hubungan kerjasama yang membolehkan kami menterjemah pengetahuan, teknik, dan kaedah akademik ke dalam amalan perniagaan yang lebih baik. Masalah perniagaan yang tidak mempunyai pendekatan yang terbukti menghasilkan permintaan yang diperoleh untuk penyelidikan dan peluang akademik baru untuk menghasilkan nilai bersama. Memupuk hubungan kerjasama adalah kunci untuk mewujudkan bulatan yang mulia ini.

Kami percaya sistem yang berorientasikan pasaran paling menggalakkan dan menyokong pertumbuhan maruah individu, kebebasan, dan tanggungjawab peribadi dan merupakan cara yang paling berkesan untuk memperkaya kehidupan rakyat. Kami menghargai memastikan pemimpin organisasi semasa dan masa depan terlibat, secara etika dan bertanggungjawab, baik pasaran dan konteks masyarakat di mana mereka beroperasi untuk mewujudkan nilai jangka panjang.

Lokasi

Atlanta

Alamat
33 Gilmer Street SE
30303 Atlanta, Georgia, Amerika Syarikat