Full Sail University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Full Sail berdedikasi untuk membantu pelajar kreatif mengikuti impian mereka dalam industri hiburan dan media. Sama ada mereka meminati muzik, seni, dan reka bentuk, web dan teknologi, pembuatan filem, atau perniagaan di sebalik hiburan, pendidikan di Full Sail University dapat mempersiapkan pelajar untuk jalan kerjaya melakukan apa yang mereka sukai. Melalui pendekatan dunia nyata Full Sail, pelajar bekerja di studio dan makmal menggunakan peralatan standard industri, menyusun portfolio yang mempamerkan hasil kerja mereka kepada bakal majikan. Terletak di Winter Park, Florida (hanya beberapa minit dari Orlando), kampus Full Sail mempunyai rupa dan nuansa persekitaran studio kreatif, lengkap dengan studio rakaman standard industri, panggung suara filem yang luas, studio tangkapan gerakan, studio permainan, dan tempat seni persembahan profesional - semuanya bertempat di kompleks multimedia seluas 191 hektar. Buat kandungan yang anda sukai Tingkatkan kreativiti anda ke tahap seterusnya Darjah yang difokuskan pada perkara yang anda gemari Program kreatif untuk minda kreatif

 • Selama lebih dari 35 tahun, Full Sail telah menawarkan gaya pendidikan inovatif yang memfokuskan pada keperluan industri hiburan dan media.
 • Kurikulum Full Sail menggabungkan elemen kreativiti, seni, perniagaan dan kemahiran hidup, kehebatan teknikal, dan pencapaian akademik.
 • Full Sail menggunakan kaedah pengajaran yang mendalam di studio produksi dan bilik darjah yang setanding dengan yang digunakan di industri.
 • Pelajar bekerja dengan alat dan teknologi standard industri, yang membolehkan mereka memperoleh pengetahuan praktikal dan pengalaman di dunia nyata.
 • Pelajar dari lebih dari 73 negara di seluruh dunia datang ke Full Sail untuk melanjutkan pelajaran dengan memberi tumpuan kepada keperluan industri hiburan dan media.
 • Full Sail menawarkan program dipercepat, jadi ijazah yang biasanya memerlukan empat tahun memerlukan 24 bulan rata-rata.
 • Kampus ini menempatkan beberapa studio seni dan reka bentuk di mana pelajar dapat belajar melukis gambar, mengukir, fotografi, animasi 2D, dan banyak lagi.
 • Backlot Full Sail Studios memberi peluang kepada pelajar Filem untuk mengambil gambar di lokasi tanpa perlu meninggalkan kampus.
 • Dengan studio analog dan digital profesional, pelajar Seni Rakaman menggunakan peralatan yang digunakan oleh profesional industri.
 • Sertailah kami di Facebook, Twitter, YouTube, dan Instagram untuk berinteraksi dengan komuniti kami, membaca tentang kejayaan graduan, dan melihat gambar kampus.
 • Sistem pembelajaran dalam talian Full Sail menawarkan fleksibiliti dan kolaborasi sambil mengekalkan input industri dan pengalaman dunia nyata.
 • Full Sail's Live Venue memberi peluang kepada pelajar untuk mempelajari banyak aspek produksi langsung, termasuk mengawal cahaya dan suara.

Statistik:

Populasi Pelajar Semasa: 15,300 Graduan Semasa: 52,000+

Sorotan

Dalam Grammy 2015, 52 graduan Full Sail dikreditkan dalam 46 pelepasan artis yang dicalonkan dalam 40 kategori berasingan 17 graduan bekerja pada 11 projek pemenang Grammy di 14 kategori pada Anugerah Grammy Tahunan ke-57 pada tahun 2015. Graduan Full Sail telah bercampur dirakam, atau dibantu pada 18 Album Terbaik pemenang Grammy dalam tempoh 25 tahun yang lalu. 27 graduan dikreditkan dalam 9 filem pemenang Oscar di Anugerah Akademi tahunan ke-87. Graduan Full Sail University telah mengambil bahagian dalam peranan industri dalam 13 filem pemenang Gambar Terbaik selama 20 tahun terakhir, termasuk pemenang Gambar Terbaik tahun ini, Birdman. Sebanyak 113 graduan dikreditkan dalam 24 filem yang dicalonkan untuk Oscar dalam 20 kategori semasa Anugerah Akademi Tahunan ke-87. Lulusan Full Sail dan pemenang Hall of Fame 2009, Gary Rizzo memenangi Oscar 2011 untuk Pencapaian Terbaik dalam Pencampuran Suara untuk Inception.

Lokasi

Winter Park

Alamat
Full Sail University
3300 University Boulevard

32792 Winter Park, Florida, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami