Duquesne University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Salah satu universiti utama Katolik di Amerika Syarikat, Duquesne University menyediakan pendidikan yang bulat yang akan mencabar anda secara akademik sambil menyemai perkembangan rohani dan etika anda dalam suasana ekumenikal yang terbuka kepada kepelbagaian. Ditubuhkan lebih daripada 135 tahun yang lalu oleh Jemaat Roh Kudus, Duquesne University adalah satu-satunya institusi pengajian tinggi Spiritan di Amerika Syarikat.

Sebagai pelajar, anda akan mendapat pendidikan siswazah yang pertama, membina hubungan rapat dengan profesor dan rakan sekelas serta turut serta dalam projek penyelidikan yang menarik. Anda akan mempunyai akses kepada sumber seperti perumahan dan peluang pekerjaan untuk pelajar siswazah dan profesional. Apabila anda lulus, anda akan menyertai lebih daripada 86,000 alumni yang bekerja di setiap bidang, di seluruh negara dan di seluruh dunia.

Akademik Top-Notch dengan Sentuhan Peribadi

Di Duquesne University , anda akan belajar dari cendekiawan guru yang memberikan pengalaman kelas yang cemerlang dan juga menghasilkan beberapa penyelidikan yang paling penting dalam bidang mereka. Malah, Chronicle of Education menduduki No. 16 di antara 61 universiti penyelidikan kecil yang dinilai berdasarkan indeks yang mengukur produktiviti fakulti. Anda akan mendapat manfaat daripada nisbah pelajar-fakulti 15: 1 dan pengalaman akademik yang ditandai dengan perhatian peribadi dari fakulti yang memenangi anugerah. Malah, hampir separuh dari semua kelas mempunyai 20 atau kurang pelajar, yang bermakna anda akan mempunyai banyak peluang untuk interaksi langsung dengan profesor anda.

The Perfect Fit

Bagaimana anda tahu jika anda patut masuk ke sini di Duquesne? Para pelajar Duquesne yang paling gembira dan paling berjaya ialah mereka yang mahukan lebih daripada satu darjah. Pelajar kami ingin memperluaskan pengetahuan dan kemahiran akademik mereka sambil belajar lebih banyak tentang diri mereka sendiri dan membuat perbezaan dalam komuniti dan dunia di sekeliling kita.

Lokasi

Pittsburgh

Alamat
Duquesne University
600 Forbes Avenue

Pittsburgh, Pennsylvania, Amerika Syarikat