Baca keterangan rasmi

Misi Kita

Gannon merupakan sebuah universiti Katolik, Diocesan khusus untuk kecemerlangan dalam pengajaran, pendidikan dan perkhidmatan. fakulti dan kakitangan kami menyediakan pelajar untuk menjadi warganegara global melalui program-program berasaskan seni liberal dan sains dan pengkhususan profesional. Diilhamkan oleh Tradisi Katolik Intelek, kami menawarkan, pengalaman pembelajaran nilai-nilai yang komprehensif dan tertumpu yang menekankan kepercayaan, kepimpinan, keterangkuman dan tanggungjawab sosial.

Gannon Besar Lokasi

Kami terletak di bandar keempat terbesar Pennsylvania dan salah satu pelabuhan paling sibuk di Great Lakes. kampus bandar Gannon, di tengah-tengah pusat bandar Erie, terletak dalam jarak dua jam Cleveland, Buffalo, dan Pittsburgh. Lokasi kami yang unik dan kemudahan yang mewujudkan suasana yang khas kondusif untuk pembelajaran, biasiswa, penyelidikan, perkhidmatan, dan perkembangan peribadi.

Sejarah Universiti Gannon

Gannon College of Arts and Sciences, ditubuhkan sebagai Cathedral College di bawah 1925 piagam Villa Maria College, telah ditubuhkan pada masa itu-Archbishop John Mark Gannon, yang pada tahun 1941 membeli salah satu bangunan yang paling elegan di pusat bandar Erie-Mansion Strong (kini dikenali sebagai "Old Main" Gannon ini) - sebagai tapak pusat kampus semasa. Dinamakan semula Gannon College pada tahun 1944, ia menerima piagam sendiri sebagai sebuah kolej lelaki empat tahun. Pada tahun 1964, Gannon menjadi bersama pendidikan dan menubuhkan sebuah sekolah siswazah. Pada tahun 1979, kolej ini mencapai status Universiti.

A swasta, Katolik, institusi bersama pendidikan komprehensif, Gannon telah muncul sebagai perdana universiti Katolik Barat Laut Pennsylvania dan merupakan masyarakat yang berharga dan sumber serantau.

Kunci kepada misi Gannon adalah pembangunan peribadi dan profesional pelajar. Kepimpinan dipupuk melalui pelbagai organisasi kampus dan aktiviti-aktiviti yang meningkatkan kepentingan akademik dan juga sukarelawan dan khidmat masyarakat, dan yang memberi peluang kepada perkembangan intelektual, moral dan rohani.

Hari ini, University Gannon komited untuk membina sejarah yang berjaya menyiapkan pemimpin dengan memberi tumpuan kepada masa depan yang dinamik perubahan dan peluang baru. Gannon memberi tumpuan kepada jumlah komitmen kepada kecemerlangan akademik, identiti Katolik, pertumbuhan kewangan masa depan daripada sumber luar, pembangunan mengukuhkan pengajaran fakulti dan biasiswa, penglibatannya dalam dan perkhidmatan kepada masyarakat tempatan dan serantau, ijazah pertama dan ijazah pendaftaran, dan peningkatan yang teknologi.

Cari Erie

Erie, Pennsylvania, adalah sebuah bandar yang dibuat untuk pelajar kolej. Pusat Bandar, betul-betul bersebelahan dengan Kampus Gannon, anda akan menemui banyak peluang untuk latihan dan pekerjaan co-op dengan agensi-agensi kerajaan, perniagaan tempatan dan hospital. Dan apabila hari sekolah anda dilakukan, anda akan mempunyai banyak keseronokan, juga. Explore muzium, galeri, teater dan restoran betul-betul di tengah-tengah bandar, semua langkah dari Gannon. Hanya beberapa minit, berehat di pantai berpasir Taman Negeri Presque Isle, yang Gannon melepak pelajar popular, atau sokongan kepada profesional bergabung hoki, besbol dan bola keranjang pasukan Erie. Pelajar memberitahu kita Erie hanya saiz yang betul: Cukup besar untuk memberikan banyak peluang profesional dan rekreasi, tetapi cukup kecil untuk mudah pergi ke tempat-tempat dan merasa aman.

Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

MSc

Gannon University

Dunia kejuruteraan elektrik dan komputer adalah salah satu yang sentiasa berubah-ubah. Kemajuan dalam teknologi sepanjang kerjaya profesional graduan baru kira-kira 40 ta ... [+]

Tinjauan Program

Dunia kejuruteraan elektrik dan komputer adalah salah satu yang sentiasa berubah-ubah. Kemajuan dalam teknologi sepanjang kerjaya profesional graduan baru kira-kira 40 tahun akan menjadi luar biasa. Walaupun kursus ijazah pertama meletakkan asas yang kukuh dalam matematik, sains kejuruteraan, dan kemanusiaan, serta keupayaan untuk menangani dan menyelesaikan masalah baru dengan cara yang berterus terang, sekolah siswazah adalah langkah seterusnya dalam seumur hidup pembelajaran untuk kedua-dua graduan baru dan berpengalaman profesional yang bekerja. Jabatan Elektrik dan Kejuruteraan Komputer Gannon menawarkan dua program siswazah untuk mereka yang ingin meneruskan pelajaran mereka dalam mata pelajaran maju dan mengikut perkembangan dunia teknologi yang pesat berubah: Sarjana Sains dalam Kejuruteraan Elektrik (MSEE) dan Ijazah Sarjana Sains dalam Perisian terbenam Kejuruteraan (MSES) ijazah. ... [-]

Amerika Syarikat Erie USA Online
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Gannon University

Program ijazah dalam Kejuruteraan Mekanikal direka untuk menyediakan kajian lanjutan untuk jurutera siswazah yang berhasrat untuk meneruskan persediaan untuk penyertaan b ... [+]

Tinjauan Program

Program ijazah dalam Kejuruteraan Mekanikal direka untuk menyediakan kajian lanjutan untuk jurutera siswazah yang berhasrat untuk meneruskan persediaan untuk penyertaan berkesan dalam profesion kejuruteraan mekanikal. Program ini juga memberi pendidikan berterusan dalam mata pelajaran lanjutan untuk jurutera yang bekerja yang mengakui keperluan untuk mengikut perkembangan dunia teknologi yang pesat berubah. Penekanan diberikan kepada pembangunan keupayaan jurutera untuk kajian bebas dan pertumbuhan profesional berterusan.

Apa yang membuat kita berbeza

Program mempunyai tesis atau projek pilihan untuk menamatkan kursus, arahan sesuai dinilai oleh pengarah Track profesional, atau Pilihan Kerja-Study Disediakan untuk pelajar-pelajar yang dalam bidang akademik cemerlang dalam program ini Secara peribadi bekerja dengan penasihat anda untuk mencari trek yang paling sesuai dengan bidang yang menarik minat dan kekuatan ... [-]
Amerika Syarikat Erie USA Online
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
2 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Archbishop John Mark Gannon