Faith International University And Seminary

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Faith International University melatih para pelajar yang mewakili pelbagai organisasi Kristian yang komited terhadap kesalahan Firman Tuhan. Pelajar yang mempunyai hubungan dengan denominasi, persatuan, atau sinod tertentu mungkin mempunyai pilihan untuk memilih kursus yang menekankan perspektif teologi mereka. Pada tahun 2016, nama institusi tersebut ditukar menjadi Faith International University untuk memenuhi keperluan pelajar antarabangsa kami yang semakin meningkat. Nama Seminar Iman terus melayani program siswazah kami.

Institusi ini menyediakan tenaga pengajar dan kemudahan untuk pelajar sarjana dan siswazah dalam pendidikan Kristian. Institusi ini juga memberikan ijazah yang diperlukan untuk kementerian yang berlipat ganda. Ini memberikan peluang akademik dalam siaran langsung yang mendorong pelajar untuk hidup di bawah bimbingan Firman Tuhan untuk kemuliaan Tuhan.

Misi kami dilaksanakan melalui pengembangan komuniti guru dan pelajar yang berusaha untuk memperkuat kepercayaan Kristian mereka dengan menafsirkan dan menafsirkan Kitab Suci, yang menegakkan bentuk doktrin yang dinyatakan dalam kepercayaan bersejarah dan pengakuan agama Kristian ortodoks, dan yang bekerja bersama dalam persekutuan untuk menyatakan Injil Yesus Kristus. Sekolah ini berusaha untuk melayani gereja dan masyarakat dengan mendidik, melatih dan memelihara pelajar ke arah kematangan dan kesediaan rohani untuk melayani Tuhan dengan berkesan di gereja dan dunia. Institusi mengharapkan tenaga pengajar, staf, dan pelajar untuk memodelkan nilai-nilai Kristian seperti kesetiaan, kerendahan hati, dan layanan.

Lokasi

Tacoma

Alamat
North Pearl Street,3504
98407 Tacoma, Washington, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Pada masa ini tidak ada program untuk dipaparkan

Sila menapis carian di atas, lihat kategori popular kami di bawah atau melakukan carian kata kunci.


... or simply by choosing your degree: