Georgetown University’s McDonough School of Business

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai Sekolah

Terletak di persimpangan perniagaan, kerajaan, dan hubungan antarabangsa, McDonough School Universiti Georgetown Perniagaan membangunkan pemimpin berprinsip komited untuk berkhidmat kedua-dua perniagaan dan masyarakat. Melalui perspektif global kami, kami menyediakan pelajar untuk bersaing dalam persekitaran perniagaan antarabangsa hari ini.

THE GEORGETOWN MCDONOUGH PERBEZAAN

PERSPEKTIF GLOBAL

Sekarang lebih daripada biasa, dunia memerlukan pemikir global. Kami menyediakan pelajar untuk memukul tanah berjalan dalam persekitaran perniagaan antarabangsa hari ini. Melalui global kami tertumpu kurikulum, fakulti dari seluruh dunia, memperkayakan peluang di luar negara, dan akses hanya Washington, DC, boleh menawarkan, kami memastikan pelajar-pelajar kita bersedia untuk bersaing di peringkat global.

ACADEMICS RIGOROUS

kurikulum mencabar kami dipantau oleh fakulti pelbagai yang termasuk ulama bertaraf dunia yang terlibat dalam penyelidikan perintis, profesional yang mempunyai pengalaman kepimpinan korporat, bukan keuntungan, dan kerajaan, dan usahawan yang mentor pelajar yang ingin memulakan perniagaan. Kami menawarkan pelbagai program untuk menampung semua jenis pelajar, dari graduan kolej baru-baru sahaja memasuki dunia perniagaan kepada profesional berpengalaman mencari untuk mengubah kerjaya mereka.

BUDAYA KERJASAMA

Membina warisan Jesuit kami, kami menekankan kerjasama persaingan, menyebabkan persekitaran yang menyokong yang menggalakkan pelajar untuk menjalin persahabatan yang rapat dan melanjutkan pengajian mereka di luar bilik darjah. suasana unik ini membangunkan pemimpin, semuanya yang berusaha bukan sahaja untuk berjaya dalam perniagaan, tetapi juga memberi kesan positif kepada masyarakat.

GEORGETOWN KOMUNITI

Ditubuhkan pada tahun 1789, Georgetown merupakan universiti Katolik dan Jesuit tertua negara. Georgetown diasaskan kepada prinsip Jesuit kesaksamaan, hormat, dan cura personalis, atau pendidikan orang-galanya, dan nilai-nilai sama menentukan sekolah hari ini. The McDonough Sekolah Perniagaan berkembang daripada School of Foreign Service pada tahun 1957 dan menyambut ulang tahun ke-60.

Dengan menyertai masyarakat Georgetown McDonough, anda akan mendapat akses kepada lebih 179,000 alumni Georgetown. Sama ada anda berkhidmat kepada masyarakat melalui aktiviti sukarela, rangkaian melalui program-program seperti Hoyas Membantu Hoyas, atau menemu ramah dengan alumni untuk langkah kerjaya anda yang seterusnya, rangkaian profesional kami akan meluaskan peluang anda. Dengan lebih daripada 220 tahun kecemerlangan dalam bidang pendidikan, semua sekolah dalam Universiti Georgetown menikmati pengiktirafan segera dan reputasi yang cemerlang di seluruh dunia.

KEPIMPINAN

The McDonough Sekolah Perniagaan diketuai oleh ulama terkenal dan profesional yang diiktiraf sebagai pihak berkuasa dalam bidang masing-masing.

Meet Dean Williamson

Rohan Williamson adalah dekan interim McDonough School Georgetown University of Business, serta profesor kewangan dan Bolton Sullivan dan Thomas A. Dean Pengerusi Perniagaan Antarabangsa. Seorang ahli fakulti McDonough selama hampir 20 tahun, Williamson telah memainkan peranan penting dalam pertumbuhan dan pembangunan sekolah, berkhidmat sebagai ahli Majlis Kepimpinan Akademik, sebagai penyelaras kawasan bagi kewangan, dan sebagai pengerusi Kurikulum Design MBA Jawatankuasa dan McDonough Sekolah Jawatankuasa Kurikulum Perniagaan Sarjana Muda.

Masyarakat yang kuat di Kampus dan Beyond

Satu tradisi kecemerlangan akademik dan pelbagai, sokongan komuniti pembelajaran angkat dalam dan di luar bilik darjah. Komuniti Georgetown McDonough adalah antara penghormatan, persahabatan, dan perasaan misi bersama yang melampaui kampus Washington, DC, dengan rangkaian di seluruh dunia sebanyak 178,000 graduan.

Mengubah Kita untuk Mengubah Dunia

program akademik yang ketat Georgetown McDonough ini disokong oleh budaya yang kuat yang menggalakkan pelajar bekerjasama, menjalin persahabatan yang rapat, dan melanjutkan pengajian mereka di luar bilik darjah dan di luar kampus. Sebagai institusi Katolik tertua di negara pengajian tinggi, Georgetown diasaskan kepada prinsip Jesuit kesaksamaan, hormat, dan cura personalis, atau pendidikan seluruh orang itu, dan nilai-nilai sama menentukan sekolah hari ini.

Sekumpulan pelbagai pelajar mempunyai peluang untuk menyertai atau membawa organisasi kampus banyak, untuk mendengar daripada pemimpin perniagaan terkemuka dan pembuat dasar yang melawat kampus, dan mencari peluang-peluang perkhidmatan. Kerana banyak daripada kurikulum sekolah perniagaan memberi tumpuan kepada kohort dan pembelajaran melalui pengalaman, pelajar mempunyai pelbagai peluang untuk bekerjasama semasa bekerja dalam kumpulan kecil dan belajar di luar negara. Mereka digalakkan untuk menyokong satu sama lain dalam meneroka matlamat baru dan mencapai mereka.

tradisional, 104 ekar kampus Georgetown yang terletak di tengah-tengah ibu negara ini adalah satu tempat yang kedua-dua refleksi tenang dan pendedahan kepada perniagaan terkemuka, ahli parlimen, pertubuhan bukan keuntungan, dan institusi dasar membuat. Tetapan ini menyediakan satu cara untuk pelajar untuk melanjutkan pelajaran dengan mengikuti latihan dan peluang kerjaya di Washington.

Budaya McDonough juga meliputi rangkaian globalnya beberapa 160,000 alumni Georgetown yang membentuk satu rangkaian dengan rakan-rakan, rakan-rakan, mentor, dan pemimpin.

This school offers programs in:
  • English

Lihat MA » Lihat MBA »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

MA

Master of Arts in International Business and Policy

Online & Campus Combined Sambilan January 2019 Amerika Syarikat Washington Chile Santiago Jerman Frankfurt + 4 lagi

[+]

Kemasukan

Biasanya, calon bekerja dalam perniagaan, kerajaan, pertubuhan-pertubuhan kewangan, syarikat multinasional, atau organisasi bukan kerajaan.

TEMPOH

[-]