East Carolina University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai ECU

Meneruskan janji.

Dalam ucapan sulungnya sebagai presiden pertama ECU, Robert Wright membentuk misi yang membimbing para pemimpinnya selama lebih dari 100 tahun dan masih membimbingnya hari ini. "Ia dibina oleh rakyat, untuk rakyat, dan mungkin ia kekal bersama rakyat, sebagai hamba rakyat." Penglihatannya ialah universiti itu akan menawarkan pendidikan yang sama dengan institusi pengajian tinggi terbaik, sementara juga mengangkat kualiti hidup untuk seluruh wilayah. Betapa senangnya dia melihat bagaimana kejayaan ECU menepati janji lama itu!

Wright berkata dia mahu "setiap pelajar. . . untuk keluar dari sini secara literal berseri dengan semangat untuk East Carolina. "Mereka ada. Dan kemungkinan besar anda akan juga.

Misi Universiti

Untuk menjadi model kebangsaan untuk kejayaan pelajar, perkhidmatan awam dan transformasi serantau, East Carolina University :

 • Menggunakan strategi pembelajaran inovatif dan kaedah penyampaian untuk memaksimumkan akses;
 • Menyediakan pelajar dengan pengetahuan, kemahiran, dan nilai untuk berjaya dalam masyarakat global, pelbagai budaya;
 • Membangunkan pemimpin esok untuk berkhidmat dan memberi inspirasi kepada perubahan positif;
 • Menemukan pengetahuan dan inovasi baru untuk menyokong masa depan yang maju untuk North Carolina Utara dan seterusnya;
 • Mengubah penjagaan kesihatan menggalakkan kesejahteraan, dan mengurangkan jurang kesihatan; dan
 • Memperbaiki kualiti hidup melalui pengayaan budaya, akademik, seni, dan olahraga.

Kami mencapai misi kami melalui pendidikan, penyelidikan, aktiviti kreatif, dan perkhidmatan sementara menjadi penagih yang baik dari sumber yang diamanahkan kepada kami.

Mengiktiraf Kecemerlangan

Komitmen ECU kepada para pelajarnya bersama dengan perkhidmatannya kepada masyarakat telah diakui secara konsisten di antara yang terbaik di dalam negara. Dari kursus dalam talian dan belajar di luar negara untuk cara inovatif untuk memberi penjagaan, ECU komited untuk menjadikan pendidikan dan penjagaan kesihatan dapat diakses oleh semua orang.

Pada tahun 2018, ECU diiktiraf oleh Berita AS

 • Program lepasan dalam talian peringkat atas dalam keadilan jenayah, pendidikan, MBA dan kejururawatan, serta program sarjana muda dalam talian
 • Mengubah pendidikan perubatan dan meningkatkan sistem penjagaan kesihatan
 • Menghasilkan peratusan tertinggi doktor keluarga mana-mana sekolah perubatan di North Carolina dan yang kedua tertinggi di negara ini
 • Menyediakan pengalaman praktikal untuk doktor gigi masa depan di klinik yang berfokus pada pesakit yang inovatif di seluruh negeri
 • Menjadi universiti terkemuka untuk pelajar antarabangsa
 • Meningkatkan kesedaran dan pemahaman global melalui pengajian di luar negara

Inisiatif Perintis

Dari bilik darjah dan makmal penyelidikan ke bilik operasi dan pinggir pantai Bermuda, ECU memupuk alasan baru melalui penyelidikan untuk menangani isu-isu kesihatan kebimbangan antarabangsa, mempelopori teknik perubatan baru untuk merawat pelbagai penyakit yang mengancam nyawa, menikmati kemajuan dalam usaha untuk menyelesaikan berabad-abad- misteri lama dan memasukkan program inovatif untuk meningkatkan akses pelajar dan kejayaan.

 • Selepas bahan kimia yang berbahaya didapati di Cape Fear River, penyelidik ECU menyertai pasukan penyelidik dari institusi dari seluruh negara untuk menentukan kesan kesihatan jenis sebatian kimia ini.
 • Ahli arkeologi ECU yang bekerjasama dengan Muzium Negara Bermuda mengumumkan bahawa mereka mungkin lebih dekat untuk menghubungkan tapak kapal karam yang tidak dikenali kepada kisah hampir 400 tahun seorang Belanda yang terkandas.
 • Pakar bedah dari ECU tetap berada di barisan hadapan untuk membawa teknik-teknik inovatif ke Timur, termasuk menjadi yang pertama di North Carolina untuk melakukan prosedur untuk merawat achalasia, gangguan jarang yang membatasi keupayaan seseorang untuk makan.
 • ECU juga mencari perkongsian baru dengan institusi sekitar untuk meningkatkan akses pelajar dan kejayaan, termasuk perjanjian bersama dengan 18 kolej komuniti yang akan membolehkan pelajar untuk beralih dengan lancar ke dalam program sarjana.

Bangunan dan Program Baru Memberi Peluang Tidak Berterusan

Universiti melihat "ruang tamu" baru di pembukaan Pusat Pelajar Kampus Utama yang baru. Kedai Perumahan Dowdy Perumahan, pejabat dan organisasi kampus, mahkamah makanan dan skrin digital Pirate Vision 24-dengan-42, kemudahan baru adalah "penukar permainan," kata Dr. Virginia Hardy, naib canselor untuk urusan pelajar. "Percayalah - pelajar kita akan tinggal di ruang ini."

Itu bukan semua pertumbuhan di universiti tahun ini:

 • Pembinaan terus di rumah baru $ 2.9 juta untuk penyelidikan, pembangunan ekonomi, dan penglibatan. Projek ini hanyalah sebahagian daripada usaha yang dipertingkatkan oleh ECU untuk berhubung dengan komuniti Greenville.
 • Pengubahsuaian sedang dijalankan di rumah Miller School of Entrepreneurship. The VAN dan Jennifer Isley Innovation Building akan menyediakan ruang di mana para pelajar dapat bekerjasama dalam inovasi produk dan keusahawanan.
 • Pembinaan Sains Hayat dan Bangunan Bioteknologi yang baru dijangka bermula pada musim panas 2019. Ia akan menempatkan bilik darjah dan makmal yang canggih untuk penyelidikan terpakai dalam kejuruteraan biologi, kimia dan bioperubatan / proses.
 • Universiti ini telah memperbaharui komitmennya terhadap sains pesisir dengan mewujudkan satu unit akademik baru - Program Pantai Bersepadu, merangkumi Jabatan Pengajian Pantai dan Institut Pengajian Pesisir, yang terletak di Pulau Roanoke.
 • Lembaga Gabenor UNC meluluskan rancangan universiti untuk menubuhkan Sekolah Kesihatan Luar Bandar ECU baru pada bulan Ogos 2020 - hanya sekolah kedua yang ditumpukan kepada kesihatan awam di negeri ini.122457_pexels-photo-1438072.jpeg Buro Millennial / Pexels

Komitmen Komuniti

Moto ECU - Servire - telah dilaksanakan pada tahun ini. Komitmen perkhidmatan universiti diuji setelah Taufan Florence merobek kawasan tersebut. Pirates kami menjawab panggilan dan bersiap untuk membantu timur Carolina Utara dengan merakam lebih daripada 5,000 jam perkhidmatan sambil menaikkan $ 370,000 dalam sumbangan bantuan badai. Lihatlah pada masa-masa lain tahun lalu bahawa Pirates membantu orang lain:

 • $ 24,000 yang dibangkitkan oleh acara Pirates vs. Cancer ECU untuk membiayai program kehidupan kanak-kanak di Pusat Perubatan Vidant dan penyelidikan tumor otak pediatrik kebangsaan.
 • The Avett Brothers menggariskan konsert relief Badai Florence yang diadakan di Coliseum Mingus ECU yang menaikkan $ 325,000 bantuan bantuan.
 • Penjagaan gigi untuk bekas anggota tentera disediakan oleh acara Smile for Veteran ECU, sementara program jangkauan lain memberikan pemeriksaan kesihatan, pendengaran dan pertuturan umum kepada Carolinians Utara di seluruh negeri.
 • Pelajar dan pesakit tidak terjamin makanan disediakan makanan pemakanan tanpa sebarang kos di ruang makan makanan yang terletak di Kampus Utama ECU dan di Sekolah Brody Perubatan.

Menyokong semangat Pirate untuk olahraga

Stadium Dowdy-Ficklen ECU sedang menjalani pengubahsuaian bernilai $ 60 juta untuk merangkumi aras kelab, suite dan balai baru, kotak akhbar baru dan 1,000 tempat duduk premium. Kemudahan canggih ini akan menjana pendapatan tambahan untuk melabur semula dalam atlet pelajar dan meningkatkan lagi pengalaman permainan peminat Pirate. Bukan sahaja landskap berubah, tetapi kepimpinan ECU dalam olahraga juga telah menunjukkan beberapa wajah baru untuk menghidupkan semangat. Pemimpin yang terkenal yang memimpin bola sepak dalam sukan termasuk yang berikut:

 • Dave Hart, bekas pengarah olahraga ECU, telah dinamakan penasihat khas kepada canselor untuk olahraga.
 • Joe Dooley, bekas jurulatih bola keranjang lelaki kepala ECU, kembali berkhidmat selama dua tahun menerajui program Pirates. Sebelum kembali ke ECU, Dooley mengetuai Florida Gulf Coast untuk lima tajuk persidangan dan lima musim 20 kemenangan berturut-turut.
 • Jon Gilbert telah dinamakan pengarah atlet di ECU. Gilbert pernah berkhidmat sebagai pengarah di University of Southern Mississippi sejak Januari 2017.
 • Mike Houston telah dinamakan sebagai ketua jurulatih bola sepak di ECU. Dalam tempoh tiga tahun sebagai jurulatih ketua di Universiti James Madison, Houston mencapai kejohanan NCAA FCS berturut-turut dan satu gelaran kebangsaan.

Menaikkan Reputasi ECU

Dari bilik darjah ke komuniti, fakulti, kakitangan, dan pelajar ECU membuat kesan mereka merentasi seluruh timur Carolina Utara dan jauh lebih jauh. Mereka memenuhi janji untuk berkhidmat kepada komuniti sambil meningkatkan peluang untuk mempersiapkan para pelajar untuk hidup lebih baik selepas tamat pengajian - semuanya sambil membina reputasi kecemerlangan kebangsaan yang kuat.

 • Pakar bedah di East Carolina Heart Institute di ECU telah melakukan prosedur TCAR pertama, prosedur baru yang kurang invasif untuk mengurangkan risiko strok.
 • Pusat Penyelidikan Tinjauan ECU melancarkan tinjauan Kebangsaan, Kebebasan, dan Kebahagiaan untuk mengambil nadi masyarakat Amerika yang mengelilingi prinsip pengasas negara.
 • Universiti ini komited ke kampus yang lebih hijau dengan menggunakan pelan induk pertamanya untuk kemampanan.
 • Dr. Mark Stacy akan mengawasi pertumbuhan dan kemajuan Bahagian Ilmu Kesihatan sebagai Naib Canselor yang baru.

Membiayai masa depan

Sumbangan dan geran berfungsi sebagai infus untuk beasiswa dan penyelidikan dan memberikan sokongan kepada inisiatif yang membolehkan ECU tetap berada di tahap inovasi tertinggi. Setiap hadiah yang diterima membawa kita satu langkah lebih dekat untuk mengubah kampus kita, memupuk para sarjana dan merevolusikan penyelidikan. Berikut adalah beberapa cara dolar ini membiayai masa depan untuk ECU, negara, negara dan seterusnya:

 • $ 210 juta

Jumlah yang dibangkitkan untuk kempen pengumpulan dana menyeluruh ECU setakat ini, dan jumlahnya terus meningkat setiap hari.

 • $ 9.7 Juta

Geran dari Jabatan Pendidikan AS untuk mengkaji hubungan antara kepimpinan sekolah dan pembelajaran pelajar, membantu pengetua lebih baik menyokong guru mereka dan akhirnya meningkatkan hasil pelajar.

 • $ 5 Juta

Hadiah tanpa nama kepada BB

 • 5 tahun, $ 2.5 juta

Geran dari Institut Kesihatan Nasional kepada Dr. Kym Gowdy untuk mengkaji bagaimana dan mengapa pencemaran udara di peringkat bawah tanah boleh menyebabkan pelbagai masalah kesihatan dengan harapan dapat mengurangkan kekerapan jangkitan pernafasan.

 • $ 1.38 juta

Pemberian kebangsaan diberikan kepada Dr. Brandon Schultz untuk mengkaji bagaimana permainan video yang serius boleh membantu remaja dengan ADHD belajar kemahiran akademik.

 • 1,000 Beasiswa Baru

Program Sarjana Canselor akan menyediakan biasiswa umum kepada pelajar baru bermula pada musim gugur 2019, terima kasih kepada hadiah $ 1 juta dari James dan Connie Maynard dan anak perempuan mereka, Paskah.

Lokasi

Greenville

Alamat
East 5th Street
27858 Greenville, North Carolina, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami