Baca keterangan rasmi

SEJARAH

Tulane University, yang ditubuhkan pada tahun 1834, adalah salah satu universiti penyelidikan bebas yang paling dipandang tinggi dan terpilih di Amerika Syarikat. Sekolah-sekolah dan kolej Tulane menawarkan ijazah dalam seni liberal, sains dan kejuruteraan, seni bina, perniagaan, undang-undang, kerja sosial, perubatan dan kesihatan awam dan perubatan tropika.

Universiti itu adalah ahli Persatuan berprestij Universiti Amerika, kumpulan terpilih daripada 62 universiti penyelidikan terkemuka di Amerika Syarikat dan Kanada dengan "program cemerlang graduan dan pendidikan profesional dan penyelidikan ilmiah." Tulane juga berada di kedudukan oleh Yayasan Carnegie untuk Kemajuan Pengajaran sebagai universiti dengan "aktiviti penyelidikan yang sangat tinggi." Sudah lebih daripada 4,300 lebih tinggi institusi pendidikan diberi oleh yayasan itu, Tulane kekal dalam kategori berprestij yang merangkumi hanya 2 peratus daripada universiti-universiti di seluruh negara.

Terletak di New Orleans, Tulane menjejaki asal-usulnya kepada Kolej Perubatan Louisiana, kedua tertua di sekolah perubatan di Selatan Deep, yang ditubuhkan pada 1834. By 1847, Kolej Perubatan merupakan sebahagian daripada institusi awam yang baru ditubuhkan, Universiti Louisiana.

Tulane muncul sebagai sebuah universiti swasta pada tahun 1884 apabila orang ramai Universiti Louisiana telah disusun semula dan dinamakan sebagai penghormatan kepada dermawan Paul Tulane, seorang pedagang kaya yang menderma lebih daripada $ 1 juta dalam tanah, wang tunai dan sekuriti "untuk promosi dan galakan daripada intelektual, moral dan pendidikan industri. "Berasal dari Princeton, NJ, Paul Tulane telah membuat kekayaannya di New Orleans dan hadiah beliau melahirkan penghargaan kepada bandar ini Southern di Sungai Mississippi. Pada tahun 1886, Memorial College H. Sophie Newcomb telah ditubuhkan untuk wanita sebagai sebahagian daripada universiti. Newcomb-Tulane College hari ini mendaftarkan semua mahasiswa di universiti.

Tulane berpindah ke kampus sekarang di St Charles Avenue pada tahun 1894. The Tulane University Sains Kesihatan Pusat di pusat bandar New Orleans termasuk Sekolah Perubatan dan Sekolah Kesihatan Awam dan Perubatan Tropika, manakala Tulane Kebangsaan Pusat Penyelidikan Primat adalah di Covington, La.

Penyelidikan dalam pelbagai bidang telah berkembang di Tulane melalui penubuhan pusat-pusat seperti Roger Thayer Pusat Batu Pengajian Amerika Latin, Tengah Institut Penyelidikan Amerika, Tulane / Pusat Xavier untuk Biopersekitaran Penyelidikan, Institut Murphy, yang Tulane Cancer Center, yang Pusat Tulane untuk Terapi Gene dan Newcomb Kolej Institut.

Pada musim gugur 2005, Tulane mengharungi Hurricane Katrina, bencana alam terburuk negara. A Tulane baru muncul dari ribut sebagai institusi yang lebih kukuh memberi tumpuan kepada program ijazah luar biasa dilengkapi dengan ijazah, program profesional dan penyelidikan yang luar biasa berdasarkan kekuatan sejarah universiti itu dan ciri-ciri yang tersendiri.

Program Tulane yang telah dibentuk oleh pengalaman universiti dengan Hurricane Katrina, menyediakan fakulti, kakitangan dan pelajar dengan peluang belum pernah terjadi sebelumnya penyelidikan, pembelajaran dan masyarakat-perkhidmatan.

Pengalaman Katrina juga memberitahu hala tuju masa depan institusi itu. Pada tahun 2010, Presiden Cowen mengumumkan pelancaran kempen "Tulane memberi kuasa", satu usaha yang akan melanjutkan usaha universiti untuk menggalakkan inovasi sosial dan membangunkan generasi akan datang warga masyarakat yang berfikiran dan pemimpin.

Fakta

Tulane University adalah salah satu yang paling berprestij institusi pendidikan dan penyelidikan negara. Ditubuhkan pada tahun 1834 di New Orleans, Tulane menawarkan ijazah dalam seni bina, perniagaan, undang-undang, seni liberal, perubatan, kesihatan awam dan perubatan tropika, sains dan kejuruteraan, dan kerja sosial.

Moto

Sibi merokok, suis sed, diterjemahkan sebagai "bukan untuk diri sendiri, tetapi untuk sendiri seseorang."

Pengasas Tarikh

1834, sebagai Medical College of Louisiana 1847, Kolej Perubatan bergabung dengan Universiti Louisiana 1884, Louisiana Perundangan membenarkan Kumpulan Wang Pendidikan Tulane untuk menyusun semula Universiti Louisiana sebagai institusi swasta dan menamakan semula Tulane University of Louisiana

Bahagian Akademik

Provost dan naib presiden kanan bagi hal ehwal akademik, Michael A. Bernstein Newcomb-Tulane College, James MacLaren, Dekan AB Freeman Sekolah Perniagaan, Ira Sulaiman, Dekan Pusat Pengajian Seni Bina, Kenneth Schwartz, Dekan Sekolah Pengajian Lanjutan, Richard A. Marksbury, Dekan Sekolah Undang-undang, David D. Meyer, Dekan Sekolah Seni Liberal, Carole Haber, Dekan Sekolah Perubatan, Lee Hamm, dekan dan naib presiden kanan Sekolah Kesihatan Awam dan Perubatan Tropika, Pierre Buekens, Dekan Sekolah Sains dan Kejuruteraan, Nicholas J. Altiero, Dekan Pusat Pengajian Kerja Sosial, Ronald E. Marks, Dekan

Kampus

Kampus di kota Tulane termasuk 110 ekar dan 92 bangunan, perumahan majoriti sekolah-sekolah dan kolej-kolej itu. The F. Edward Pusat Penyelidikan Hebert, berhampiran Belle Chasse, La., Menyediakan kemudahan penyelidikan dalam bidang perubatan dan sains alam sekitar, tingkah laku dan komputer. Sekolah Pengajian Berterusan mempunyai kampus satelit di Elmwood Business Park di Jefferson Parish, La., Biloxi, Miss., Dan dalam Madison, Cik. Pusat bandar Sains Kesihatan Kampus mempunyai beberapa bahagian: Sekolah Perubatan, Sekolah Kesihatan Awam dan Perubatan Tropika, Pusat Perubatan Tulane dan Perkhidmatan Teknologi. Kampus North Shore adalah rumah kepada Tulane Kebangsaan Pusat Penyelidikan Primat di Covington, La. AB Freeman Sekolah Perniagaan menawarkan Eksekutif dan Profesional MBA program di kampus satelit di Houston, Texas.

Perpustakaan

Perpustakaan Memorial Howard-Tilton utama rumah Perpustakaan Amerika Latin dan Perpustakaan Muzik Maxwell. The Matas Perpustakaan Rudolph terletak di Sekolah Perubatan. Bahagian Koleksi Khas di Jones Dewan termasuk Arkib Jazz Hogan, Southeastern Architectural Arkib, Arkib Universiti, Buku Nadir dan Manuskrip dan Koleksi Louisiana. Perpustakaan lain termasuk seni bina, botani, perniagaan, undang-undang, matematik, sejarah semula jadi, penyelidikan primat, hubungan kaum dan sejarah etnik dan kajian wanita.

Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

Kursus Eksekutif

A. B. Freeman School of Business

Program Master of Finance (MFIN) Freeman adalah program sepenuh masa 11 bulan atau 18 bulan yang direka untuk graduan baru-baru ini dengan pengalaman profesional yang ter ... [+]

Sarjana KewanganGambaran Keseluruhan ProgramProgram Master of Finance (MFIN) Freeman adalah program sepenuh masa 11 bulan atau 18 bulan yang direka untuk graduan baru-baru ini dengan pengalaman profesional yang terhad atau tidak mencari karier dalam bidang kewangan.Graduan program bersedia untuk meneruskan kerjaya dalam pelbagai bidang dalam bidang kewangan, termasuk: kewangan korporat, ekuiti, pendapatan tetap, derivatif, pengurusan aset, kewangan leveraged, dana lindung nilai, modal teroka, ekuiti swasta, perbankan swasta, perundingan kewangan , kewangan awam, dan jabatan kewangan syarikat besar.Program ini diwujudkan dan diajar oleh fakulti Freeman Finance yang diiktiraf di peringkat antarabangsa untuk penyelidikan mereka dalam kewangan dan pelaburan korporat.Kerja kursus termasuk kursus utama dalam bidang kewangan dan perakaunan dan keupayaan untuk mengambil pilihan dalam bidang minat pelajar seperti Tenaga, Perbankan Pelaburan, Pengurusan Aset atau Harta Tanah. Program Tulane MFIN juga menawarkan Pengkhususan Tenaga atau Pengkhususan Perbankan dan Perkhidmatan Kewangan.Walaupun kurikulum menyediakan kajian mendalam mengenai analisis ekuiti, penilaian, analisis pendapatan tetap, derivatif, dan pengurusan risiko, pelajar juga dapat mengukuhkan kepakaran teknikal yang dibangunkan di dalam bilik darjah melalui penyertaan dalam kursus yang menyediakan pengalaman dunia seperti program Dana Terurus Pelajar Darwin Fenner, Aaron Selber Jr. dalam Program Pelaburan Alternatif dan Laporan Analisis Frekuensi Laporan Freeman.Pusat Pengurusan Kerjaya Freeman bekerja dengan pelajar dalam program untuk mengembangkan peluang profesional. Acara Unik Freeman seperti Freeman Days di New York, Houston, Chicago, dan New Orleans membantu pelajar membangunkan rangkaian dalam pasaran kewangan yang lebih besar.Peringkat # 4 di Amerika Syarikat dan # 30 di dunia oleh Financial Times pada tahun 2014.Freeman adalah Rakan Kongsi Program dengan... [-]
Amerika Syarikat New Orleans
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
11 - 18 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
A. B. Freeman School of Business

Program Sarjana Pengurusan sepuluh bulan adalah ijazah perniagaan pra-pengalaman yang direka untuk membina pengajian siswazah anda, membolehkan anda meneruskan pelbagai k ... [+]

Sarjana Pengurusan

Pasaran kerja hari ini sengit, dan ia terus berubah dan berubah. Program Sarjana Pengurusan sepuluh bulan adalah ijazah perniagaan pra-pengalaman yang direka untuk membina pengajian siswazah anda, membolehkan anda meneruskan pelbagai kerjaya yang lebih luas. Mendapatkan kemahiran dan keyakinan yang diperlukan untuk menangani peluang perniagaan, menganalisis masalah dan mencadangkan penyelesaian yang dapat dilaksanakan. Berdiri di pasaran, dan teruskan kerjaya anda.

Temui Kemungkinan Anda

Direka untuk mereka yang mempunyai sedikit atau tiada pengalaman kerja, yang ingin melengkapkan ijazah sarjana muda mereka dengan asas-asas perniagaan. Pelajar dengan mana-mana majoriti layak. Kejuruteraan atau psikologi, sains atau bahasa - jika anda mempunyai matlamat kerjaya, Master of Management boleh membantu anda ke sana lebih cepat.... [-]

Amerika Syarikat New Orleans
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
10 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
A. B. Freeman School of Business

Kurikulum ini dibangunkan oleh fakulti yang pakar dalam tenaga dan oleh profesional industri yang bekerja dengan fakulti kami dan merekrut pelajar kami. ... [+]

Sarjana Pengurusan dalam TenagaGambaran Keseluruhan ProgramProgram Sarjana Pengurusan dalam Tenaga (MME) adalah program 10-bulan, sepenuh masa bermula setiap bulan Julai. Calon yang ideal mempunyai latar belakang akademik yang mantap dalam jurusan kuantitatif seperti perakaunan, perniagaan, sains komputer, ekonomi, kejuruteraan, kewangan, matematik, atau sains.Kurikulum ini dibangunkan oleh fakulti yang pakar dalam tenaga dan oleh profesional industri yang bekerja dengan fakulti kami dan merekrut pelajar kami. Kursus khusus termasuk perakaunan tenaga, analisis data tenaga, ekonomi tenaga, perbankan pelaburan tenaga, pemodelan tenaga, pengurusan portfolio tenaga, pengurusan risiko tenaga, strategi tenaga, dan perdagangan tenaga.Kursus tenaga dan kewangan diajar di pusat dagangan $ 3 juta kami yang dilengkapi dengan teknologi, pangkalan data, dan perisian yang terkemuka di industri dari Technologies Trading, Thompson Reuters, MorningStar, MathWorks, dan 1Derrick.Graduan program bersedia untuk meneruskan peluang kerjaya dengan syarikat-syarikat tenaga, bank, organisasi perdagangan, utiliti, ISO, perkhidmatan kewangan dan firma perundingan, dan agensi pengawalseliaan.Kurikulum... [-]
Amerika Syarikat New Orleans
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
10 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
A. B. Freeman School of Business

Kejayaan dalam profesion perakaunan memerlukan lebih daripada sekadar kepakaran perakaunan. Ia memerlukan etika yang tidak kompromi, pemikiran analitis, kesadaran terhada ... [+]

Sarjana Perakaunan

Kejayaan dalam profesion perakaunan memerlukan lebih daripada sekadar kepakaran perakaunan. Ia memerlukan etika yang tidak kompromi, pemikiran analitis, kesadaran terhadap budaya, dan komunikasi yang berkesan. Program Sarjana Akuntansi (MACCT) Tulane menyediakan pelajar-pelajar di semua bidang ini dan menyediakan mereka dengan permulaan untuk menjadi pemimpin dalam profesion perakaunan.

Kursus teras program MACCT memberikan kepakaran akademik dalam pengauditan, perakaunan kewangan, perakaunan pengurusan, dan percukaian. Struktur fleksibel program memberi pilihan kepada pelajar untuk menambah kepekatan dalam Kewangan, Tenaga atau Perpajakan dan menyelesaikan kursus mereka selama 2 atau 3 semester. Di samping itu, jika pelajar inginkan, penawaran kursus MACCT dapat membolehkan pelajar duduk untuk peperiksaan CPA.... [-]

Amerika Syarikat New Orleans
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
A. B. Freeman School of Business

Master of Business Analytics * ialah program ijazah kredit selama 10 bulan, 36 jam yang akan menyediakan anda untuk menterjemahkan sejumlah besar data kompleks ke dalam m ... [+]

Master of Business Analytics

Master of Business Analytics * ialah program ijazah kredit selama 10 bulan, 36 jam yang akan menyediakan anda untuk menterjemahkan sejumlah besar data kompleks ke dalam maklumat yang dapat diurus dan membuat keputusan yang didorong oleh data. Oleh kerana mengumpulkan dan menganalisis data dalam masa nyata menjadi komponen penting dalam perniagaan, permintaan pasaran bagi kemahiran ini meletup.

Fakulti bertaraf dunia menyediakan asas teknikal dan kuantitatif yang ketat berdasarkan aplikasi analitik perniagaan yang praktikal. Pilihan pada semester musim gugur dan musim semi membolehkan pelajar menyesuaikan program untuk memenuhi objektif kerjaya mereka.

... [-]
Amerika Syarikat New Orleans
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
10 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Tulane Accounting

Tulane Energy

Finance at Tulane

Field Trip to Century Offshore Platform

Tulane MBA