Gallaudet University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Pada tahun 1856, Amos Kendall, seorang jeneral posmaster semasa dua pemerintahan presiden, menyumbangkan dua ekar harta tanahnya di timur laut Washington, DC untuk mendirikan sekolah dan perumahan untuk 12 orang pekak dan enam pelajar buta. Pada tahun berikutnya, Kendall meyakinkan Kongres untuk memasukkan sekolah baru, yang disebut Institusi Columbia untuk Pengajaran Orang Pekak dan Bisu dan Buta. Edward Miner Gallaudet, anak lelaki Thomas Hopkins Gallaudet, pengasas sekolah pertama untuk pelajar pekak di Amerika Syarikat, menjadi pengawas sekolah yang baru.

Kongres memberi kuasa kepada institusi itu untuk memberikan ijazah perguruan pada tahun 1864, dan Presiden Abraham Lincoln menandatangani undang-undang tersebut. Gallaudet dilantik sebagai presiden institusi, termasuk kolej, yang pada tahun itu mempunyai lapan pelajar yang mendaftar. Dia mempengerusikan permulaan pertama pada bulan Jun 1869 ketika tiga pemuda menerima diploma. Diploma mereka ditandatangani oleh Presiden Ulysses S. Grant, dan hingga hari ini diploma semua graduan Gallaudet ditandatangani oleh presiden AS yang mengetuai.

Pada tahun 1894 nama bahagian kolej institusi ini ditukar menjadi Gallaudet College untuk menghormati Thomas Hopkins Gallaudet dan melalui tindakan Kongres pada tahun 1954, seluruh institusi tersebut dikenali sebagai Gallaudet College.

Hari ini, Gallaudet dilihat oleh orang pekak dan pendengaran sebagai sumber utama untuk semua perkara yang berkaitan dengan orang pekak, termasuk peluang pendidikan dan kerjaya; komunikasi terbuka dan pembelajaran visual; sejarah dan budaya pekak; Bahasa Isyarat Amerika; dan kesan teknologi pada masyarakat pekak.

Lokasi

Washington

Alamat
Florida Avenue Northeast,800
20002 Washington, Daerah Columbia, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami