Fairmont State University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Fairmont State University, Dengan kampus utama 120 ekar di Fairmont, adalah sebahagian daripada berkembang koridor teknologi tinggi di negeri ini. Dengan sejarah yang panjang kecemerlangan akademik, FSU adalah tempat di mana perkara pengajaran dan pembelajaran dan pelajar adalah keutamaan pertama kami. Ditubuhkan pada tahun 1865 sebagai sekolah biasa swasta pertama di negeri ini di West Virginia, FSU meraikan Sesquicentennial pada 2015.

Sepanjang dekad yang lalu, kampus induk telah diperluaskan dengan pembinaan baru termasuk Teknologi Kejuruteraan Bangunan, pusat pelajar, dewan kediaman, garaj tempat letak kereta, kemudahan perpustakaan yang lebih baik dan peningkatan akses ADA ketara.

Falcon Fakta Ringkas

Pilihan utama

Dengan 80 program ijazah sarjana muda dan lima program ijazah sarjana, mana-mana pelajar boleh mencari padanan yang sesuai.

Falcon Cast

Cast kami (nama untuk sekumpulan Falcons) soars pada kira-kira 4,200 pelajar.

Home Antara Hills

Kampus utama FSU ini terletak di Fairmont, West Virginia, sebuah bandar mesra 19,000. Kampus ini adalah rumah kepada Frank dan Jane Gabor West Virginia Folklife Center. FSU mempunyai kampus cawangan di Clarksburg, yang dipanggil Gaston Caperton Center. Robert C. Byrd National Aerospace Education Center, terletak di berhampiran Bridgeport, menawarkan pelbagai program dalam penerbangan.

Fakulti Interaksi

Dengan seorang pelajar kepada nisbah fakulti 17: 1 dan saiz kelas purata 22, FSU meletakkan setiap pelajar pertama.

Melibatkan diri

Dari kehidupan Yunani, untuk intramural Sukan, ke Kelab Pop, terdapat lebih daripada 80 pertubuhan pelajar di FSU.

Falcons Pertempuran

Sebagai ahli Persidangan Timur Gunung, FSU adalah sekolah NCAA Bahagian II menampilkan 16 sukan universiti. Datang bersorak di Falcons dengan maskot kami Freddie.

KENYATAAN MISI: Misi Fairmont State University ialah untuk memberi peluang kepada individu untuk mencapai matlamat profesional dan peribadi mereka dan menemui peranan kewarganegaraan bertanggungjawab yang menggalakkan kebaikan bersama.

VISI: Fairmont State University bercita-cita untuk diiktiraf sebagai model bagi institusi pelajar berpusatkan diakses yang menggalakkan kejayaan pelajar dengan menyediakan pendidikan yang menyeluruh dan pengajaran yang sangat baik, persekitaran pembelajaran fleksibel, dan perkhidmatan yang hebat. Graduan akan mempunyai pengetahuan, kemahiran, dan tabiat minda yang diperlukan untuk pertumbuhan intelektual, kewarganegaraan penuh dan penyertaan, pekerjaan dan keusahawanan dalam persekitaran yang berubah-ubah a.

Cerita itu

Fairmont State Universityakar 's mencapai kembali kepada pembentukan pendidikan awam di negeri West Virginia. Sekolah normal swasta pertama di West Virginia telah ditubuhkan pada Fairmont pada tahun 1865 oleh John N. Boyd, Pengetua pertama sekolah, untuk melatih guru-guru.

Sejak 147 tahun yang lalu, Universiti telah mengalami banyak perubahan dalam nama - dari Sekolah Normal West Virginia di Fairmont, ke Sekolah Fairmont State Normal dalam tahun 1870-an, untuk Fairmont State Maktab Perguruan pada tahun 1931, untuk Fairmont State College pada tahun 1944, untuk Fairmont State University pada tahun 2004. Perubahan ini menunjukkan pengembangan berterusan program dan tujuan.

Pada tahun 1923, Sekolah Fairmont State Normal mula ditawarkan program ijazah sarjana muda selama empat tahun dalam bidang pendidikan, menjadikan sekolah kolej. Hari ini FSU menawarkan lebih daripada 80 darjah sarjana muda dalam perniagaan, pendidikan, kejuruteraan dan teknologi, seni halus, seni liberal dan asuhan dan pentadbiran kesihatan bersekutu. Program siswazah telah dibangunkan dalam bidang pendidikan, perniagaan dan keadilan jenayah.

Perubahan Universiti di lokasi di Fairmont juga mencerminkan pertumbuhan berterusan. Pada 27 Februari 1867, sekolah biasa menjadi lembaga negara. Pembinaan bermula pada bangunan bata di sudut barat laut Adams dan Quincy jalan-jalan akhir tahun itu. Pada tahun 1893, sekolah ini berpindah ke bangunan baru di Jalan Kedua dan Fairmont Avenue. Pada awal tahun 1917, Sekolah Biasa Fairmont State berpindah ke bangunan yang kini dikenali sebagai Hardway Hall, yang terletak di atas bukit yang menghadap ke Locust Avenue.

Dari bangunan berbentuk lajur tunggal di atas bukit yang pernah menjadi sebahagian daripada ladang tenusu, kampus 120 ekar Universiti telah diperluas untuk merangkumi lebih daripada 23 bangunan. Sepanjang dekad yang lalu, pembinaan baru, yang termasuk pusat baru pelajar, garaj tempat letak kereta, dewan kediaman, dan bangunan akademik, dan juga perubahan besar dalam infrastruktur, telah banyak memberi kesan kepada akses dan keindahan kampus. FSU mempunyai dua lokasi satelit di Harrison County, Gaston Caperton Center di Clarksburg dan Robert C. Byrd National Aerospace Pusat Pendidikan di Bridgeport. FSU terus mencari cara-cara untuk sampai ke luar sempadan West Virginia dan negara untuk membina hubungan.

Dari pertama pendaftaran secara rasmi mencatatkan 30 orang pelajar pada tahun 1868, FSU telah berkembang menjadi yang ketiga terbesar universiti di negeri ini dengan seramai kira-kira 4,600 pelajar. Pelajar pertama, Hyre D. Clark Buckhannon, lulus dari sekolah biasa pada tahun 1872. Hari ini, FSU mempunyai jaringan alumni lebih daripada 29,000 Falcons berbangga

Buat lawatan maya di sini

Lokasi

Fairmont

Fairmont State University

Alamat
1201 Locust Avenue

26554-2470 Fairmont, Virginia Barat, Amerika Syarikat
Telefon
+1 800-641-5678

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: