Baca keterangan rasmi

Mengenai DBU

Ditubuhkan pada tahun 1898, DBU mempunyai satu misi untuk mengubah kehidupan pelajar yang akan mengubah dunia, semuanya untuk kemuliaan Tuhan.

Kami menawarkan pelbagai peluang pendidikan untuk individu semua peringkat umur dan latar belakang akademik-termasuk program ijazah di peringkat sarjana, tuan, dan kedoktoran, serta program pendidikan dan sijil yang berterusan.

Melalui semua itu, kita berusaha untuk mengintegrasikan iman dan belajar dan mengembangkan individu yang keinginannya untuk berkhidmat kepada dunia.

Kami menjemput anda untuk mencari DBU dan menyertai kami dalam misi kami.

Fakta Pantas

  • Program Sarjana Muda: 85
  • Program Sarjana: 44
  • Program Doktor: 2
  • Saiz Kelas Purata: 13

Selamat datang Presiden

" Dallas Baptist University adalah Dallas Baptist University yang berpangkalan di peringkat dunia, komprehensif, yang berpusat di Christ, dengan misi untuk menghasilkan pemimpin pelayan melalui integrasi iman dan pembelajaran. Kami sangat gembira menjadi rumah pendidikan bagi lebih daripada 4,700 pelajar, mewakili lebih daripada 60 negara di seluruh dunia.

Kami percaya dunia kita amat memerlukan pemimpin Kristian yang bijak dengan keupayaan untuk kreatif menyelesaikan masalah yang rumit semasa budaya yang unik menarik melalui kebenaran alkitabiah. Graduan kami berkhidmat dalam hampir semua konteks vokasional. Sama ada sebagai doktor, peguam, pendidik, ahli sains, ahli politik atau banyak bidang lain, kita faham bahawa pelajar kita adalah pelbagai dalam pemanggilan mereka, tetapi bersatu dengan tujuan.

Sila ambil peluang untuk mengenali kami melalui laman web ini atau lawatan di kampus. Anda akan menemui komuniti pemimpin pelayan yang hatinya mengajar dan menjaga orang lain sambil juga menghasilkan penyelidikan dalam pelbagai disiplin akademik. Kami merangkul premis bahawa semua kebenaran adalah kebenaran Tuhan, dan bersama-sama, kita mencari pengetahuan demi membuat kesan berani di dunia sebagai transformer budaya.

Sertai kami semasa kami berkhidmat kepada dunia untuk kemuliaan Tuhan! "

Dr. Adam C. Wright

Presiden DBU

Sejarah DBU

Pendahulu DBU, Kolej Decatur Baptist, ditubuhkan pada tahun 1898 sebagai kolej junior pertama di Texas. Selama bertahun-tahun, sekolah itu menamakan bandar kecil Decatur rumah, yang menghasilkan lelaki dan wanita muda yang cemerlang yang memenuhi gereja-gereja, bilik darjah, hospital, dan perniagaan di seluruh negara.

Pada tahun 1965, sekolah berpindah ke kaki bukit di Dallas barat daya, menjadi sebuah institusi empat tahun dan kemudiannya dinamakan semula sebagai Dallas Baptist University ketika ia mula menawarkan ijazah peringkat siswazah.

Hari ini, DBU mempunyai pelbagai darjah di peringkat sarjana, tuan, dan doktor. Sudah ke abad kedua kami, DBU terus meneruskan misi kami untuk menghasilkan pemimpin pelayan yang akan mengubah dunia.

124192_54e5d044495baa14f6da8c7dda7930791c3bd8e2554c704c722d72d4974fc651_1280.jpgStockSnap / Pixabay

Kenyataan Misi

Misi Dallas Baptist University adalah untuk menyediakan pendidikan tinggi berkualiti tinggi yang berpusatkan Kristus dalam seni, sains, dan pengajian profesional di kedua-dua peringkat sarjana dan siswazah untuk pelajar umur dan dewasa tradisional untuk menghasilkan pemimpin pelayan yang mempunyai keupayaan untuk mengintegrasikan iman dan belajar melalui panggilan masing-masing.

Penyataan Visi

Membina sebuah universiti Kristian yang hebat yang menyenangkan Tuhan dengan menghasilkan pemimpin berpusatkan Kristus yang berpusat di dunia yang mengubah dunia.

Akreditasi

Dallas Baptist University diakreditasi oleh Persatuan Kolej Selatan dan Suruhanjaya Sekolah di Kolej untuk menganugerahkan ijazah sarjana muda, sarjana muda, sarjana dan kedoktoran.

Kampus

Sama ada anda memilih untuk tinggal di kampus atau pergi ke kelas, kampus 368-hektar Universiti Dallas Baptist University adalah tempat yang indah untuk menghabiskan tahun-tahun universiti anda. Terletak di bukit-bukau di barat daya Dallas yang menghadap ke Mountain Creek Lake, kampus utama DBU menyediakan komuniti yang selamat dan terpencil dalam metroplex lebih daripada 6 juta orang.

Kampus ini terletak hanya 13 batu dari pusat bandar Dallas, 19 batu dari pusat bandar Fort Worth, dan terletak di pusat bandar berhampiran Lapangan Terbang Antarabangsa Dallas / Fort Worth dan Love Field.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

MSc

Dallas Baptist University

ou mempunyai visi untuk esok yang berbeza. Kami mahu membantu anda menciptanya. Ijazah Sarjana Sains dalam Pengurusan adalah program STEM khusus yang direka untuk para pe ... [+]

Anda mempunyai visi untuk esok yang berbeza. Kami mahu membantu anda menciptanya. Ijazah Sarjana Sains dalam Pengurusan adalah program STEM khusus yang direka untuk para pemimpin semasa dan masa depan untuk mengurus organisasi semua jenis dengan mahir memimpin individu, pasukan, dan syarikat untuk berjaya.

Pelajar dilengkapi dengan satu set lengkap kecekapan pengurusan dari fakulti yang mempunyai pengalaman yang luas dalam bidang dan menggabungkan keterampilan akademik dengan kepraktisan dunia sebenar. Inovasi, analisis, operasi, pemutus visi, dan strategi diajar melalui pendekatan pengalaman untuk menyediakan graduan untuk cabaran pengurusan moden.

Lebih daripada Pendidikan

Dalam era letupan maklumat, revolusi teknologi, dan ekonomi global yang sentiasa berubah, landskap perniagaan lebih rumit daripada sebelumnya. Ijazah MS dalam Pengurusan kami memberi kuasa kepada para pemimpin dengan kemahiran menyelesaikan masalah kreatif yang mendorong sampul inovasi untuk berada di hadapan lengkung dalam persekitaran perniagaan multidimensi hari ini. Pelajar mengambil bahagian dalam projek perundingan dunia sebenar yang merangkumi kebolehan mereka dan mengembangkan kecekapan mereka sebagai pemimpin yang berpengaruh dan pengurus yang lengkap. Ijazah induk dalam pengurusan memberi kuasa kepada graduan dengan fleksibiliti untuk memberi kesan kepada pelbagai industri. Graduan kami bersedia untuk mengintegrasikan kepercayaan dalam amalan pengurusan perniagaan melalui pendekatan unik kami untuk membangunkan pengurus sebagai pemimpin pelayan.... [-]

Amerika Syarikat Dallas
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Dallas Baptist University

Sarjana Sains Teknologi Maklumat dan Pengurusan adalah program ijazah STEM (Sains, Teknologi, Kejuruteraan, dan Matematik) selama 36 jam yang direka untuk menyediakan pen ... [+]

Sarjana Sains Teknologi Maklumat dan Pengurusan adalah program ijazah STEM (Sains, Teknologi, Kejuruteraan, dan Matematik) selama 36 jam yang direka untuk menyediakan pengurus menjadi pemimpin pelayan yang berjaya dalam pasaran moden yang didorong oleh data. Program ini membantu para pelajar untuk kekal relevan pada zaman gangguan semasa memberi asas yang kuat dalam teknologi dan perniagaan. Program ini membantu pelajar membangunkan penyelesaian masalah, perancangan, pengurusan dan kebolehan teknikal yang berkesan dengan pendekatan kepimpinan yang memberi tumpuan kepada penerapan teknologi untuk mencipta nilai perniagaan.

MS dalam Teknologi Maklumat dan Pengurusan graduan menjadi Business / Data / BI / Sistem Penganalisis, Strategi Teknologi, Perunding Teknologi, Pengurus Keselamatan Maklumat, Pengurus Teknologi Maklumat, Perunding Risiko Maklumat / Privasi, Pakar FinTech, Master Scrum, Pengurus Projek, Pengurus Program, begitu banyak lagi!... [-]

Amerika Syarikat Dallas
Januari 2020
English
Sepenuh masa
2 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alamat
3000 Mountain Creek Pkwy,
Dallas, Texas, Amerika Syarikat