Franklin P.Perdue School of Business, Salisbury University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sekolah Perniagaan Franklin P. Perdue ditubuhkan pada tahun 1986 melalui dana berjuta-juta dolar yang diwujudkan untuk memastikan kecemerlangan dalam program akademik sekolah.

Program Perniagaan kami diiktiraf oleh AACSB International, agensi perakaunan utama untuk sekolah perniagaan. AACSB menegaskan bahawa Sekolah Perdue menunjukkan tahap prestasi cemerlang dalam program siswazah dan sarjana muda.

Ia adalah pusat peringkat kolej terbesar bagi pendidikan dan pembangunan perniagaan di rantau ini dan komited untuk memberi penekanan kepada semangat keusahawanan, integrasi kajian teoretikal dan pengajian, dan pengalaman berasaskan komuniti. Untuk tujuan ini, sekolah menyediakan program akademik yang bertindak balas kepada standard pendidikan perniagaan yang paling tinggi dan menyediakan interaksi pelajar dengan dunia perniagaan. Kursus direka untuk menggalakkan pelajar berfikir dengan jelas, menunjukkan penilaian yang baik, berkomunikasi secara lisan dan bertulis, membangunkan kemahiran interpersonal dan membuat keputusan rasional di bawah keadaan ketidakpastian. Pelajar lulus dengan asas etika dan motivasi yang mendasari perkhidmatan kepada perniagaan, kerajaan dan masyarakat.

Visi misi,

Visi


Pelajar, pihak berkepentingan luar dan rakan sebaya akan mengenali Sekolah Perniagaan Franklin P. Perdue di Salisbury University sebagai sekolah perniagaan utama di rantau kita. Program kami akan mencapai tahap pendidikan perniagaan yang paling tinggi dengan membantu para pelajar memahami isu rumit yang mesti ditangani oleh teori dan amalan.

Misi


Misi Franklin P. Perdue School of Business di Salisbury University di Eastern Shore of Maryland adalah untuk menyediakan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran untuk kejayaan peribadi dan profesional. Kami memenuhi cabaran ini dengan mewujudkan persekitaran pendidikan peribadi yang fleksibel.

Nilai yang Dikongsi

  • Kami memudahkan kejayaan jangka panjang pelajar kami dalam kerjaya mereka yang dipilih - kebimbangan utama kami.
  • Kami berusaha untuk membangunkan kemampuan pelajar untuk membuat pertimbangan yang matang dan matang.
  • Kami komited kepada tingkah laku etika dan profesional yang tinggi.
  • Kami mengekalkan dan menyokong komitmen fakulti kepada kecemerlangan guru-guru.
  • Kami menegaskan bahawa kepelbagaian, sikap terbuka, dan saling menghormati adalah penting untuk kejayaan program kami.
  • Kami menggalakkan pembelajaran dan pembangunan seumur hidup untuk pelajar, fakulti, dan kakitangan kami.
  • Kami menyokong dan menggalakkan pelajar, fakulti, dan kakitangan kami untuk melibatkan diri dalam usaha sivik, jangkauan masyarakat, dan untuk membangunkan kecekapan global.
  • Kami bercita-cita untuk terus memperbaiki - asas misi kami.

Lokasi

Salisbury

Alamat
Salisbury University
Perdue School of Business
Holloway Hall 100

21801 Salisbury, Maryland, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: