Georgetown University - Graduate School of Arts & Sciences

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Di Sekolah Pengajian Siswazah

Pernyataan misi ini mencerminkan dua cara lain di mana sekolah siswazah kami unik. Pertama, fakulti dan pelajar dari semua sekolah-sekolah Universiti Georgetown membentuk satu badan yang berwibawa untuk bekerjasama untuk memastikan kualiti tinggi setiap program siswazah kami. Oleh itu, kita menggunakan kebijaksanaan kolektif komuniti, bukan mekanisme teratas, untuk membimbing pilihan kita dalam pendidikan siswazah. Kami adalah komuniti program siswazah, bukan silo terpencil.

Di samping itu, kami menawarkan pelbagai program sarjana dan kedoktoran yang interdisipliner. Program-program ini memberi pelajar akses kepada sumber-sumber untuk mengejar kepentingan intelektual dan rancangan karir mereka sendiri. Lebih penting lagi, masyarakat kita menyedari bahawa masalah sosial yang penting dan mendesak adalah kompleks dan oleh itu, memerlukan perkongsian pelbagai disiplin untuk menangani. Oleh itu, sekolah siswazah kami telah membangunkan program siswazah yang direka khas untuk membolehkan fakulti dari sekolah dan disiplin yang berbeza untuk bekerjasama dalam menangani masalah ini. Program-program ini juga mendidik generasi baru pemimpin yang dapat memahami isu-isu kompleks dari pelbagai perspektif.

Satu lagi kelebihan dari banyak program lepasan kami ialah lokasi Universiti Georgetown di Washington, DC. Lokasi ini amat penting memandangkan kebanyakan graduan kami membuat sumbangan penting dalam penyelidikan dan amalan dalam bidang sosio-politik-ekonomi. Bidang-bidang ini termasuk tadbir urus, kesihatan, pembangunan, perniagaan, komunikasi, penjagaan kesihatan, dan dasar domestik dan antarabangsa. Lebih-lebih lagi, beberapa tempat di dunia menawarkan banyak peluang kepada orang yang berminat dalam melayani masyarakat sebagai Washington.

Atas alasan ini, pendidikan siswazah amat penting untuk Universiti Georgetown. Oleh itu, kehadiran pelajar siswazah di kampus kami adalah pusat kepada identiti kami. Kami melihat pelajar-pelajar ini sebagai rakan kongsi kami dan bercita-cita untuk menghubungkan mereka dengan rakan-rakan muda yang dapat memperkuat komuniti kami melalui sumbangan dan contoh mereka.

Kami mengalu-alukan minat anda di Universiti Georgetown dan programnya dan berharap anda akan dapati sesuatu di sini yang menggembirakan anda.

Kenyataan Misi

Mempromosikan Pendekatan Kerjasama dan Interdisipliner kepada Pendidikan Siswazah dan Penyelidikan dalam Perkhidmatan Masyarakat

  • Kami menyediakan sarjana dan profesional yang berkemahiran tinggi melalui program doktor dan tuan.
  • Kami mempunyai program dalam kedua-dua disiplin yang ditubuhkan dan bidang interdisiplin yang baru dibangunkan.
  • Kami meraikan pendidikan tinggi dan penyelidikan sebagai cara untuk memperkasakan orang ramai.
  • Kami sedang membangunkan program interdisipliner yang baru yang memberi tumpuan kepada menyelesaikan masalah sosial yang mendesak.

Lokasi

Washington

Alamat
Car Barn, Suite 400
3520 Prospect St NW

20057 Washington, Daerah Columbia, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami