Delta State University, College of Business

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Delta State University, College of Business

Delta State University telah menyediakan kursus dalam perniagaan sejak tahun 1925, tahun institusi itu dibuka untuk sesi persekolahan yang pertama. Tawaran kursus dianjurkan di sepanjang jabatan pada tahun 1928 apabila Jabatan Perdagangan telah dibentuk. Nama jabatan telah berubah beberapa kali, dengan setiap perubahan mencerminkan skop yang meluas dalam penawaran dan tujuan. Jabatan Perdagangan telah ditukar nama kepada Bahagian Pendidikan Perniagaan pada tahun 1944; ditukar kepada Jabatan Perniagaan pada tahun 1948; dinamakan semula Bahagian Perniagaan dan Ekonomi pada tahun 1958; pada tahun 1969, nama itu telah ditukar kepada Sekolah Perniagaan; dan pada tahun 1999, nama itu telah diubah menjadi Kolej Perniagaan.

Program ijazah yang ditawarkan di Kolej termasuk ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan dengan jurusan akauntan, sistem maklumat komputer, kewangan, perniagaan am, insurans dan hartanah, pengurusan, pemasaran, dan pentadbiran pejabat; ijazah Sarjana Muda Sains dalam Pendidikan dengan pendidikan perniagaan utama bagi mereka yang berminat menjadi guru; dan ijazah Sarjana Muda Penerbangan Komersial dengan jurusan dalam pengurusan penerbangan dan operasi penerbangan. Semua program ijazah diiktiraf secara nasional.

Misi

Menyediakan pelajar untuk pasaran dengan menyediakan peluang pendidikan yang mencabar.

Visi

Perkhidmatan kepada masyarakat, profesion kami, dan Universiti merupakan aspek penting dalam misi Kolej. Dengan memupuk hubungan kerjasama dengan perniagaan dan industri, organisasi perkhidmatan, dan institusi lain, Kolej akan kekal dinamik dan kegiatannya relevan.

Lokasi

Cleveland

Alamat
Delta State University
College of Business
Highway 8 West

38733 Cleveland, Mississippi, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami