Dallas Baptist University College of Business

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Kolej Perniagaan di Dallas Baptist University berkomitmen untuk melengkapkan pelajar umur dan dewasa tradisional dengan pengalaman pendidikan yang luar biasa untuk menyediakan mereka untuk persekitaran perniagaan global. Pusat pengalaman pendidikan ini adalah integrasi iman dan nilai-nilai Kristian dengan kajian perniagaan profesional. Akibat persiapan akademik mereka di Kolej Perniagaan, para pelajar harus dapat memberikan sumbangan besar kepada khidmat mereka kepada orang lain melalui kerjaya mereka yang dipilih. Program BBA Kolej Perniagaan diakreditasi oleh Persatuan Sekolah dan Program Perniagaan Kolej.
Matlamat Kolej


Empat matlamat Kolej Perniagaan disenaraikan di bawah:

- Semua graduan Kolej Perniagaan akan dapat menunjukkan bukan sahaja tahap penguasaan yang dapat diterima di kawasan utama mereka tetapi juga kompetensi sosial dan intelektual yang diperlukan untuk prestasi yang berkesan dalam profesion mereka yang dipilih.

- Semua graduan Kolej Perniagaan akan percaya bahawa mereka menerima pendidikan perniagaan di Dallas Baptist University yang menjadikan mereka berdaya saing dengan rakan-rakan yang sama dengan kolej dan universiti setanding yang lain.

- Fakulti Kolej Perniagaan akan mempamerkan kecemerlangan dalam mengajar dan penyertaan bermakna dalam aktiviti profesional, ilmiah, dan perkhidmatan.

- Fakulti dan kakitangan Kolej Perniagaan akan secara efektif memenuhi keperluan program dan perkhidmatan pelajar perniagaan kami dan kawasan pilihan utama.

This school offers programs in:
  • English

Lihat MA » Lihat MBA »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

MA

ma dalam pengurusan organisasi

Online Campus Sepenuh masa Sambilan September 2019 Amerika Syarikat Dallas + 1 lagi

Satu program yang direka untuk menyediakan komunikasi, kepimpinan, dan kemahiran pengurusan dalam organisasi perniagaan hari 's [+]

Sarjana Sastera dalam Pengurusan Organisasi program (MAOM) adalah program 36-jam kredit yang direka untuk menyediakan kemahiran komunikasi, kepimpinan dan pengurusan yang diperlukan dalam organisasi perniagaan hari 's. Oleh kerana persekitaran perniagaan yang dinamik, perhatian khusus diberikan kepada menyesuaikan diri dengan perubahan organisasi dan menjadi ejen perubahan.

Kursus asas

- Penganggaran untuk Pengurus (boleh diketepikan dengan ijazah pertama pra-syarat) - Teori Pengurusan (boleh diketepikan dengan ijazah pertama pra-syarat) - Persekitaran Perniagaan Undang-undang (boleh diketepikan dengan ijazah pertama pra-syarat)

Kurikulum

&nbsp

... [-]