Diablo Valley College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Sila Lawati: Pusat Pendidikan Antarabangsa Pada Diablo Valley College

Mengenai DVC

Diablo Valley College adalah salah satu daripada tiga disokong secara terbuka dua tahun kolej komuniti di Daerah Contra Costa Community College. Yang lebih besar DVC dua kampus terletak di luar Interstate 680 di Pleasant Hill, dan lebih baru San Ramon Kampus berfungsi daerah selatan di Dougherty Valley. Antara dua kampus, DVC berkhidmat kepada lebih daripada 22,000 pelajar setiap semester dengan pelbagai pilihan program.

Program ijazah dan pemindahan

lebih daripada 40 AA dan AS darjah sebagai tambahan kepada perjanjian artikulasi dengan Universiti California (UC) dan California State University (CSU) sistem, dan kredit pemindahan ke empat kolej tahun.

Kerjaya / pendidikan teknikal

lebih daripada 40 sijil capai, dan pelbagai pilihan sijil pencapaian.

Kelas hari, petang, dan pada musim panas

Kelas diajar pada hari dan malam dalam jangka penuh dan jangka pendek format. Pilihan kelas siang dan malam juga diajar ketika musim panas. Lihat jadual kelas untuk maklumat lanjut.

Kursus dalam talian dan hibrid

Kursus dalam talian diajar hampir secara eksklusif melalui internet yang memerlukan pelajar untuk menghadiri sangat sedikit mesyuarat muka-ke-muka. Kelas hibrid menggunakan gabungan mesyuarat kelas dan pengajaran dalam talian.

Sejarah

Kolej itu secara rasmi bermula pada tahun 1949, di beberapa laman web yang paling tidak mungkin: sekolah tinggi, bank, gereja-gereja, walaupun sebuah kem tentera lama. Dipanggil Timur Contra Costa Maktab Rendah, kami berpindah ke laman web kami sekarang pada tahun 1952, dalam sepuluh bangunan keluli yang diperolehi daripada kerajaan untuk $ 45 setiap satu. Asas bagi bangunan kekal yang pertama telah dibentangkan pada tahun 1953, dan nama Diablo Valley College telah diterima pakai pada tahun 1958.

Kami telah datang jauh sejak permulaan yang rendah hati. Lebih satu setengah juta pelajar telah mendaftar di sini sejak 1949! Seperti yang kita memberi salam kepada warisan kita, kami berharap untuk berkhidmat salah satu, kawasan pendidikan yang berfikiran Northern California yang paling dinamik untuk 50 tahun lagi.

Selama lebih 60 tahun, Diablo Valley College telah menyediakan pendidikan yang berkualiti kepada masyarakat ia berfungsi. Sejuta pelajar kemudian, mendaftar di DVC adalah salah satu cara terbaik yang boleh memastikan penerimaan di kolej empat tahun. TNC bukan sahaja diiktiraf sebagai salah satu kolej komuniti terbaik California, tetapi ia juga membawa negeri ini dalam pemindahan kepada institusi empat tahun.

Angka Penyelidikan baru-baru ini yang dikeluarkan oleh Pusat UCLA untuk Pengajian Kolej Komuniti menunjukkan bahawa kadar pemindahan DVC untuk universiti empat tahun adalah 67 peratus lebih tinggi daripada purata negara. Satu lagi laporan yang dikeluarkan oleh Suruhanjaya Pendidikan California Post menengah, menunjukkan bahawa DVC kedudukan nombor satu dalam pemindahan di negeri ini, lebih awal daripada semua lain kolej komuniti California.

Sejarah ringkas dari negeri kami menunjukkan kepada kita bahawa ini adalah asalnya rumah kepada Costanoan India. Pada tahun 1844, kerajaan Mexico diberikan tanah kepada William Welch, dan ia menjadi sebahagian daripada Rancho besar beliau Las junta, termasuk barat laut Walnut Creek, semua Pleasant Hill, setengah timur laut Martinez. Selepas Perang Dunia II tanah itu dibahagikan kepada kawasan perumahan, dan pada 5 Oktober 1950, Lembaga Pengarah Kolej Trustees dibeli tapak DVC untuk $ 172,500. Pembinaan bermula pada bulan September, 1951.

Dengan lebih 22,000 pelajar daripada semua peringkat umur dan pelbagai program, anda akan mendapati persekitaran pendidikan yang dinamik dan suasana yang meriah di DVC. Kampus Pleasant Hill kami terletak kira Interstate 680, dan kampus yang terletak di satu ratus ekar bukit perlahan-lahan rolling memandangkan Mt. Diablo, California mercu tanda utara. San Ramon Valley Center di Dougherty Lembah membuka pintunya kepada pelajar pada bulan November 2006. Nama San Ramon Kampus telah diterima pakai pada tahun 2011.

Kedua-dua lokasi kami lumayan landskap adalah tidak jauh dari San Francisco, mewujudkan persekitaran yang ideal untuk institusi pemindahan utama di California. Kami adalah kolej pilihan bagi ramai pelajar dari sekolah-sekolah tinggi swasta dan awam di Martinez yang berdekatan, Mt. Diablo, San Ramon, dan Acalanes Sekolah Daerah.

Lokasi

Bukit Pleasant

Alamat
Pleasant Hill Campus
321 Golf Club Road,
Pleasant Hill

94523 Bukit Pleasant, California, Amerika Syarikat

San Ramon

Alamat
San Ramon Campus
1690 Watermill Road
San Ramon

94582 San Ramon, California, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami