High Tech High Graduate School Of Education

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Pendekatan Kami

Andaian Common mencabar

Selama lebih dari 75 tahun sekolah-sekolah yang paling Amerika telah mengikuti tiga amalan standard yang begitu budaya tertanam dengan hampir melarikan diri soalan: mengasingkan pelajar dari dunia dewasa, pemikiran berasingan daripada melakukan, dan mengasingkan pelajar dengan persepsi akademik keupayaan, kelas, bangsa, jantina, atau keupayaan bahasa.

Sejak tahun 2000, High Tech High K-12 sekolah telah terbalik rukun ini dengan:

Sambil mengakui pelajar melalui loteri dan mengumpulkan mereka secara heterogen Melibatkan pelajar dalam dunia dewasa kerja melalui kerja lapangan dan latihan Mengintegrasikan tangan, hati dan minda melalui ketat, hands-on projek

The GSE menyediakan pendidik untuk mereka bentuk dan untuk mengambil alih kepimpinan dalam program dengan komitmen selari dengan ekuiti, kerapian, dan relevan untuk semua pelajar. Daripada mencipta replika High Tech High, pendidik pembelajaran melalui GSE digalakkan untuk menggunakan laman klinikal kami sebagai konteks pembelajaran: satu peluang untuk mengambil risiko, merenung amalan dan membentuk visi mereka sendiri untuk pengajaran yang berkesan, pembelajaran dan kepimpinan.

Memimpin dengan Amalan Inovatif

The GSE muncul dari, dan ianya mengandungi sepenuhnya dalam, rangkaian sekolah piagam, sekolah berasaskan projek inovatif. Seperti tiga belas High Tech High K-12 sekolah-sekolah yang berfungsi sebagai konteks pembelajaran dewasa, GSE komited untuk menyediakan pengalaman pembelajaran yang peribadi, sahih, dan transformasi. Pelajar GSE mewujudkan rancangan pembelajaran peribadi, mengejar kurikulum berasaskan projek, meneroka soalan-soalan mereka sendiri melalui pertanyaan yang ketat, dan membangunkan portfolio digital untuk menunjukkan pembelajaran mereka. Mereka belajar dengan melakukan dan mempunyai banyak peluang untuk menerokai persimpangan teori dan amalan dan memikirkan pembelajaran mereka. Seperti pelajar-pelajar perubatan di sebuah hospital pengajaran, pelajar GSE mengambil kursus dan menjalankan penyelidikan semasa melibatkan setiap hari di dunia sebenar, sekolah inovatif berkesan.

Mereka bentuk untuk Keadilan Sosial

High Tech High ditubuhkan sebagai satu eksperimen ekuiti dalam integrasi kelas sosial. Bekerja untuk memenuhi janji yang belum direalisasi Brown v. Board of Education, mengisytiharkan "berasingan sebagai bersifat tidak sama rata", High Tech High K-12 sekolah telah direka untuk menyediakan akses dan cabaran kepada semua pelajar dalam persekitaran pembelajaran yang inovatif. Dari reka bentuk setiap sekolah untuk reka bentuk setiap pengalaman pembelajaran, pendidik HTH membawa kanta ekuiti penting untuk kerja-kerja mereka untuk menangani penindasan bersejarah dan sistemik yang mempengaruhi pelajar kurang bernasib baik. Melalui pedagogi progresif memberi tumpuan kepada pembelajaran yang lebih mendalam, pelajar mempunyai suara dan pilihan dalam pembelajaran mereka dan tujuan yang sahih dan penonton untuk kerja-kerja mereka. Sebaliknya, pelajar-pelajar di GSE memeriksa hubungan antara ekuiti dan reka bentuk dalam amalan mereka dan membangunkan kemahiran kepimpinan yang berkesan untuk menyokong rakan-rakan mereka dalam membentuk sekolah yang inovatif dan saksama.

Keutamaan Strategik

The HTH GSE bercita-cita untuk diiktiraf di dalam negara dan di seluruh dunia sebagai hab amalan progresif yang berkaitan dengan pengajaran, pembelajaran dan kepimpinan, dan sebagai model yang bernas, bersepadu, dan transformasi pendidikan siswazah yang mempunyai kesan langsung kepada K-12 sekolah-sekolah. Aspirasi ini mencerminkan sifat khas dan unik HTH GSE sebagai sekolah siswazah tertanam dalam amat berkesan dan inovatif K-12 buah sekolah untuk merapatkan alam teori dan amalan, biasiswa dan tindakan.

Untuk mencapai hasrat ini, HTH GSE telah menggariskan berikut tiga keutamaan strategik:

Beberapa keutamaan strategik satu: The GSE bertujuan untuk menjadi dan menggalakkan bernas dan ke hadapan-pemikiran pengajaran dan kepimpinan di dalam dan di luar jangkauan laman klinikal.

Beberapa keutamaan strategik dua: GSE bertujuan untuk membantu guru-guru, pentadbir dan pembuat dasar dalam usaha mereka untuk mengubah pengajaran dan pembelajaran tempatan, kebangsaan dan global.

Beberapa keutamaan strategik tiga: The GSE bertujuan untuk menjamin kemampanan kewangan institusi kami, dan memastikan masa depan.

Biasiswa & Inovasi

The GSE mempunyai unik kapasiti sebagai sebuah sekolah siswazah tertanam dalam amat berkesan dan inovatif K-12 sekolah-untuk merapatkan alam teori dan amalan, biasiswa dan tindakan. GSE fakulti dan pelajar menjalankan penyelidikan ilmiah, berkongsi kerja mereka dengan khalayak akademik dan profesional, dan menyokong amalan inovatif dalam komuniti pendidikan yang lebih besar. Usaha-usaha ini berkhidmat empat fungsi saling:

Mengintegrasikan teori dan amalan

Penyelidikan GSE adalah berasaskan pengalaman hidup pelajar, pendidik, sekolah, dan masyarakat. Kami menggabungkan amalan profesional dan pengetahuan kraf dengan perspektif teori yang pelbagai untuk meneroka dan mengembangkan setiap satu. GSE fakulti dan pelajar meletakkan teori kepada amalan, dan dengan berbuat, memberi kuasa kepada para pendidik untuk menyumbang kepada pengetahuan yang semakin meningkat pengajaran, pembelajaran dan terkemuka sebagai pengamal dan teori-pembina.

Menyokong persekitaran pembelajaran yang saksama dan menarik

The GSE komited untuk kerja-kerja ilmiah dan amalan yang menyokong penciptaan saksama, melibatkan persekitaran pembelajaran untuk kedua-dua anak-anak muda dan orang dewasa. High Tech High K-12 sekolah diiktiraf secara meluas pendekatan pengajaran dan pembelajaran yang menekankan peribadi, menyambung kepada dunia di luar sekolah, dan menawarkan akses dan cabaran kepada semua pelajar. The GSE menyediakan sumber dan sokongan untuk para pendidik dan pembuat dasar untuk mewujudkan persekitaran itu, di seluruh negara dan di seluruh dunia.

Berkhidmat sekolah dan masyarakat

The GSE bertujuan untuk membangunkan pemahaman pengajaran dan pembelajaran yang boleh diambil tindakan dan yang bernilai kepada komuniti yang kita berkhidmat. Dalam kajian persekitaran pembelajaran dan masyarakat, kita mendukung etika kelemahan bersama di mana penyelidik dan peserta terlibat sebagai rakan usaha sama dalam usaha mencapai persefahaman yang lebih mendalam. GSE fakulti dan pelajar berkongsi pemahaman yang berubah dengan peserta penyelidikan, menjemput peserta untuk bekerjasama membina makna, dan memudahkan dialog yang membawa kepada tindakan yang membina.

Terlibat ulama dan pengamal

Sebagai ulama yang terlibat dalam komuniti amalan, GSE fakulti dan pelajar berkongsi kerja-kerja kami dengan penonton kedua-dua profesional dan akademik, dan mencari peluang kerjasama dengan para pendidik dan sarjana dari institusi lain. Tambahan pula, GSE berfungsi sebagai pelancar perbualan kritikal, hosting residensi untuk para pendidik dari seluruh dunia dan penerbitan tanpa kotak, jurnal berwasit pembelajaran dewasa di sekolah.

Hasil pembelajaran

Misi GSE adalah untuk membangunkan pemimpin pengamal reflektif yang bekerja secara berkesan dengan rakan-rakan dan masyarakat untuk mewujudkan dan mengekalkan persekitaran pembelajaran yang inovatif, tulen dan ketat untuk semua pelajar. Wawasan yang dikongsi bersama adalah dinyatakan dalam Hasil Pembelajaran Institusi kami (ILO) ~ Amalan berfikrah Siasatan dan Refleksi (IR), Design Equitable Pembelajaran Persekitaran (D), dan Melibatkan diri dalam Kepimpinan Sekolah Perubahan (L) ~ dan juga pembelajaran program yang berkaitan pencapaian bagi M.Ed. program. Sebagai pendidik dan pemimpin, pelajar akan dapat:

Amalan berfikrah Pertanyaan & Refleksi (IR)

Amalan yang mencerminkan (IR1): Renungkan dan kritis menganalisis amalan mereka sendiri untuk membimbing tindakan masa depan. Sambungan (IR2): Mensintesis dan menyambung teori dan biasiswa yang berkaitan dengan amalan mereka sendiri. Ilmiah Siasatan (IR3): Reka bentuk, kelakuan dan pertanyaan saham yang menangani soalan penting dari amalan mereka.

Design Equitable Pembelajaran Persekitaran (D)

Rekabentuk Pengajaran (D1): Kerja dengan rakan-rakan untuk mereka bentuk pendekatan kepada pembelajaran yang menekankan peribadi, menyambung kepada dunia di luar sekolah dan menawarkan akses dan cabaran kepada semua pelajar. Program Design (D2): Menunjukkan pemahaman tentang bagaimana peruntukan dewasa dan pelajar sumber memberi kesan kepada pembentukan persekitaran pembelajaran yang saksama di sekolah.

Melibatkan diri dalam Kepimpinan Sekolah Perubahan (L)

Pemudahan (L1): Sokongan dan memudahkan pelajar dan guru dialog memberi tumpuan kepada meningkatkan pengajaran dan pembelajaran. Kerjasama (L2): Terlibat rakan-rakan dan pelajar dalam usaha yang berterusan untuk mewujudkan saksama, melibatkan persekitaran pembelajaran.

Lokasi

San Diego

High Tech High Graduate School of Education

Alamat
2150 Cushing Road
92106 San Diego, California, Amerika Syarikat
Telefon
+1 619-398-4902

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program