Claremont Graduate University-Drucker School of Management

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sekolah Pengurusan Siswazah Peter F. Drucker dan Masatoshi Ito menyediakan pemimpin dengan kemahiran pengurusan yang beretika, beretika, dan universal. Kami menawarkan program yang dapat disesuaikan berdasarkan prinsip panduan Peter Drucker, pemikir pengurusan paling berpengaruh pada zaman kita. Rangkaian global kami terdiri daripada individu yang berani yang memimpin organisasi, memberi kesan kepada masyarakat, dan membuat perubahan positif di seluruh dunia.

Sekolah ini menerapkan falsafah Peter Drucker bahawa amalan pengurusan memerlukan perspektif holistik, menggabungkan kemahiran analitik dengan pegangan yang tegas mengenai dimensi perniagaan manusia. Drucker mempunyai hadiah untuk menyaring wawasan yang kompleks mengenai kebijaksanaan praktikal: menghormati pekerja anda, menanggapi keperluan pelanggan, mengambil perspektif global, berinovasi, memperkemas. Dia tahu bahawa prinsip pengurusan yang berkesan berlaku sama ada anda menjalankan perniagaan kecil atau negara.

Sebagai pelajar di Drucker School, anda akan mempelajari kemahiran ini di kelas kecil yang diajar oleh profesor dengan pengalaman profesional yang luas dan kelayakan akademik yang memenangi anugerah. Gaya pengurusan anda akan berkembang melalui kurikulum yang disasarkan dan berkaitan dengan pasar yang mendorong anda untuk mengambil bahagian dalam projek dan latihan yang berpusatkan kepada pelanggan. Kami mengadakan acara industri secara rutin dan membawa pakar ke dalam kelas untuk memastikan bahawa teori yang kami ajar secara langsung berkaitan dengan trend industri terkini.

Lokasi Drucker School di Claremont berhampiran Los Angeles menyediakan suasana yang sesuai untuk belajar mengenai pengurusan dalam organisasi yang kreatif dan canggih. Perniagaan dan kerajaan di seluruh dunia mencari pemimpin yang mempunyai nilai dan fleksibiliti yang diperlukan untuk berjaya dalam persekitaran perniagaan abad ke-21 yang sangat kompetitif. Melalui program kami, anda akan memperoleh kemahiran untuk mencipta masa depan anda dan membentuk organisasi dan komuniti yang bergantung kepada anda untuk membuat perbezaan.

Ijazah adalah dalam pengurusan, tetapi apa yang kita kembangkan adalah kepemimpinan.

Lokasi

Claremont

Alamat
East 10th Street,150
91711 Claremont, California, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami