Florida State University College of Fine Arts

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Florida State University College of Fine Arts adalah tempat di mana pembelajaran dan kreativiti dipupuk melalui pengajaran, penyelidikan, dan latihan. Kolej adalah komuniti rapat fakulti, pelajar, dan profesional yang berfungsi sebagai konservatori seni di universiti utama. Ini adalah rumah bagi gabungan unik studio visual dan seni persembahan, bilik darjah, ruang persembahan, dan muzium. Pelajar kami adalah beberapa artis, penyelidik dan profesional yang paling menjanjikan pada masa depan dalam bidang mereka.

Kolej ini menawarkan program ijazah dalam Seni, Pendidikan Seni, Sejarah Seni, Tarian, Seni Bina dan Reka Bentuk Dalaman, dan Teater. Kolej ini juga menempatkan beberapa unit bukan akademik termasuk Muzium Seni Halus, Kemudahan untuk Penyelidikan Seni dan Pusat Nasional Maggie Allesee untuk Koreografi (MANCC). Banyak program kami berada di antara yang paling dihormati di negara ini. Kami dengan bangga menampilkan program khusus yang memanfaatkan hubungan antara jabatan dan muzium untuk memperkayakan kurikulum berasaskan ijazah.

College of Fine Arts telah menjalani proses penilaian kendiri dan perancangan strategik yang luas. Akibatnya, Kolej telah mengembangkan misi yang jelas dan objektif yang berkaitan yang dijelaskan dalam pernyataan berikut. Pernyataan ini menguatkan tekad kami untuk menawarkan pengajaran dan latihan seni terbaik di negara ini.

Kami berusaha untuk mencipta, mengajar, belajar, dan melayani dengan semangat dan ketelitian intelektual. Kolej ini dipandu oleh sekumpulan nilai yang menunjukkan komitmen kepada pelajar, fakulti, Universiti, masyarakat luas, dan organisasi yang akan menggunakan lulusan masa depan.

Nilai

  • Menempatkan pelajar di barisan hadapan dalam semua usaha dan mempersiapkan mereka untuk kerjaya akademik dan profesional yang berjaya.
  • Tekankan perhatian dan perhatian terhadap keperluan setiap pelajar dengan menjaga ukuran kelas yang terkawal dan memberi bimbingan individu.
  • Hormati pelbagai bidang seni dan keilmuan, dari yang lama hingga yang baru dan dari arus perdana hingga yang sangat inovatif.
  • Berkhidmat sebagai sumber pendidikan, profesional, dan budaya dalam seni, teater dan tarian untuk seluruh komuniti kampus, negeri, dan negara.
  • Tekankan siri tetamu inovatif yang mengundang seniman dan sarjana terkemuka yang melibatkan pelajar dan fakulti dengan isu-isu semasa dalam seni dan mendedahkan mereka kepada pelbagai amalan dan penyelidikan.

College berusaha untuk menjadi program peringkat teratas untuk seni visual, teater dan tarian di negara ini. Ia akan selalu menjadi tempat di mana pelajar dapat belajar di bawah fakulti yang cemerlang dan profesional-di-tempat tinggal yang terkenal. Penekanan kepada profesor pelawat memastikan aliran idea segar yang berterusan yang merangsang budaya belajar yang bertenaga dan bersemangat. Kedudukan fakulti baru dan sokongan yang semakin meningkat dari para alumni dan penderma kami membolehkan kami melibatkan para sarjana, seniman, dan profesional muzium terbaik di dunia secara berterusan. Gabungan persiapan akademik dan profesional yang hebat akan menarik pelajar yang paling berbakat dari seluruh negara ke program kami.

Lokasi

Tallahassee

Alamat
West Call Street,540
32304 Tallahassee, Florida, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami